Як врегулювати взаємодію держави та кіберволонтерів: пройшов перший семінар Програми «Діалог про кібербезпеку»

6 грудня Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» у партнерстві з Аспен Інститутом Київ провів семінар Програми «Діалог про кібербезпеку» на тему «Кіберволонтерство під ...

6-06-1024x1024
Як врегулювати взаємодію держави та кіберволонтерів: пройшов перший семінар Програми «Діалог про кібербезпеку»

6 грудня Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» у партнерстві з Аспен Інститутом Київ провів семінар Програми «Діалог про кібербезпеку» на тему «Кіберволонтерство під час війни: взаємодія з державою». 

Головною метою семінару було пошук практичних рішень для правових та операційних викликів кіберволонтерів, з якими вони стикаються в поточних умовах. Це є необхідною умовою для розбудови ефективної системи кібероборони держави із залученням представників приватного сектора, які мають спеціальні знання з кібербезпеки.

До обговорення механізмів взаємодії кіберволонтерів із державою долучилися представники Міністерства цифрової трансформації України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України, а також міжнародні та українські експерти з кібербезпеки, юристи та громадські діячі.  

Радник з цифрового розвитку Місії USAID в Україні Максим Даркін у вітальній промові закцентував на важливості тісної координації між приватним та державним секторами для обговорення регулювання правової бази співпраці кіберволонтерів і влади. Він наголосив, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і надалі продовжуватиме підтримувати Україну у посиленні кіберстійкості держави.   

Під час заходу учасники мали можливість ознайомитися з міжнародним досвідом  взаємодії держави і кіберволонтерів на прикладі досвіду Естоніі, який презентував Міхель Тікк, заступник командира Кіберкоманди збройних сил Естонії. Герберт Ларсон, старший професор практики Школи права університету Тулейн (Новий Орлеан, Луїзіана, США), ознайомив учасників із правовими аспектами діяльності кіберволонтерів.

Програма «Діалог про кібербезпеку» здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, виданого Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». 


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

39 ветеранів/-ок успішно завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини

«Ми змогли відірвати дітей від гаджетів». Як у Вишнівській громаді реалізували шкільний бюджет

Як «Попередити корупцію просто» — пояснюємо в експлейнерах на Суспільному

ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів Війни

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах