Концепція реформування МВС отримала схвалення міжнародної спільноти

На думку керівника Експертної ради при МВС Євгена Захарова, Міністерство не може бути реформоване окремо від інших правоохоронних структур. Про це правозахисник заявив під час розширеного засідання ...

мвс
Концепція реформування МВС отримала схвалення міжнародної спільноти

На думку керівника Експертної ради при МВС Євгена Захарова, Міністерство не може бути реформоване окремо від інших правоохоронних структур. Про це правозахисник заявив під час розширеного засідання колегії МВС, яке відбулося 22 жовтня.

Євген Захаров зазначив, що експертами була розроблена Стратегія розвитку органів внутрішніх справ. На її основі побудована Концепція, що містить ряд першочергових кроків в напрямку реформування МВС.

Концепція покликана відкинути все непотрібне, а також взяти все найбільш корисне для МВС. Стратегія реформування обговорювалася в експертних середовищах, а також у відкритому доступі на декількох сайтах та в соціальних мережах. Участь у роботі над Стратегією взяли іноземні експерти: представники Консультаційної місії Євросоюзу, Офісу зв’язку НАТО в Україні, ОБСЄ, Ради Європи.

Загалом Стратегія розвитку органів внутрішніх справ отримала схвалення в усіх середовищах, в тому числі – на міжнародному рівні. Після цього на її основі була створена Концепція реформування МВС. Євген Захаров висловив сподівання, що виконання заходів, передбачених стратегією, буде успішним.

«Сьогодні ми маємо результат, який маємо. На мою думку, його можна вважати позитивним», – зазначив Євген Захаров. 

Його підтримали іноземні експерти – представники оперативного штабу Місії ЄС в Україні, Офісу зв’язку НАТО в Україні та Місії ЄС з питань МВС.

Зокрема, Керівник оперативного штабу Місії ЄС в Україні Пітер Епплбі привітав українських правоохоронців з успіхом. Адже навіть не зважаючи на важкі часи для держави, Міністерство внутрішніх справ стало на шлях реформ.

Виконувач обов’язків Головного стратегічного радника Місії ЄС з питань МВС Ханніке Броуервисловила підтримку Україні у справі реформування правоохоронного відомства.

Радник Офісу зв’язку НАТО в Україні з питань реформування сектору безпеки Мартін Лінхартзазначив, що іноземні експерти бачать своїм завданням підтримати українських колег на шляху реформ. Вони готові поділитися досвідом, дати необхідні поради, розповісти про європейські стандарти.

Євген Захаров висловив сподівання, що Стратегія та Концепція почнуть працювати ще в цьому році, якщо Парламент схвалить відповідні законопроекти. Крім того, сьогоднішній день можна вважати святом, оскільки робота над документами, над якими півроку працювали експерти, нарешті завершена.

«Ці документи є добрими. На їх основі можна справді реформувати міліцію, перетворити її на поліцію, можна реформувати МВС в іншу систему», – наголосив керівник Експертної ради МВС.

Джерело : МВС


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Новобілоуська громада розробила План свого відновлення

Як відновлюється культурне життя в Новобілоуській громаді на Чернігівщині

Для прокурорів розробили три дистанційні курси у сфері кримінального правосуддя

Батьки за Україну без тютюну та нікотину: лідери думок закликають захистити дітей від тютюнової епідемії

ZDOROVI долучились до обговорення викликів медичної системи в умовах війни на Форумі власників та керівників медичного бізнесу

В Україні вперше утеплять багатоквартирний будинок екоматеріалами за естонською технологією