Радник/радниця до Миколаївського міського голови щодо прозорості і доброчесності в процесі відбудови Миколаєва

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Dmitry Naydin

Vacancy вакансія(4)
Радник/радниця до Миколаївського міського голови щодо прозорості і доброчесності в процесі відбудови Миколаєва

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI) є в найбільшою програмою ЄС в області з протидії корупції в Україна. Ініціатива підтримується Європейською Комісією і МЗС Данії із загальним бюджетом 22,9 млн євро (2020-2024). Програма виконується МЗС Данії для більше інформації відвідайте: https://euaci.eu.

Миколаїв є новим містом до п’ять українських міст які вибрано для впровадження концепції Міста Доброчесності. На основі Угоди досягнутої з  Миколаєвом, передбачає EUACI створення Групи підтримки доброчесності з експертами у виконавчих органах ради. Радник міського голови буде підтримувати доброчесні трансформації, прозорість і підзвітність в процесі реконструкції. Група підтримки доброчесності буде складаються з двох довготермінових експертів та експертів на короткостровий термін за потреби. Радник міського голови буде безпосередньо займатись налагодженням механізмів з доброчесності, прозорості і підзвітності для в реконструкції міста. Радник буде частиною ширшого процесу з реконструкція в партнерстві  між Данією і Миколаєвом.

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ ТА ФУНКЦІЇ

Підтримувати міського голову і відповідних представників виконавчих органів в координації і ефективному впровадженні дій спрямованих на механізми доброчесності, прозорості і підзвітностості в реконструкція міста.

На початку роботи є можливість працювати дистанційно в Україні, але з часом очікувано що  Радник буде працювати безпосередньо в місті. Робоче місце буде надаєно виконавчиими органами Миколаївської міської ради.

Вибрано Радник буде звітувати керівництву EUACI і міському голові.

Передбачається що в вибраній людині буде запропоновано консультаційний контракт на один рік з можливістю проовження, яке передбачає залучення консультанта на мінімум 20 робочих днів щомісяця.

Очікуваний що в консультанта зарплата буде близькою до винагороди високо-кваліфікованого керівника в органах місцевого самоврядування.

СПЕЦИФІЧНІ ОБОВ’ЯЗКИ

  1. Забезпечити поради і оперативний підтримка в міського голови і представників Виконавчого Комітету у впровадженні механізмів для забезпечення доброчесності, прозорість і підзвітність в процесі реконструкції;
  2. Сприяти реалізації заходів, пов’язаних з Програмою, відповідно до опису проекту, узгодженого між EUACI та містом, а також затвердженого робочого плану.
  3. Сприяти у розробці, розгляду та прийняттю місцевих правил і процедур, необхідних для впровадження механізмів забезпечення доброчесності, прозорості та підзвітності в процесі реконструкції;
  4. Забезпечити ефективну співпрацю між підрядниками EUACI, залученими до реалізації Програми, виконавчим комітетом та міською радою.
  5. Забезпечити належний рівень координації підзвітності та прозорості питань щодо реконструкції м. Миколаєва, у тому числі шляхом залучення до більш широкої роботи щодо реконструкції.
  6. Інформувати міського голову, депутатів міської ради та EUACI про стан виконання Програми. Надавати оновлення, презентації та звіти про виконання Програми.
  7. Служити орієнтиром для міського голови та виконавчого комітету для проведення досліджень кращих практик прозорості, підзвітності та запобігання корупції на рівні місцевого самоврядування. Ініціювати та підтримувати розгляд таких питань та застосування добрих практик виконавчим комітетом та міською радою.
  8. Забезпечити координацію з іншими зовнішніми акторами, включаючи інші міжнародні програми та проекти НУО.
  9. Сприяти представленню та тиражуванню найкращих практик, розроблених у Миколаєві, у рамках забезпечення підзвітності, прозорості та доброчесності реконструкції.
  10. Забезпечити належну видимість та комунікаційні зусилля щодо участі EUACI у Миколаєві.
  11. Сприяти інклюзивному процесу, залучаючи до процесу реконструкції організації громадянського суспільства та бізнес-спільноту.
  12. Очолює Групу підтримки доброчесності.
  13. Виконувати інші спеціальні заходи за погодженням між EUACI та містом.

На період перебування на позиції радника міського голови консультант має такі права:

  1. Запитувати та отримувати від структурних підрозділів та посадових осіб виконавчого комітету, міської ради та комунальних підприємств інформацію (документи, довідки, інші матеріали), що має значення для виконання своїх повноважень.
  2. Брати участь у засіданнях виконавчого комітету, його дорадчих і колегіальних органів, засіданнях міської ради.
  3. Ініціювати розгляд питань прозорості, доброчесності та підзвітності на засіданнях виконавчого комітету, його дорадчих та колегіальних органів, засіданнях міської ради.
  4. Користуватися закріпленим для обслуговування радника приміщенням виконавчого комітету. 

ЗНАННЯ, УМІННЯ ТА НАВИЧКИ

  • Знання та розуміння центральної, регіональної державної влади та місцевого самоврядування в Україні.
  • Розуміння особливостей функціонування органів місцевого самоврядування в Україні.
  • Письмові та усні навички, необхідні для спілкування з широким колом аудиторії та в контексті складної політичної організації.
  • Вільне володіння українською мовою обов’язкове
  • Глибокі знання та розуміння механізмів прозорості, доброчесності та підзвітності місцевого самоврядування є перевагою.
  • Сильні організаційні, управлінські та координаційні навички.
  • Досвід у наданні високого рівня аналізу та консультацій.
  • Великий досвід побудови та підтримки відносин із широким колом зацікавлених сторін, включаючи членів місцевих міських рад, громадських груп та інших ключових контактів.
  • Гостре почуття етики, чесності та довіри є обов’язковими.
  • Здатність працювати в умовах тиску зі стислими термінами, гнучкість і підприємницький дух. 

КВАЛІФІКАЦІЯ

  • Ступінь магістра політології, державного управління, економіки, права або іншої відповідної галузі демонструє здатність виконувати описані обов’язки та відповідальність.
  • Принаймні 2 роки професійного досвіду в управлінні проектами для або у співпраці з місцевим самоврядуванням.
  • Принаймні 2 роки досвіду підготовки аналітичних документів та досліджень у сфері державного управління.
  • Високий рівень володіння англійською мовою 

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ ТА ПРОЦЕДУРА ВІДБОРУ

Резюме, мотиваційні листи та контактну інформацію не менше трьох рекомендацій необхідно надіслати на електронну адресу: [email protected] з темою: Радник Миколаївського міського голови.

Дедлайн – 31 липня (неділя).

ВІДБІР КАНДИДАТА ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ В ТРИ ЕТАПИ:

  1. Оцінка отриманих заявок відповідно до вимог, зазначених у цьому оголошенні;
  2. Співбесіда з Відбірковою комісією, яка буде сформована Миколаївським міським головою та EUACI;
  3. Кандидати, які увійшли до короткого списку, пройдуть співбесіду з міським головою.

Очікується, що Консультант розпочне роботу в серпні 2022 року.

Термін дії контракту з серпня 2022 року по серпень 2023 року з можливістю продовження. Консультант надаватиме послуги близько 20 робочих днів протягом кожного місяця.

З будь-яких питань звертайтеся до Дмитра Найдіна, експерта Integrity Cities, за адресою [email protected].


Останні публікації цього розділу:

Начальник/ця сектору військового обліку в кадровому документообігу

Юрист/ка сектору

Довгострокове волонтерство у центрі інновацій та дизайну “Wymiennikownia”

Engineering Analyst (Electricity, Gas), NPSA-9, DS - Kyiv, National Рosition

Hazardous Waste Analyst, NPSA-8, DS - Kyiv, National Рosition

Community Mobilization Analyst, NPSA9 - National Рosition