Docudays UA продовжує захоплювати Компаніївщину

18 лютого Компаніївський кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Сварог» в рамках проекту «Створення осередків громадянської освіти у бібліотеках Компаніївського районку», що виконується ГО ...

докудейс
Docudays UA продовжує захоплювати Компаніївщину

18 лютого Компаніївський кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Сварог» в рамках проекту «Створення осередків громадянської освіти у бібліотеках Компаніївського районку», що виконується ГО «Взаємодія» в межах проекту«Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за адміністрування ГО «Територія успіху» при підтримці Європейської Комісії, завітав вперше до Сасівської та Губівської сільських бібліотек.

У Сасівці глядачами були учні 9-11 класу. Вони подивилися і обговорили кінофільм китайського режисера Вейдзюна Чена «Проголосуйте за мене, будь-ласка». Діти не залишилися байдужими до виборчих перегонів далекої китайської школи, тому коментували побачене ще під час перегляду. А потім відмітили, що як тільки розпочалися виборчі перегони в китайській школі, кандидати на старосту класу не збиралися використовувати хитрощі і брудні технології до тих пір, поки їм не порадили зробити це батьки. А ще юні глядачі сказали, що дивлячись цей фільм, вони часом забували, що він документальний. Поговорили і про права людини, що є невід’ємною складовою демократичного суспільства. Учні дійшли висновку, що діти – це наше майбутнє, і яким воно буде – великою мірою залежить від прикладу, що показують дорослі дітям.

А в Губівці мешканці села дивилися фільм «Вітаємо на Фокушімі» (режисер Ален де Альо). Після перегляду обговорювали чисельні порушення прав людей, що постраждали внаслідок вибуху на атомній електростанції у Японії. Людей обурило те, що прибутки від цієї станції отримують одні люди, а постраждали інші, які навіть не отримали повної компенсації за понесені збитки. А ще глядачі відмітили, що проблема забезпечення права людини на безпечні умови життя дуже близька і нам, українцям. Адже ми також страждаємо від екологічних проблем внаслідок аварії на Чорнобильській АС.

Як завжди, кінофільми з колекції Docudays UA не залишили нікого із глядачів байдужими. Як в Сасівці, так і в Губівці глядачі запросили ще кіноклуб в гості з новими фільмами.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”