Вимушена міграція і війна в Україні: аналіз

Як війна спричинила вимушену міграцію всередині України та за кордон? В аналітичній записці ми фіксуємо ключові рішення та події у цій сфері та окреслюємо основні виклики за перший місяць ...

migrac
Вимушена міграція і війна в Україні: аналіз

Як війна спричинила вимушену міграцію всередині України та за кордон? В аналітичній записці ми фіксуємо ключові рішення та події у цій сфері та окреслюємо основні виклики за перший місяць повномасштабного вторгнення.

3,6 млн людей виїхали з України з 24 лютого по 24 березня. Ще близько 6,5 млн переїхали в межах країни. Майже половині (44%) житель_ок України довелося тимчасово розлучитися зі своєю сім’єю під час війни.

Для мешкан_ок багатьох міст України виїзд не лише за кордон, а й зі свого міста залишається складним завданням. Через недотримання гуманітарних коридорів і постійні обстріли російськими військами цивільних авто спроба виїхати з Маріуполя, Чернігова, Сум та інших міст може коштувати життя. 

Крім цього, зафіксовані й примусові вивезення людей. Так, за інформацією Міністерства закордонних справ України, російська армія примусово вивезла до Росії щонайменше 6 тисяч мешкан_ок Маріуполя.

Розповідаємо, як люди переміщаються всередині країни і закордоном. Як відбувається евакуація з регіонів активних бойових дій, звідки й куди прибувають ВПО, як їх реєструють та приймають у громадах? Яка кількість людей виїжджає в різні країни Європи, якими є механізми прийому біжен_ок з України та яким є ставлення до них? 

 

Читати та завантажити дослідження тут.

 

Джерело: Cedos.


 

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи