Про культуральні та ціннісні аспекти роботи з молоддю з числа ВПО — для чернівецьких громад

Старости громад Чернівецької області, а також молодіжні працівники й працівниці та члени й членкині молодіжних рад відвідали навчання, де дізналися базову інформацію про психологічні аспекти ...

IREX УНД Робота з молоддю для ОМС
Про культуральні та ціннісні аспекти роботи з молоддю з числа ВПО — для чернівецьких громад

Старости громад Чернівецької області, а також молодіжні працівники й працівниці та члени й членкині молодіжних рад відвідали навчання, де дізналися базову інформацію про психологічні аспекти залучення та співпраці з молоддю. На основі цієї інформації надалі вони навчатимуться нюансам залучення молоді з числа ВПО.

Про культуральні та ціннісні аспекти роботи з молоддю з числа ВПО розповіла Олена Цицульнікова, тренерка й психологиня.

Зокрема, учасники й учасниці дізналися про теорію поколінь: у чому різниця між людьми, які народилися й виховувалися в різні періоди часу, зокрема, як відрізняються їхні цінності та що вплинуло на них, які є особливості у спілкуванні та як знайти з ними спільну мову.

«Ми спостерігаємо, що під час війни різні покоління себе по-різному поводять, і це теж нормально, бо ми ніколи ще не зіштовхувалися з тим, що зараз відбувається», – зауважила тренерка. 

Також тренерка поділилася корисною інформацією для роботи з молоддю ВПО, зокрема розповіла про безкоштовні кар’єрні консультації для молоді, про платформу для виявлення рівня компетенцій, про платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри від Державної служби зайнятості, про безоплатні сучасні профорієнтаційні тести, які можна використовувати, а також про платформу онлайн-освіти зі сталого розвитку та Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри.

«Молодь, яка є з числа ВПО, вона приїжджає й буде дивитися у майбутнє. Дайте їм це майбутнє, побудуйте його разом. Звертайте увагу, що деякі покоління тільки хочуть розважатися, але деяке навчання теж може бути з розвагами», – порадила наостанок Олена Цицульнікова.

Проєкт «Підтримка інтеграції молоді з числа ВПО» втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?