Emergency Services Technical Advisor (Fire &Rescue) / Технічний_а радник_ця з екстрених служб (пожежних і рятувальних)

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
PFRU

Chemonics-International_Prostir
Emergency Services Technical Advisor (Fire &Rescue) / Технічний_а радник_ця з екстрених служб (пожежних і рятувальних)

Кімонікс Інтернешнл, Київ, Україна (місцевий офіс)

Інформація про вакансію

Загальна інформація

Програма «Фонд «Партнерство за сильну Україну»» (ФПСУ), яка реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл», — це багаторічна, донорська програма, що фінансується Великобританією, США, Канадою, Фінляндією, Швецією та Швейцарією. Координатором програми є Міністерство закордонних справ, справ Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК), управління нею здійснюється в співпраці з Урядом України.

ФПСУ надає підтримку з метою підвищення стійкості українського уряду в умовах російського вторгнення в Україну та найбільш важливу допомогу українським державним установам, громадянському суспільству та ЗМІ. Головною метою компоненту «Раннє відновлення» програми ФПСУ є підтримка нещодавно звільнених територій, які знаходилися протягом певного періоду під російською окупацією з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Компонент «Раннє відновлення» наразі працює в чотирьох областях: Київська, Чернігівська, Сумська та Харківська, і підтримує державу у вирішенні першочергових завдань громад на звільнених територіях шляхом реалізації заходів із забезпечення безпеки, надання послуг і захисту громад. ФПСУ допомагає забезпечити громадську безпеку та першим надає підтримку у відновленні основних публічних і комунальних послуг та інфраструктури.

Мета

Технічний радник з екстрених служб (пожежних і рятувальних) – Київ надаватиме підтримку в реалізації компонента «Раннє відновлення» ФПСУ на нещодавно звільнених територіях України. Конкретним завданням технічного радника з екстрених служб (пожежних і рятувальних) – Київ є:

  • забезпечення ефективної та своєчасної технічної та операційної підтримки та розвитку потенціалу цивільних пошуково-рятувальної служб Уряду України (пожежогасіння, порятунок у міських умовах, порятунок на воді, при виконанні робіт на висоті, евакуація постраждалих, утилізація будівель, розчищення завалів) на нещодавно звільнених територіях для забезпечення безпечного та швидкого відновлення роботи цивільної адміністрації та служб відповідно до цілей та планів компоненту ФПСУ «Раннє відновлення».
  • координація підтримки ФПСУ пошуково-рятувальних служб з відповідними міністерствами і відомствами Уряду України та іншими міжнародними та національними організаціями, що надають допомогу в надзвичайних ситуаціях.
  • забезпечення дотримання відповідних національних і міжнародних технічних і безпекових стандартів у всіх проєктах допомоги в надзвичайних ситуаціях, які підтримує ФПСУ.

Конкретні завдання

  • Надання підтримки старшому технічному раднику (вибухонебезпечні предмети/ екстрені служби) у розробці та наданні підтримки в рамках проєкту ФПСУ «Раннє відновлення» Державній службі з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) у технічній сфері (пожежогасіння, пошуково-рятувальні роботи) на нещодавно звільнених територіях. Зокрема (але не виключно): пошуково–рятувальні роботи в міських умовах; порятунок на воді; порятунок на висоті; травматологія та евакуація постраждалих; пожежогасіння; допомога у випадку хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних інцидентів; а також безпечне розчищення завалів, ліквідація пошкоджень і утилізація.
  • Забезпечення відповідності та сертифікації за останніми українськими та міжнародними технічними й безпековими стандартами та найкращими практиками всього обладнання та матеріалів, технічної допомоги та навчання, що ФПСУ надає пожежним і пошуково-рятувальним службам ДСНС, а також розробки чи вибору такого обладнання, матеріалів, допомоги, навчання з урахуванням досвіду ДСНС, отриманого під час пожежних та пошуково-рятувальних робіт протягом поточної війни.
  • Допомога старшому технічному раднику в підготовці операційних планів і бюджетів для надання ФПСУ підтримки пожежним і пошуково-рятувальним службам ДСНС.
  • Управління, надання доручень і контроль за наданням з боку ФПСУ обладнання та технічної допомоги пожежним і пошуково-рятувальним службам ДСНС та забезпечуйте відповідності технічним і безпековим стандартам у всіх навчальних та інших заходах, що підтримуються ФПСУ, в усіх напрямках проєкту «Раннє відновлення» ФПСУ та – за запитом – підтримка ДСНС у розслідуванні будь-яких надзвичайних інцидентів на території реалізації проєкту ФПСУ.
  • Комунікація та підтримка команд ФПСУ з раннього відновлення, моніторингу, оцінки й навчання (MEL) і гендерної рівності та соціальної інклюзії (GESI) в розробці та моніторингу вхідних і вихідних показників, а також оцінка суттєвих і несуттєвих змін у поведінці та прямі вигід від підтримки ФПСУ пожежних і пошуково-рятувальних служб.
  • Координація підтримки ФПСУ пожежних і пошуково-рятувальних служб ДСНС з відповідними органами влади Уряду України, в тому числі центральними, регіональними та місцевими підрозділами ДСНС, а також регіональними та місцевими органами влади (за потреби).
  • Контроль за проведенням усіх необхідних польових випробувань протипожежного, пошуково-рятувального обладнання та впровадження рекомендацій щодо необхідних навчань і стандартних операційних процедур.
  • На запит старшого технічного радника підтримка та забезпечення навчання персоналу з раннього відновлення ФПСУ.
  • Консультування керівництва ФПСУ з усіх питань пожежних та пошуково-рятувальних робіт, а також виконання будь-яких інших обґрунтованих завдань, отриманих від старшого технічного радника.

Вимоги

Технічний радник з екстрених служб (пожежних і рятувальних) – Київ повинен відповідним вимогам щодо кваліфікації та досвіду:

  • Ступінь у галузі соціальних наук, менеджменту, інженерних наук або суміжній галузі чи аналогічна професійна підготовка, така як курси поліції/ пожежників/воєнний коледж армії / командно-штабний коледж, або великий досвід на вищих керівних посадах у сфері розробки та реалізації програм реагування на надзвичайні ситуації.
  • Як мінімум 5 років досвіду після військової служби в галузі реагування на надзвичайні ситуації, продемонстровані технічні навички в сфері проєктування, планування, організації та керівництва великими та складними програмами реагування на надзвичайні ситуації в умовах підвищеної загрози.
  • Важливо мати практичний досвід управління командами реагування на надзвичайні ситуації, бажано в цивільних службах з надзвичайних ситуацій (пожежники, швидка допомога, пошуково-рятувальні служби).
  • Важливо мати практичний досвід планування та керівництва операціями з реагування на надзвичайні ситуації та антикризового управління.
  • Перевагою буде досвід керівництва операціями з реагування на надзвичайні ситуації на підтримку екстрених служб (поліції, пожежників, рятувальників та швидкої допомоги) буде перевагою.
  • Бажано мати досвід роботи в Україні чи цьому регіоні.
  • Важливо мати відмінні знання англійської мови, в тому числі комп’ютерна грамотність.

Місце роботи та підпорядкування

Це недистанційна посада, що передбачає безпосередню роботу в офісі ФПСУ в Києві (Україна), головний напрямок роботи – операції з реагування на надзвичайні ситуації на нещодавно звільнених територіях – Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська та інші області. Технічний радник з екстрених служб (пожежних і рятувальних) підпорядковуватиметься безпосередньо старшому технічному раднику з вибухонебезпечних предметів та екстрених служб.

Інструкції щодо подання резюме 

Просимо подаватися за цим посиланням та заповнити форму в Smartsheet. Заявки на цю вакансію прийматимуться до 16 листопада 2022 р. Просимо не телефонувати. Кімонікс самостійно зв’яжеться з фіналістами.

PFRU Recruitment – Candidate Application (smartsheet.com)

Chemonics International, Kyiv City, Ukraine (On-site)

About the job

Background

The Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU), implemented by Chemonics International, is a multi-year, multi-donor government funded programme financed by the UK, US, Canada, Finland, Sweden and Switzerland. PFRU is managed by the UK’s Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) and governed in collaboration with the Government of Ukraine.

PFRU provides support to strengthen the Ukrainian government’s resilience against Russian aggression to Ukraine and delivery essential support to Ukrainian government institutions, civil society and media. The Early Recovery component of PFRU is focused on support to recently liberated areas where Russian forces had occupied territory for a period of time since the start of the 24 February 2022 full-scale invasion. Early Recovery currently works in four Oblasts – Kyiv, Chernihiv, Sumy and Kharkiv – and supports the state to immediate community priorities in liberated areas through community safety, community services and community protection activities. PFRU helps ensure public safety and security and spearheads the restoration of key public services, utilities and infrastructure. 

Objective

The Emergency Services Technical Advisor (Fire & Rescue) – Kyiv will support the delivery of PFRU’s Early Recovery component in recently liberated areas of Ukraine. The specific objective of the Emergency Services Technical Advisor (Fire & Rescue) – Kyiv is:

  • Providing effective and timely technical and operational support and capacity development to the Government of Ukraine’s civilian Search and Rescue (Firefighting, USAR, Water Rescue, Work at Height Rescue, Safety Casualty Evacuation, Building Salvage, Rubble Clearance) capability in recently liberated areas to enable the safe and rapid recovery of civil administration and services in line with PFRU Early Recovery objectives and plans.
  • Coordinating PFRU support for Search and Rescue with relevant Government of Ukraine Ministries and agencies and other active international and national Emergency Response organisations.
  • Ensuring all PFRU supported Emergency Response operations meet the relevant national and international technical and safety standards.

Specific Tasks

  • Support the Senior Technical Adviser (EO / Emergency Services) to design and deliver PFRU Early Recovery Project support for the State Emergency Services of Ukraine (SESU) in the technical areas of Fire, Search and Rescue (FSR) in recently liberated areas. This can include but is not limited to – Urban Search and Rescue; Water Rescue; Rescue-at-Height; Trauma Medicine and Casualty Evacuation; Firefighting; Chemical, Biological, Radiological and Nuclear response; and, Safe Rubble Clearance, Damage Control and Salvage.
  • Ensure any equipment and materials, technical assistance and training provided by PFRU to SESU for Fire, Search and Rescue services is aligned with and accredited to the latest Ukrainian and international technical and safety standards and best practice, and has been designed or selected based on lessons learned from SESU experience in delivering FSR during the current war..
  • Support the Senior Technical Adviser to prepare operational plans and budgets for the delivery of PFRU support to SESU for Fire, Search and Rescue services.
  • Direct, task and monitor the implementation of PFRU equipment support and technical assistance to SESU on Fire, Search and Rescue and ensure that technical and safety standards are met on all PFRU supported training and other activities throughout PFRU early recovery project areas, and – if requested – support SESU in investigation of any emergency incidents in PFRU project areas.
  • Liaise with and support the PFRU Early Recovery, MEL and GESI teams to develop and monitor input and output indicators and measure the tangible and intangible behavioral changes and direct benefits accruing from PFRU support for Fire, Search and Rescue.
  • Coordinate PFRU support to SESU for Fire, Search and Rescue Services with the relevant authorities in the Government of Ukraine, including SESU central, regional and local offices and regional and local government authorities, as required.
  • Oversee the implementation of any required Fire, Search and Rescue  equipment field trials, and implement recommendations for applicable drills and SOPs.
  • If required by the Senior Technical Adviser, support and provide training for PFRU Early Recovery staff.
  • Advise the PFRU management on all Fire, Search and Rescue matters and undertake any other reasonable tasks as directed by the Senior Technical Adviser.

Profile

The Emergency Services Technical Advisor (Fire & Rescue) – Kyiv will have the following qualifications and experience:

  • Degree in social science, management, engineering or a related field, or equivalent professional qualifications such as Police/Fire Service/Military War College/ Command and Staff College Courses or extensive high-level management experience in Emergency Response programming.
  • A minimum of 5 years post-military experience in Emergency Response, with demonstrated capabilities in designing, planning, organising and leading large and complex Emergency Response related programmes in high threat environments.
  • Practical experience in Emergency Response team management is essential, preferably with the civil emergency services (Fire, Ambulance, Search and Rescue).
  • Practical experience planning and managing Emergency Response and crisis management operations is essential.
  • Experience leading on Emergency Response operations in support of the emergency services (police, fire, rescue and ambulance) is advantageous.
  • Experience in Ukraine or the region is desirable.
  • Excellent English language skills including computer literacy are essential.

Place of Assignment and Reporting

This is an in-person position working directly from the PFRU office in Kyiv, Ukraine, with focus on emergency response operations in recently liberated areas – Kyiv, Chernihiv, Sumy, Kharkiv, and other oblasts. The Emergency Services Technical Advisor (Fire & Rescue) will report directly to the Explosive Ordnance and Emergency Services Senior Technical Advisor.

Application Details

Please click on the link below and fill out the Smartsheet form. The application for this role will remain open till November 16, 2022. No telephone inquiries, please. Chemonics will contact finalists.

PFRU Recruitment – Candidate Application (smartsheet.com)


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)