ГО «Товариство дослідників України» провело другий семінар-тренінг «Об’єднана громада – нові можливості» в Яготині

1 та 2 лютого в місті Яготин відбувся вже другий семінар-тренінг «Об’єднана громада – нові можливості», що проводиться в рамках проекту «Організаційно-консультаційний супровід створення та формування ...

Додано:
ngo.tdu

????????
ГО «Товариство дослідників України» провело другий семінар-тренінг «Об’єднана громада – нові можливості» в Яготині

1 та 2 лютого в місті Яготин відбувся вже другий семінар-тренінг «Об’єднана громада – нові можливості», що проводиться в рамках проекту «Організаційно-консультаційний супровід створення та формування засад розвитку Яготинської об’єднаної громади» громадською організацією «Товариство дослідників України», який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадського суспільства в партнерстві з Фондом Східної Європи і фінансується Європейським Союзом.

В заході взяли участь  міський голова Н.М.Дзюба, голова Яготинської РДА Дерунець О.Ф., депутати та члени виконавчого комітету міської ради, сільські голови району та представники громадськості. Вони мали можливість ознайомитись з засадами створення спроможної громади та поставити запитання організаторам семінару.

Під час панельних дискусій, які проводились в рамках програми семінару були обговорені питання визначення спроможності територіальних громад, їх центру та участі місцевих еліт у створені об’єднаннях територіальних громад. Одним із запрошених експертів реформи децентралізації влади та місцевого самоврядування була радник голови Київської обласної державної адміністрації Ревенко Т.І., яка поділилася досвідом об’єднання громад в Польщі, наголосила, що хоч багато зроблено в цій країні за рахунок коштів Європейського Союзу, але всі вони надавались під конкретні проекти безпосередньо громадам. Отримати такі кошти можуть громади і нашої країни, за умови об’єднання та представлення інвестиційних проектів.

Загалом, семінар проходив в формі дискусії щодо створення спроможної об’єднаної територіальної громади та ресурси забезпечення її спроможності. Запрошені гості задавали чимало запитань до учасників панельних дискусій.

Мета проведеного заходу: забезпечити публічне обговорення основних переваг та недоліків проведення реформи децентралізації влади та місцевого самоврядування в Україні в контексті виконання Закону України «Про добровільне об’єднання громад».

Детальніше тут.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Конкурси малюнків, квести й уроки фінансової грамотності: як залучати молодь до бюджетного процесу

Посилюємо голос ЛГБТ під час війни: реєстровані партнерства як запит спільнот на рівність перед законом

Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня

Участь жінок у місцевому економічному розвитку, заснованому на спадщині. В Івано-Франківську відбулась майстерня-практикум Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі