Соціальна акція «Зазирнути в минуле»

12 лютого 2016 року соціально незахищені діти Вишгородського району Київської області (с. Нові Петрівці, с. Старі Петрівці, с. Лютіж та м. Вишгород), а також діти воїнів АТО відвідали Державний музей ...

Додано:
ad_unity

IMG_9344a
Соціальна акція «Зазирнути в минуле»

12 лютого 2016 року соціально незахищені діти Вишгородського району Київської області (с. Нові Петрівці, с. Старі Петрівці, с. Лютіж та м. Вишгород), а також діти воїнів АТО відвідали Державний музей театрального, музичного та кіномистецтва України в рамках соціальної акції «Зазирнути в минуле». Разом з дітьми музей відвідала відома українська співачка, Заслужена артистка України Марта Шпак.

Музей театрального, музичного та кіномистецтва входить в комплекс музеїв, розташованих на території Києво-Печерської лаври. Саме там відбулася зустріч дітей із зірковою гостею Мартою Шпак – діти радісно вітали Марту квітами. Після чого вони всі разом вирушили оглядати найцікавіші експозиції музею.

IMG_9105a

З самого початку екскурсії діти проявили особливу зацікавленість. Воно й не дивно, адже це єдиний музей такого роду в країні. Колекція музею почала створюватися в далекому 1923 році художньої групою легендарного театру «Березіль», очолюваного геніальним режисером Лесем Курбасом. Починався він як музей при театрі і з першого дня свого заснування носив яскраво позначений національний характер: Курбас планував зібрати максимально можливу кількість предметів, що мають відношення як до академічного, так і до народного театру України. Поповнення колекції музею тривало протягом багатьох років, а, починаючи з 1960-х років, в основному – його музичної колекції. Найдавніший із музейних музичних раритетів виготовлений ще в XVIII столітті. За кілька десятків років була зібрана неперевершена колекція, яка налічує нині 600 інструментів, в тому числі таких екзотичних, як колісна ліра, козобас, сімфоніон. У музеї, зокрема, зберігається унікальна скрипка «українського Страдіварі» – Луки Мар’яненка, виготовлена ​​в 1910 році з дерева, витриманого в нормальній сушці 25 років, і покрита справжнім бурштиновим лаком золотисто-червоного кольору. Юним гостям музею була віртуозно продемонстрована гра на музичних інструментах, що особливо вразило діточок, адже таке унікальне звучання на настільки старовинних і ексклюзивних інструментах вони раніше ніколи не чули.

IMG_9128a

Діти були вражені побаченим і почутим у музеї і по закінченню екскурсії задавали багато питань, що приємно здивувало екскурсовода. Особливий сюрприз під кінець акції подарувала Марта Шпак – діти заспівали разом зі співачкою гімн України. Емоції, які переповнювали дітей в цей момент, неможливо передати, адже з вуст талановитої співачки, яка несе українську пісню в світ, гімн звучав особливо душевно, що зворушило до глибини душі всіх присутніх у залі.

 

Марта також дала ексклюзивне інтерв’ю, в якому побажала організаторам сил і натхнення продовжувати акції подібного роду, залучати все більшу кількість дітей до вивчення історії та культури своєї країни, незалежно від їх етнічної, мовної та культурної приналежності. А дітям співачка побажала здоров’я, успіхів у навчанні, а також прагнення до самонавчання і любові до рідної країни, адже саме вони – діти – наше майбутнє і надія.

IMG_9121a

Громадська організація «ЕД Юніті» щиро вдячна гості акції Заслуженій артистці України Марті Шпак за проведений час з дітьми, а також всім спонсорам і партнерам, завдяки яким акція відбулася.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення

ІДІ розпочинає проєкт спрямований на людей з інвалідністю в постраждалій від війни Україні

Як Ківерцівська громада впровадила інструмент публічних онлайн-консультацій з жителями

Завершується відбір на участь у форумі «Нові громадські організації: від ідеї до дії»

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей