Допомога ВПО, які проживають в найвіддаленіших громадах Чернівецької області

 Завершилася реалізація проєкту "Рука допомоги біженцям!". Саме на підтримку та допомогу внутрішньо переміщеним особам була спрямована реалізація проєкту «Рука допомоги біженцям», який запроваджений ...

Додано:
innovatii

IMG-ab8fe82b2e93e92992544fc681b9f2e2-V
Допомога ВПО, які проживають в найвіддаленіших громадах Чернівецької області
 Завершилася реалізація проєкту “Рука допомоги біженцям!”.
 
Саме на підтримку та допомогу внутрішньо переміщеним особам була спрямована реалізація проєкту «Рука допомоги біженцям», який запроваджений громадською організацією «Пошук інновацій» в рамках суб-гранту проєкту ЕU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу.
 
В рамках реалізованого проєкту було доставлено до місць проживання та роздано 330 продуктових пакетів, включаючи засоби гігієни та базові медичні препарати, сім’ям переселенців із зони бойових дій, які на даний час проживають в найвіддаленіших громадах Чернівецької області. Проєктом вдалось охопити 4 громади.
 
Вищеперераховану допомогу отримали сім’ї (в основному сім’я складалась із 2-5 осіб) із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а саме жінки з неповнолітніми дітьми, особи віком 65+, люди з особливими потребами, які приїхали із окупованих територій, з міст та сіл, де й досі ведуться бойові дії.
 
Отримуючи допомогу, люди ділились пережитим та щиро дякували за допомогу,”…ми їхали в нікуди, і навіть не думали, що зможемо виїхати живими!”,”…ми залишились бомжами, в нас навіть ложки немає, але ми живі і виїхали з пекла!”,”…ми не маємо куди повертатись, наш будинок зрівняли із землею” – досить часто чули такі слова при роздачі допомоги, передбаченої проєктом. Ця допомога стала дійсно “рукою допомоги” в скрутному становищі для цих людей в громадах, де оселились, хто тимчасово, а хто вже і на постійне місце проживання.
 
Публікація підготовлена в рамках суб-гранту проєкту ЕU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».
 
Її зміст є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions ГО «Пошук інновацій» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.
 


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення