Запит на надання пропозицій на проведення дослідження ринків з використанням методології Emergency Market Systems Mapping & Analysis (EMSMA)

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Chemonics logo
Запит на надання пропозицій на проведення дослідження ринків з використанням методології Emergency Market Systems Mapping & Analysis (EMSMA)

Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)  оголошує запит про надання пропозицій (ЗНП) щоб найняти підрядника для проведення дослідження ринків з використанням методології Emergency Market Systems Mapping & Analysis (EMSMA) і підготовки для АГРО щоквартальних оновлень результатів, що допоможуть АГРО мати якісне і своєчасне розуміння тенденцій на ринку і проблем, що постають перед учасниками ринку. 

Технічне завдання:

Метою цього завдання є підтримка АГРО через дослідження та аналіз ринку із застосуванням методології EMSMA, розробленої Інститутом Vikāra (див. Додаток 4). Робота полягатиме, головним чином, на агрегуванні наявних галузевих даних, проведенні польових інтерв’ю, кількісних та якісних досліджень, організації зустрічей та координації, а також перекладу де це необхідно. Експерти-дослідники Підрядника тісно співпрацюватимуть з командою АГРО та Інституту Vikāra, щоб забезпечити координацію заходів для досягнення загальних програмних цілей АГРО.

Конкретні завдання, які виконуватиме Підрядник, включають:

  • Перегляд запропонованої методології EMSMA і її адаптація до місцевого контексту та потреб АГРО.
  • Проведення дослідження зі швидкої оцінки нових для АГРО ринкових систем: зернових (насамперед пшениця, кукурудза, ячмінь і соя) і олійних культур (насамперед, соняшник і ріпак), включно з такими елементами ринкових систем, як: ланцюжки створення вартості, переробка, логістика та зберігання, підтримуючі функції (наприклад, фінансування, комунікації, маркетинг тощо), законодавче і регуляторне середовище тощо. Дослідження ланцюгів створення вартості може включати кабінетні і польові дослідження, а також синтезування, аналіз та звітування даних, які стануть основою для діяльності АГРО у секторі зернових та олійних культур і створення системи моніторингу, а також слугуватимуть базою для подальших ітерацій досліджень EMSMA у цих ланцюгах. У результаті дослідження буде сформований звіт, що включатиме аналіз ринкових систем зернових та олійних культур, ключові результати досліджень, рекомендації щодо найбільш ефективних втручань з боку АГРО та перелік цілей для формування впливу АГРО на ринкову систему (очікувані зміни поведінки). Це завдання може включати деякі логістичні та операційні підзадачі, наприклад:
    • Планування та проведення інтерв’ю та фокус-груп, включно зі складанням списків рекомендованих для участі у дослідженні ключових стейкхолдерів, з якими варто зустрітися, пропонування АГРО відповідних інсайтів про ключових гравців ринку і органи влади, а також узгодження з АГРО операційних планів (наприклад, щодо розкладу і логістики зустрічей).
    • Організація поїздок та логістики відповідно до потреб.
    • Підтримка зв’язку з АГРО та Інститутом Vikāra, представники яких можуть брати участь у польових інтерв’ю/дослідженнях, щоб забезпечити ефективну комунікацію і прогрес у здійсненні дослідження.
    • Планування та проведення семінарів для зацікавлених сторін.
    • Розвиток і підтримка тісних робочих відносин з членами команди АГРО,  Інститутом Vikāra, зацікавленими сторонами державного та приватного секторів України та представниками USAID.
  • Проведення дослідження EMSMA для оновлення та коригування знань АГРО для всіх цільових ланцюгів створення вартості, які сприяють глобальній продовольчій безпеці та стійкості українських ринкових систем сільськогосподарської продукції: фрукти, овочі та ягоди, молочні та м’ясні продукти, птиця, кондитерські вироби та крафтові харчові продукти, зернові та олійні культури. Дослідження має відповідати інструкціям Інституту Vikāra та EMSMA Toolkit або їх адаптованим до місцевого контексту версіям і може включати такі елементи:
    • початковий аналіз і картографування
    • розробка плану моніторингу
    • моніторинг та підготовка польових робіт
    • проведення польових робіт у координації з суб’єктами ринку
    • налаштування та ініціювання схеми моніторингу
    • аналіз післяпольових робіт у координації з учасниками ринку
    • рекомендаційні семінари з учасниками ринку
  • Ключові висновки дослідження, інструментарій та візуалізації мають стати основою фінального звіту за дослідженням, а також слайдів PowerPoint, що представлятимуть результати дослідження та використовуватимуться як основні інструменти для  подальшого моніторингу та наступних обговорен
  • Моніторинг та оновлення результатів дослідження відповідно до інструментарію EMSMA протягом року, підготовка для АГРО щоквартальних оновлень основних даних і висновків дослідження.

Технічна кваліфікація:

Технічна кваліфікація успішного Учасника повинна відповідати наступним вимогам:

  • Щонайменше 5 (п’ять) років досвіду та підтверджена репутація надання послуг, ідентичних зазначеним у Обсязі робіт. Учасників мають надати рекомендації і контактну інформацію від щонайменше 3 (трьох) осіб з числа колишніх або поточних клієнтів, із зазначенням послуг, наданих за останні 3 (три) роки, які найкраще ілюструють кваліфікацію компанії та її минулі результати.
  • Персонал, призначений для виконання цих завдань, повинен мати вищу освіту в галузі соціології, права, економіки, ділового адміністрування, комунікацій, зв’язків з громадськістю або інших суміжних галузях і не менше 3 (трьох) років досвіду проведення подібних досліджень.
  • Учасникам конкурсу пропонується надати резюме всіх запропонованих ключових співробітників, щоб продемонструвати, що вони мають необхідний досвід і можливості для виконання Обсягу робіт і відповідають необхідній технічній кваліфікації. Як мінімум, учасник конкурсу повинен запропонувати кандидатів на такі ключові посади:

- Керівник проекту (ключовий персонал). Ця особа має мати відповідний досвід щонайменше 5 (п’ять) років, володіти відмінними навичками спілкування та презентації, вільно володіти англійською та українською мовами;

- Аналітик даних агробізнесу (ключовий персонал). Ця особа повинна мати досвід польових досліджень, вільно володіти українською мовою.

  • Наявність технічних та експертних ресурсів, необхідних для виконання завдань (відповідний персонал, офісні приміщення, обладнання, спеціальне програмне забезпечення тощо).

Завантажити деталі до (ЗНП) № RFP-AGRO-21

Усі письмові запитання та уточнення стосовно цього запиту на пропозицію мають бути складені в письмовій формі та подані Ігорю Цимбалістому, менеджеру відділу контрактів та субгрантів на адресу [email protected] до 18:00 за київським часом 5 вересня 2022 р.  з посиланням на ЗНП № RFP-AGRO-21. Для того, щоб висловити відповідну зацікавленість, компаніям і організаціям необхідно надіслати електронного листа з зазначенням свого інтересу Ігорю Цимбалістому, менеджеру контрактів та субгрантів на адресу [email protected] не пізніше кінцевого терміну для подання письмових запитань, 5 вересня 2022 р. 

Пропозиції, надіслані електронною поштою, мають бути отримані не пізніше ніж 18:00 за київським часом 15 вересня  2022 р. за наведеною нижче адресою: Ігор Цимбалістий, менеджер відділу контрактів та субгрантів, [email protected] 

 

Довідково:

Проект АГРО – це п’ятирічний проект, що фінансується USAID і реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета проекту АГРО – прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Цілі проекту AГРО:

  • Підвищення продуктивності та покращення доступу до ринку в цільових ланцюгах створення вартості;
  • Покращення ключових допоміжних функцій;
  • Вдосконалення норм і положень у сільськогосподарському секторі.

Як наслідок, проект AГРО збільшить доходи сільськогосподарських мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) і їхній доступ до фінансування, створить справедливий і прозорий ринок сільськогосподарських земель (земельна реформа), що зменшить корупцію в аграрному секторі.

Крім того, наскрізними пріоритетами проекту АГРО будуть: боротьба проти корупції, динамічне навколишнє середовище, гендерна рівність і соціальна інклюзія (GESI), залучення приватного сектору, рух до самодостатності, а також співпраця, навчання та адаптація (CLA).


Останні публікації цього розділу:

Надання послуг експерта/киа, ментора/ки для партнерських організацій

Закупівля товарів гуманітарної допомоги сім’ям з дітьми

Закупівля послуг менеджера/ки з підтримки оновлення/розробки та впровадження стратегічних планів розвитку громад проєкту

Закупівля послуг менеджера/ки по локальній координації та взаємодії з партнерами проєкту

Закупівля послуг комунікаційного/ї менеджера/ки

Закупівля послуг асистента_ки керівника/ці проєкту