Research, Monitoring, Evaluation, and Learning Lead / Керівник/ця відділу з досліджень, моніторингу, оцінки та навчання

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
PFRU

Chemonics logo
Research, Monitoring, Evaluation, and Learning Lead / Керівник/ця відділу з досліджень, моніторингу, оцінки та навчання

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ НА ТЕ, ЩО ЦЯ ВАКАНСІЯ ПЕРЕДБАЧАЄ РОБОТУ В ОФІСІ В КИЄВІ. ЦЕ НЕ ВІДДАЛЕНА РОБОТА.

Загальна інформація

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) —  це багаторічна, мультидонорська програма, що координується Міністерством закордонних справ і справ співдружності націй та розвитку Великої Британії (МЗС Великої Британії) у співпраці з Урядом України.

Метою ФПСУ є створення покращених умов для української держави у партнерстві з громадянським суспільством та приватним сектором, щоб очолити інклюзивне національне, відновлення і відродження в контексті російської агресії. Цей результат покликаний сприяти відновленню більш стійкої, соціально згуртованої, інклюзивної, незалежної, демократичної, суверенної та процвітаючої України. ФПСУ надає кошти українським і міжнародним партнерам і реалізує проєкти, засновані на дослідженнях і фактичних даних.

Обов’язки:

1. Керування процесом навчання на рівні програми

  • Керування процесом навчання на проєктному та програмному рівні, формування культури прозорого та вдумливого навчання та адаптації в RMEL-команді та технічних командах.
  • Керування розробкою механізмів навчання, взаємодії, заходів та продуктів із навчання для ФПСУ та зацікавлених сторін-донорів у співпраці з RMEL-командою для забезпечення ефективної фасилітації.
  • Впровадження процесу прийняття підтверджуваних даними рішень на програмному та проєктному рівнях на базі повноважень заохочувати та створювати можливості для пошуку та розвитку досліджень, проєктного навчання та адаптації з партнерами, персоналом, Урядом України та нашими фінансовими партнерами.
  • Участь у засіданнях технічного, політичного та стратегічного комітетів ФПСУ у складі представників фінансових установ та дипломатичного корпусу Великобританії, США, Канади, Швеції, Швейцарії, Фінляндії. Презентація результатів досліджень, обмін накопиченим досвідом і результатами моніторингу та оцінки, а також сприяння та підтримка в залученні до діалогу щодо майбутніх напрямків роботи ФПСУ.
  • Участь та представлення ФПСУ на міжнародних семінарах з питань розробки програм допомоги Україні та стабілізації.
  • Збирання та аналіз зроблених висновків, використання системи відстежування зроблених висновків і взаємодія з керівником із навчання головного офісу Кімонікс з метою централізації висновків для подальшого використання іншими.

2. Управління командою RMEL

  • Контроль за роботою MEL-менеджера та менеджера з досліджень, а також додаткового персоналу в міру того, як розширюється програма.
  • Тісна співпраця з керівником британського RMEL-підрозділу Кімонікс з метою координації більш широкої підтримки програми з боку головного офісу.
  • Визначення потреб у короткостроковій технічній підтримці за напрямком RMEL, складання ТЗ і керування процесом підбору та управління консультантами, залученими для надання необхідних вхідних даних для RMEL.
  • Координація процесу управління місцевими та міжнародними партнерами зі збору та аналізу даних для досягнення результатів. Визначення напрямку та пріоритетів MEL- та дослідницької діяльності, а також інтеграція результатів і досвіду в програми ФПСУ в координації з заступником керівника групи з реалізації проєктів.
  • Підготовка відповідних партнерів і програмного персоналу з питань роботи MEL-системи ФПСУ, стандартів забезпечення якості та інші завдання за потреби

3. Дослідження

  • Тісна співпраця з керівництвом ФПСУ та технічними командами для визначення та встановлення пріоритетів досліджень.
  • Тісна співпраця з дослідницькими колами за кордоном та в Україні для обміну результатами досліджень та сприяння управлінню знаннями всередині та за межами організації.
  • Керування проведенням національного опитування (SHARP) у координації з міжнародними партнерами для формування основ для збирання даних про сприйняття.
  • Керування процесом створення всіх інших дослідницьких продуктів ФПСУ, в тому числі (але не виключно) політичних досліджень і досліджень врядування на національному та місцевому рівнях, оперативних дослідницьких продуктів.
  • Керування додатковими якісними/кількісними дослідженнями, проводжуваними реципієнтами фонду, для підтримки проведення проєктів у нових локаціях або тематичних напрямках. Зокрема складання запитів на пропозиції, аналіз пропозицій і забезпечення контролю якості та нагляду за роботою місцевих партнерів
  • Керування консолідацією та організацією даних для ФПСУ, в тому числі спеціалізованих даних ФПСУ та даних з існуючих опублікованих джерел
  • Допомога в координації досліджень і аналізу конфлікту, гендерної рівності та соціальної інклюзії (GESI), екології та політекономіки для підтримки в розробці та адаптації всіх проєктів/активностей.
  • Тісна комунікація з підрозділом безпеки Кімонікс, що надає підтримку всім програмам, з метою координації та аналізу пов’язаних із безпекою даних з різних джерел.
  • Регулярна взаємодія з технічними командами для формування основ і збирання даних під час польової роботи та взаємодії із зацікавленими сторонами.

4. MEL

  • Розробка, проведення та участь у семінарах ФПСУ, в тому числі керування проведенням семінарів із теорії змін, а також взаємодія з донорами та зацікавленими сторонами з Уряду України за потреби.
  • На підставі наявних даних виконання функції куратора адаптивної корисної теорії змін (UToC) глобального програмного рівня від ФПСУ.
  • Впровадження UTOC програмного рівня разом із технічною командою з метою забезпечення відповідності проектів UTOC у координації з заступником керівника групи з реалізації проєктів.
  • Підтримка технічних команд у розробці UTOC проєктного рівня.
  • Керування процесом регулярного перегляду UTOC за участі внутрішнього та розширеного складу Стратегічного комітету ФПСУ.
  • Керування усіма заходами з розробки, реалізації та навчання в сфері MEL з інтеграцією адаптивності в кожний елемент. Зокрема контроль (та іноді надання підтримки) збирання даних, аналізу та підготовки звітності. У ФПСУ в якості глобальної системи результатів використовується схема теорії змін (подібна до карти результатів), тому очікується, що керівник із RMEL установлюватиме маркери прогресу за цією схемою теорії змін та розроблятиме тріангульовані та верифіковані історії змін для демонстрації прогресу та змін на програмному рівні.
  • Тісна співпраця з проєктними командами з метою розробки та оцінювання змін і навчання на проєктному рівні за маркерами прогресу проєктного рівня, інтегрованими у глобальну схему теорії змін, а також за маркерами прогресу, орієнтованими на принципи, для підтвердження того, що GESI та сенситивність роботи в умовах конфлікту належним чином враховано.
  • Керування розробкою MEL-планів для проєктної діяльності та підтримка у розробці та плануванні на рівні проєктів/активностей з метою врахування попереднього досвіду в підходах до реалізації проєктів.
  • Взаємодія з проєктними командами та збирання додаткових вторинних і первинних даних для розробки історій змін з метою демонстрації прогресу в реалізації проєктів (передбачувані та непередбачувані зміни, позитивні та негативні).
  • Контроль і забезпечення належного охвату при збиранні даних партнерами та польовим персоналом із забезпеченням відповідного навчання щодо використання найкращих практик і методів за потреби. Забезпечення балансу між можливістю перевірки даних та безпекою команд із збору даних.
  • Встановлення пріоритетів і управління незалежним постачальником моніторингових послуг, а також управління консолідацією всіх даних моніторингу від партнерів і технічних команд.

5. Зовнішні перевірки

  • Участь у підготовці регулярної звітності за програмою, в тому числі формування розділів для початкового звіту та місячних і квартальних звітів.
  • Сприяння у проведенні зовнішніх перевірок, у тому числі щорічних перевірок з боку МЗС Великобританії.
  • Участь у регіональних візитах на проєктні локації для збору доказів і навчання разом з командою RMEL, а також візитах фінансових партнерів.
  • Виконання додаткових завдань і досягнення додаткових результатів у сфері RMEL за запитом керівника групи, заступника керівника групи з реалізації проєктів та за погодженням із клієнтом.

Кваліфікаційні вимоги:

Керівник із досліджень, моніторингу, оцінки та навчання повинен відповідати наступним вимогам до кваліфікації та досвіду:

  • Ступінь магістра або вище в галузі міжнародного розвитку, суспільних науках або суміжній дисципліні та як мінімум 8 років досвіду в сфері досліджень, моніторингу, оцінки та навчання за програмами міжнародного розвитку та як мінімум чотири року RMEL-досвіду в сфері стабілізації та/або розбудови миру.
  • Обов’язково як мінімум три роки досвіду роботи в сфері RMEL та/або аналізу даних, інтерпретації та/або підготовки звітності для МЗС Великобританії та/або інших донорів.
  • Бажано попередній досвід управління мультидонорськими програмами досліджень та збирання даних для формування основ впровадження проєктів.
  • Підтверджені високоякісні лідерські навички на RMEL-посаді чи на керівній посаді в стабілізаційних програмах МЗС Великобританії.

 Інструкції щодо подання резюме:

Подавайтеся за допомогою цього посилання до 23 вересня 2022 р. Для позицій, де англійська мова є обов’язковою, бажано (але не обов’язково) надсилати резюме на англійській мові. Заявки розглядатимуться на постійній основі. Без запитань по телефону, будь ласка. Кімонікс зв’яжеться з фіналістами.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca 

PLEASE NOTE THAT THIS POSITION IS BASED ON-SITE IN KYIV. THIS IS NOT A REMOTE WORK OPPORTUNITY.

Summary:

The Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU) is a multi-year, multi-donor[1] funded programme managed by the UK’s Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) and governed in collaboration with the Government of Ukraine.

The PFRU’s aim is to set improved conditions for the Ukrainian state, in partnership with civil society and the private sector, to lead on inclusive national recovery and revitalization in the context of Russia’s aggression. This outcome is designed to facilitate the rebuilding of a more resilient, socially cohesive, inclusive, independent, democratic, sovereign and prosperous Ukraine. The PFRU provides funds to Ukrainian and international delivery partners and implements projects based on research and evidence.

Responsibilities:

1. Programme Learning Leadership

  • Leadership of technical and programmatic learning, nurturing a culture of transparent, and thoughtful learning and adaptation across the RMEL and technical teams.
  • Lead development of learning mechanisms, engagements, events, and products for PFRU and donor stakeholders, working with the RMEL team to ensure effective facilitation.
  • Be the champion of evidence-based programme and project decision making, with the mandate to encourage and create spaces to seek out research, project learning and adaptation with partners, staff, GoU and our financing partners.
  • Participate in technical, political and strategic committees of PFRU, with financing and ambassadorial level representation from UK, USA, Canada, Sweden, Switzerland and Finland. Present research findings, share learning and M&E findings, and provide facilitative support to engage in dialogue on future directions for PFRU.
  • Participate and represent PFRU at international seminars on Ukraine and stabilisation programming.
  • Lead collection and analysis of lessons learned, utilising lessons tracker and engaging with Chemonics’ head office learning lead to centralise lessons learned for future use by others.

2. RMEL Team Management

  • Supervise MEL Manager and Research Manager, and additional staff as the programme grows.
  • Work closely with Chemonics UKD RMEL Director, to coordinate wider head office support to the programme.
  • Identify short term technical assistance requirements for RMEL, scope ToR and lead on selection and management of consultants to provide required RMEL inputs.
  • Coordinate management of local and international data collection and analysis partners to achieve results. Sets direction and priorities for MEL and research activities, and integrates findings and learning into PFRU programming, in coordination with the Deputy Team Leader for Projects.
  • Train relevant partners and program staff on the RFRU MEL system, quality assurance standards, and other tasks as necessary

3. Research

  • Work closely with PFRU leadership and technical teams to identify and set research priorities.
  • Work closely with research community internationally and in Ukraine to share research and foster knowledge management externally and internally.
  • Lead on national survey (SHARP) in coordination with international partners to inform perceptions evidence gathering.
  • Lead on the production of all other PFRU research products, including but not limited to political and governance research nationally and locally, responsive research products.
  • Lead on additional qualitative/quantitative research by fund awardees to support projects in new locations or thematic areas. This includes drafting RFPs, reviewing proposals and providing quality assurance and oversight of local partners
  • Lead on consolidating and organizing data for PFRU, including PFRU specific data and data from existing published sources
  • Help coordinate conflict, GESI, environmental and political economy research and analysis to support the design and adaptation of all projects/activities.
  • Liaise closely with the Chemonics cross-programmes Security Team to coordinate and analyse security related data from multiple sources.
  • Regular engagement with technical teams to inform and collect data from the field and stakeholder engagements.

4. MEL

  • Design, deliver, and contribute to PFRU workshops, including leading on the Theory of Change workshops, and engage with donors and GoU stakeholders as required.
  • Based on available evidence act as PFRU steward of the over-arching programme level adaptive Useful Theory of Change (UToC).
  • Champion the programme level UTOC with the technical team to ensure it drives technical direction in coordination with Deputy Team Leader – Projects.
  • Support technical teams to devise project level UTOCs.
  • Lead on regular internal and wider PFRU Strategic Committee reviews of the UTOC.
  • Lead on all MEL design, delivery, and training, building adaptivity into each piece. This includes overseeing (and occasionally supporting) data collection, analysis and reporting. PFRU utilises a Change Grid (akin to an outcome map) as its overarching results framework, and so the RMEL lead is expected to set progress markers against this and develop stories of change that are well-triangulated and verified to demonstrate progress and change at the programme-level.
  • Work closely with project teams to develop and measure change and learning at the project level through project level progress markers that nest into overarching change grid, as well as principles-focused progress markers to evidence GESI and Conflict-sensitivity.
  • Lead on developing MEL plans for project activities and support on project/activity level design and planning to ensure prior learning is incorporated into project approaches.
  • Engage with project teams and conduct additional secondary and primary data collection to develop stories of change to demonstrate project progress (both intended and unintended change, positive and negative).
  • Oversee and ensure appropriate data capture from partners and field staff, providing relevant training on best practices and methods where relevant. Balance verifiability with safety of data collection teams.
  • Set priorities and manage second party monitoring supplier and manage the consolidation of all monitoring data from partners and technical teams.

5. External Reviews

  • Contribute to regular programme reporting, including drafting sections for the Inception, Monthly, and Quarterly reports.
  • Facilitate external reviews, including FCDO annual reviews.
  • Participate in regional visits to project sites to capture evidence and learning with RMEL team, and financing partner visits.
  • Provide additional RMEL tasks and deliverables, as requested by Team Leader, Deputy Team Lead Projects, and in coordination with the client.

Qualifications:

The Research, Monitoring, Evaluation, and Learning Lead will have the following qualifications and experience requirements:

  • Master’s degree or higher in international development, social science or a related discipline with at least 8 years’ experience in the area of research, monitoring, evaluation and learning in international development programmes with at least four years stabilization and/or peacebuilding RMEL experience.
  • At least three years of experience with RMEL and/or data analysis, interpretation and/or reporting for FCDO and/or other donors is required.
  • Previous experience managing multi-donor funded research and evidence activities to inform project implementation preferred.
  • Proven track record of high quality leadership in an RMEL or leadership role on FCDO stabilisation programming.

Application instructions:

Apply using the following link by September 23d. For roles requiring English language skills, English language CVs are preferred (but not required). Applications will be considered on a rolling basis. No telephone inquiries, please. Chemonics will contact finalists.

Application link: https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca


Останні публікації цього розділу:

Довгострокове волонтерство в науковому центрі Гдині

Спеціаліст/ка з питань розвитку та комунікацій

Начальник/ця сектору військового обліку в кадровому документообігу

Юрист/ка сектору

Довгострокове волонтерство у центрі інновацій та дизайну “Wymiennikownia”

Engineering Analyst (Electricity, Gas), NPSA-9, DS - Kyiv, National Рosition