Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» оголошує конкурс на послуги координатора_ки з адвокації в рамках проєкту REAct

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Nadiia

Без названия
Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» оголошує конкурс на послуги координатора_ки з адвокації в рамках проєкту REAct

REAct (Rights – Evidence – Action/Права – Докази – Дії) – це інструмент для моніторингу та реагування на порушення прав людини на рівні спільнот. Система впроваджується з 2019 року МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки Глобального фонду.  У рамках проєкту REAct організації можуть фіксувати дані про випадки порушення прав людини, а також надану допомогу (безпосередньо за місцем звернення клієнта або шляхом переадресації до інших організацій) в отриманні медичних, юридичних та інших послуг. Ці дані можуть також використовуватися для розробки програм, політик і адвокації щодо протидії ВІЛ-інфекції та туберкульозу на національному, регіональному й глобальному рівнях.

 Більше про реалізацію проєкту REAct в Україніhttps://react-aph.org/uk/countries/ukraine/

 ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ:

  • Побудова ефективної системи виявлення бар’єрів щодо реалізації прав ключових груп в Україні в контексті ВІЛ та ТБ.
  • Документування бар’єрів на шляху реалізації прав ключових груп в Україні, наприклад, доступу до профілактичних та медичних послуг в контексті ВІЛ та ТБ, випадків насильства або дискримінаційного ставлення, тощо;
  • Налагодження та координація процесу реагування на виявленні бар’єри, відстеження ефективності наданої допомоги щодо кожного виявленого випадку.

В рамках цього конкурсу Альянс шукає консультанта координатора з адвокації в рамках проєкту REAct. 

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ КООРДИНАТОРА З АДВОКАЦІЇ:

  1. Розроблений адвокаційний план стратегічних дій щодо ефективного реагування на бар’єри при отриманні медичних, соціальних та інших послуг, взаємодії з поліцією серед ключових спільнот.
  2. Дані про зареєстровані випадки порушення прав ключових спільнот активно використовуються на регіональному та національному рівнях як доказова база в питаннях покращення доступу ключових спільнот до отримання медичних, соціальних та інших послуг, покращення взаємодії з поліцією, подолання стигми та дискримінації тощо.
  3. Завдяки системі REAct здійснюється безпосередній вплив на політики, що регулюють питання дотичні до сфери діяльності проєкту (наприклад, внесено визначені зміни в нормативно-правові акти тощо).
  4. Система REAct відіграє значну роль в розширенні прав та можливостей ключових спільнот, підвищенні їх потенціалу щодо захисту своїх прав.

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ КООРДИНАТОРА З АДВОКАЦІЇ:

  1. За підтримки Альянсу здійснює аналіз зареєстрованих випадків порушення прав серед ключових спільнот на регіональному та національному рівнях.
  2. Надає пропозиції щодо можливих стратегічних напрямків та адвокаційних дій у відповідь на задокументовані бар’єри при отриманні медичних, соціальних та інших послуг, взаємодії з поліцією серед ключових спільнот на регіональному та національному рівнях.
  3. Складає адвокаційний план та визначає адвокаційні напрямки, виконавців, необхідні заходи, інструменти та терміни для його виконання.
  4. Здійснює координацію виконання та постійний моніторинг реалізації складеного адвокаційного плану, надає пропозиції щодо змін та адаптації за потреби.
  5. Налагоджує співпрацю та підтримує комунікацію з партнерами проєкту REAct, в тому числі з органами державної влади для сприяння у здійсненні адвокаційних напрямків.
  6. Підтримує комунікацію з регіональними координаторами проєкту щодо реалізації адвокаційних напрямків на регіональному рівні.
  7. Бере участь в зустрічах з партнерами проєкту REAct, де представляє інтереси проєкту, надає пропозиції з урахуванням попередньо визначеної адвокаційної стратегії проєкту.
  8. Виконує інші завдання, пов’язані з адвокаційним напрямком проєкту REAct.

ФОРМАТ РОБОТИ: віддалена робота, неповний робочий день.

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КООРДИНАТОРА:

  • Вища юридична освіта.
  • Досвід адвокаційної діяльності та/або досвід роботи у правозахисній сфері – обов’язково.
  • Досвід роботи із неурядовими та державними організаціями.
  • Обізнаність щодо тем ВІЛ та ТБ та законодавства, яке регулює питання, дотичні до сфери діяльності проєкту.
  • Критичне мислення, відмінні організаційні та комунікаційні навички.
  • ФОП або готовність його відкрити у стислі терміни – обов’язково.
  • Високий рівень комп’ютерної грамотності.

ПРОЦЕДУРА УЧАСТІ В КОНКУРСІ:

Усі учасники конкурсу повинні подати CV та мотиваційний лист. Документи необхідно надіслати на електрону адресу старшого фахівця з координації досліджень проекту, Надії Семчук ([email protected]до 18:00 9 грудня 2022 р.        

У темі повідомлення зазначте: «Координатор з адвокації в рамках проєкту REAct».

На он-лайн співбесіду буде запрошено тільки тих кандидатів, яких буде відібрано за результатами попереднього розгляду резюме та мотиваційного листа.

Альянс громадського здоров’я працює відповідно до політики рівних можливостей, тому наймає на роботу кваліфікованих фахівців з різних секторів суспільства, незалежно від їх віку, гендерної приналежності, сексуальної орієнтації, ВІЛ-статусу та індивідуальних характеристик.


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Document Controller (DC)

Фахівець/чиня з графіки та дизайну

Вакансія: HR Talent Manager

Procurement Officer, NPSA8 - National Рosition

Генеральний/на менеджер/ка з організації консультативних послуг у сфері посилення спроможності інституцій

Лідер/ка Команди з Ментального Здоров'я та Психосоціальної Підтримки / Mental Health and Psychosocial Support (MHPSS) Team Leader