У Донецькій області було відновлено водопостачання для жителів селища, яке постраждало від конфлікту

27 січня у селищі Новгородське (Дзержинськ, Донецька область) відбулося урочисте відкриття проекту «Вода – джерело життя», який було реалізовано за підтримки Агентства ООН у справах біженців. Проект ...

вода
У Донецькій області було відновлено водопостачання для жителів селища, яке постраждало від конфлікту

27 січня у селищі Новгородське (Дзержинськ, Донецька область) відбулося урочисте відкриття проекту «Вода – джерело життя», який було реалізовано за підтримки Агентства ООН у справах біженців. Проект загальною вартістю понад 600 тис. гривень відновить забезпечення водою близько 15 тис. людей, серед яких місцеві жителі та переселенці.

Внаслідок військових дій на території області було пошкоджено інфраструктуру багатьох населених пунктів. Зокрема, в особливо скрутному становищі опинилися жителі селища Новгородське, що знаходиться всього за декілька кілометрів від лінії зіткнення. Населення Новгородського становить майже 15 тис. чоловік, серед них 1 770 дітей та 4 500 пенсіонерів. Також з початку конфлікту до селища приїхало близько 1 200 переселенців. Минулого року внаслідок пошкодження водогону усі ці люди місяцями не мали регулярного водопостачання, а на сьогоднішній день вода подається за графіком.

«Ми дуже раді, що нам вдалося долучитися до відновлення інфраструктури та захистити людей, які страждають через конфлікт. Відкриття свердловини дозволить забезпечити селище постійним автономним водопостачанням. Буде збільшено кількість годин, протягом яких вода подається до житлових будинків. Також у населеному пункті буде відкрито бювети, де жителі зможуть набирати воду для щоденних потреб,» – сказав Аслак Сулумсмуен, Голова харківського офісу Агентства ООН у справах біженців.

«Для нас це свято. Минулого року через пошкодження Сло’янського водогону у нас протягом двох місяців не було регулярного водопостачання. Тому ми вирішили шукати автономні джерела забезпечення водою. Даний проект допоможе вирішувати проблеми з водою не лише мешканцям Новгородського, а і навколишніх селищ,» – зазначив Микола Ленко, Новгородський селищний голова.

58d48889-a46d-48d8-96b7-a2617aacdb24

Буріння та облаштування свердловини було здійснене за підтримки Агентства ООН у справах біженців та Новгородської селищної ради у співпраці з Благодійним фондом «Новгородська громада». Це один з проектів Агентства ООН у справах біженців, що направлений на покращення співіснування переселенців та приймаючих спільнот.

***

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), відоме як Агентство ООН у справах біженців, було створено рішенням Генеральної асамблеї ООН 14 грудня 1950 р. В Україні  УВКБ ООН працює з березня 1994 р.  Сьогодні УВКБ ООН є одним з головних гуманітарних агентств світу. Понад 9,300 співробітників організації, які працюють у більш ніж 125 країнах світу, допомагають 34 мільйонам осіб. Ця цифра включає не лише біженців, а й шукачів притулку, біженців, які повертаються додому, внутрішньо переміщених осіб та осіб без громадянства.

В 2014 році Україні вперше зіткнулась із проблемою внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із Криму та сходу. УВКБ ООН продовжує підтримувати уряд та громадські організації, які забезпечують потреби ВПО через надання юридичної, матеріальної та соціальної допомоги. Агентство зосереджує свою діяльність на посиленні гарантій дотримання прав і свобод для майже 1,5 мільйона внутрішніх переселенців, покращенні їх життєвих умов та забезпеченні довготермінових рішень.

Джерело: Представництво УВКБ ООН в Україні.


 

Останні публікації цього розділу:

Понад чотири тисячі жителів громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» взяли участь у Днях бюджету

Відбулись дві навчальні майстерні-практикуми в рамках проєкту проєкту «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад»

Стартувала освітньо-профорієнтаційна програма «Update: Південь»

Розпочався проєкт «Впровадження підходу, інформованого про травму, у громадянській освіті»

Інкубатор демократичних ініціатив розпочинає проєкт зі зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства

Тренінг в медіабазі: Психологиня розповіла журналістам про види когнітивних спотворень та їхній вплив