Управління кордонами в Україні: пошук оптимальних моделей

Дана публікація містить аналіз де-факто чинної моделі управління кордонами в Україні та огляд альтернативних способів вирішення питань управління кордонами – як у сусідніх країнах, так і в “сусідніх” ...

Додано:
Lilia Korop

Modeli-UK-781x489

Lilia Korop

Дана публікація містить аналіз де-факто чинної моделі управління кордонами в Україні та огляд альтернативних способів вирішення питань управління кордонами – як у сусідніх країнах, так і в “сусідніх” сферах діяльності, і спрямована на формулювання сенсів і здійснення перших кроків до нової, цілісної, раціональної і високоефективної моделі управління українськими кордонами.

Робота складається з трьох частин, у першій з яких розглянуто адміністративний аспект ІУК – міжвідомчі взаємини та комунікацію, у другій – механізми розбудови та утримання прикордонної інфраструктури в Україні та інших країнах, а в третій – питання концесії та інших прикладів державно-приватного партнерства як можливих моделей для інвестування та залучення бізнесу до розбудови кордону.

Відкрити публікацію (PDF)

Текст створено командою аналітичного центру “Європа без бар’єрів” у рамках проєкту “Пошук оптимальних моделей управління кордонами для поліпшення роботи кордонів України з країнами ЄС” за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”. Висловлені думки не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду “Відродження”.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

OSINT-розвідка у роботі журналістів/ок

Питання компенсації за зруйноване/ знищене майно українців

Чи можливо в податковій мати двох підписантів від неприбуткової організації та який порядок внесення відомостей

Як перевірити кінцевого бенефіціарного власника спільного підприємства?

Про загрози євроінтеграції "на різних швидкостях"

Молодіжний центр з нуля: історія успіху