Коментар Яна Томбінського щодо змін до закону «Про прокуратуру»

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський: «Я вітаю роботу, що ведеться поточного тижня у Верховній Раді щодо важливого актикорупційного законодавства, яке також є частиною зобов’язань ...

Томбінський Ян
Коментар Яна Томбінського щодо змін до закону «Про прокуратуру»

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський: «Я вітаю роботу, що ведеться поточного тижня у Верховній Раді щодо важливого актикорупційного законодавства, яке також є частиною зобов’язань України, які стосуються візової лібералізації. Проекти законів про виявлення, розшук та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (4056), та про арешт майна та інститут спеціальної конфіскації (4054) відповідають стандартам ЄС.

Я однак стурбований змінами, що їх пропонують внести до закону «Про прокуратуру» (4055), які загрожують незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через надання забагато дискреційної влади Генеральному прокурору.

Окрім того, дуже важливо не зволікати та запровадити у 2016 році, у відповідності до зобов’язань України, ефективну систему декларування статків. Така система має бути всеохопною та стосуватися усіх посадовців, які працюють у сферах і на посадах, що є уразливими до корупції. Посадовці повинні будуть повторно подати свої декларації в електронній формі, аби дозволити Національному агентству з питань запобігання корупції, щойно воно буде у стані повної працездатності, здійснювати свою роботу. Наразі саме час – після восьми місяців неефективних спроб створити це агентство та побачити його у дії».

Джерело: Представництво ЄС в Україні


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення

ІДІ розпочинає проєкт спрямований на людей з інвалідністю в постраждалій від війни Україні