1 мільйон гривень – результат акції «Дивосерце»

10 лютого 2016 року в київському Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії відбулася презентація сучасного медичного обладнання, придбаного в рамках благодійної ініціативи «Дивосердце». ...

Додано:
Grinyuk

пациент после процедуры
1 мільйон гривень – результат акції «Дивосерце»

10 лютого 2016 року в київському Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії відбулася презентація сучасного медичного обладнання, придбаного в рамках благодійної ініціативи «Дивосердце».

Компанія Philips спільно з торговельною мережею «Фокстрот» та за підтримки благодійного фонду «Відкриті серця» проводила благодійну акцію «Дивосердце» в листопаді і грудні 2015 року. Організатори акції мали на меті акумулювати 1 000 000 гривень на придбання сучасного медичного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві. Взяти участь в акції міг кожен охочий – для цього потрібно було зробити покупку техніки Philips в магазині торговельної мережі «Фокстрот». З кожної покупки компанія Philips перераховувала частину суми на придбання обладнання для столичного дитячого кардіоцентру. В знак подяки кожен покупець отримував сувенірне серце, яке спеціально для акції розробила посол програми і відомий український дизайнер Вікторія Гресь.

За два місяці завдяки щирому відгуку покупців «Фокстрот» вдалося отримати 1 мільйон гривень, що дозволило придбати пересувний компактний рентгенівський апарат Practix 360, що забезпечує високу якість рентгенівських знімків.

Крім того, до соціальної ініціативи приєдналася міжнародна благодійна організація Philips Foundation, яка додатково виділила на потреби кардіоцентру 30 000 євро. З їх допомогою придбали три портативних монітора пацієнта IntelliVue MX450, що призначені для отримання всіх необхідних даних про стан хворого.

рентгенаппарат

– Фокус соціальної відповідальності «Фокстрот» – здоров’я маленьких українців, – коментує В’ячеслав Поврознік, виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот». – Не перший рік в рамках взятих на себе зобов’язань ми співпрацюємо з однодумцями по всій Україні, включаючи столичний Центр дитячої кардіології та кардіохірургії України. Влітку 2011 року перед відкриттям цієї установи нам стало відомо, яка техніка зробить комфортним одужання маленьких пацієнтів – і ми передали для оснащення палат 20 кондиціонерів. І зараз спільно з партнерами раді знову допомогти Центру.

– Наш центр – найбільший в Європі. Ми допомагаємо дітям з самого народження, близько 70% немовлят з усієї України отримують допомогу саме в нашому закладі. Але успіхи в лікуванні неможливі без використання сучасних розробок науки і техніки. Іноді дуже складно транспортувати хвору дитину після важкої кардіохірургічної операції, а новий пересувний рентгенапарат та портативні монітори Philips дозволяють провести необхідні обстеження прямо в палаті, без переміщення маленьких пацієнтів, – резюмував Ілля Ємець, директор науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, доктор медичних наук, заслужений лікар України.

маленькому пациенту делают ренгтген

– Ми дякуємо всім, хто взяв участь в акції «Дивосердце». Завдяки небайдужим українцям ми змогли придбати найсучасніше обладнання для кардіоцентру. Це був перший проект з переліку ініціатив Philips, завдання яких – боротися з серцево-судинними хворобами, важливою проблемою для українського суспільства, – прокоментувала Ірина Березовська, генеральний директор компанії Philips в Україні.

Довідка: за даними ВООЗ щорічно в Україні народжується близько 5 000 дітей із вродженими аномаліями серцево-судинної системи. Рівень смертності при вроджених вадах серця сягає 80%. Близько 40% дітей з вродженою вадою серця помирає у віці до одного  місяця. Однак більшість таких дітей можна врятувати, якщо вчасно зробити операцію. Саме такі операції проводить в Україні Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії – найбільший кардіохірургічний центр Європи. Близько 70% дітей України, яким необхідна термінова оперативна кардіологічна допомога, отримують її в Центрі.


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Розпочався проєкт «Впровадження підходу, інформованого про травму, у громадянській освіті»

Інкубатор демократичних ініціатив розпочинає проєкт зі зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства

Види когнітивних спотворень та їхній вплив — на тренінгу про психологічну безпеку журналістів

21 Docudays UA: Саунд­скейпінг пам’яті, низові культурні простори та європейський кіноринок — добірка дискусій DOCU/PRO та DOCU/СИНТЕЗ

Пів тисячі молодих лідерів і лідерок закінчили "Школу молодіжних рад"

Доступ до публічної інформації в ОМС: як зробити так, щоб усе запрацювало?