Намір МВС направляти співробітників, які не пройшли атестацію, на службу в Донбас, посилить конфліктний потенціал

Громадська організація "Egalite International" висловлює стурбованість у зв'язку з наміром МВС України направляти співробітників, які не пройшли атестацію, на службу до Донецької і Луганської ...

мвс
Намір МВС направляти співробітників, які не пройшли атестацію, на службу в Донбас, посилить конфліктний потенціал

Громадська організація “Egalite International” висловлює стурбованість у зв’язку з наміром МВС України направляти співробітників, які не пройшли атестацію, на службу до Донецької і Луганської областей.

Офіційні особи МВС зауважують, що співробітники, які заплямували себе чимось, не будуть допущені до проходження служби і мова йде тільки про тих, хто не складуть тест або не пройдуть співбесіду. Це ні в якій мірі не применшує небезпеку зростання конфліктного потенціалу і гальмує процес примирення і відновлення нормального життя спільнот в даному регіоні.

Основною умовою успішності процесу зміцнення миру і стабільності на територіях, що зазнали конфлікту, або на територіях, які безпосередньо з ними межують, є сумлінне управління. Флагманами сумлінного управління в пост-конфліктних спільнотах є правоохоронні органи і органи місцевого самоврядування. Це пов’язано з тим, що потреба в безпеці в спільнотах, розташованих поблизу відкритого конфлікту, домінує над усіма іншими потребами, за винятком потреби в їжі і притулку. Безпека не обмежується здатністю фізично захистити населення від обстрілів важким озброєнням. Вона включає в себе гарантії справедливого слідства і судового розгляду, здатність поліції грамотно і професійно діяти в умовах побутових конфліктів.

Також, важливе значення має здатність правоохоронних органів припиняти незаконне розповсюдження зброї і будувати ефективні відносини з людьми, які можуть надати допомогу в цьому. Тому, першою умовою, яка забезпечує безпеку в зоні конфлікту і пост-конфліктних спільнотах, є професіоналізм співробітників правоохоронних органів. Згідно зі статистикою, близько половини випадків протистояння міліції (поліції) і місцевих спільнот, а також ескалація локальних конфліктів, пов’язані з неумисними помилками співробітників правоохоронних органів.

Повний текст звернення

Джерело: www.egaliteinternational.org


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах