Євромайдан SOS номіновано на нідерландську премію Тюльпан

Євромайдан SOS висунули на здобуття всесвітньої правозахисної премії Тюльпан 2014 Нідерландського Міністерства Закордонних Справ. І зараз триває онлайн голосування, яке визначить переможця. "Для ...

Євромайдан СОС
Євромайдан SOS номіновано на нідерландську премію Тюльпан

Євромайдан SOS висунули на здобуття всесвітньої правозахисної премії Тюльпан 2014 Нідерландського Міністерства Закордонних Справ. І зараз триває онлайн голосування, яке визначить переможця.

“Для нас ця номінація є не тільки визнанням вкладу сотень наших волонтерів з усіх континентів світу, що працювали цілодобово, у діло справедливості, прав людини, у торжество людської гідності та перемогу Майдану. Насамперед, для нас це премія, на яку номінований кожен з тих, хто в найтемніші та найхолодніші ночі, коли проти вияву гідності та свободи мирних зібрань українських громадян було кинуто усі репресивні сили режиму Януковича, боронив свій намет, свою барикаду, свій клаптик Майдану, свою країну. Для нас це премія, на яку номінована кожна бабуся, що варила з останніх продуктів борщ для учасників протестів, кожен бізнесмен, що кидав улюблену справу, щоб у лижній куртці, що пахне димом, захищати свою свободу і свободу інших, кожен лікар, що кидався під кулі та вогонь, щоб допомагати пораненим та постраждалим, кожен журналіст, що незважаючи на постріли прямо в неонові жилетки зі словом «Преса», ішов уперед, щоб стала відома правда”, – пишуть зв`язкові Майдану на своїй ФБ-сторінці.

Номінація на премію Тюльпан та можливість її отримати – можливість говорити зі світом про Україну.

Євромайдан SOS хоче привернути увагу до ситуації з масовими порушеннями прав людини у зв’язку із окупацією Криму та війною, яку веде Росія на Сході України. Процес номінування на премію Тюльпан створює таку можливість. Зараз триває онлайн-голосування.

Якщо Євромайдан SOS увійде в трійку, то зможе взяти участь в адвокаційній поїздці, яка дасть можливість говорити про масові порушення прав людини у зв’язку із окупацією Криму та війною, яку веде Росія на Сході України.


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи