Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні (програма заходів у Києві)

Промені Гідності на Майдані Незалежності Як і торік, небо над Майданом розсічуть 105 променів із тих місць, де загинули учасники Революції Гідності. Промені Гідності урочисто запалять о 18-й годині ...

Небесна сотня - вшанування
Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні (програма заходів у Києві)

Промені Гідності на Майдані Незалежності

Як і торік, небо над Майданом розсічуть 105 променів із тих місць, де загинули учасники Революції Гідності. Промені Гідності урочисто запалять о 18-й годині 19 лютого на Алеї Героїв Небесної Сотні та Майдані Незалежності. Під час заходу Національна капела “Думка” виконає твір на слова Т.Шевченка, музику В.Сильвестрова “Прощай, світе”.

Триденна пелюсткова хода вшанування Героїв Небесної Сотні

18,19,20 лютого відбудеться акція “Триденна пелюсткова хода вшанування Героїв Небесної Сотні”. Ці три дні ми будемо о 19:00 збиратись біля стели, проводити вільний мікрофон, робити театральну постановку, яка символізуватиме події на Майдані, в Україні і у всьому світі. Організатори акції – ГС “Воля Громади” та Вольниця. Детальніше.

Поминальна хода та молебень пам’яті Героїв Небесної Сотні – Майдан Незалежності

20 лютого 2015 року о 12.00 год. відбудеться Поминальна хода та молебень пам’яті Героїв Небесної Сотні з нагоди вшанування другої річниці трагічних подій Революції Гідності, які відбулися 18-20 лютого 2014 року. Збір на Майдані Незалежності, на початку алеї Героїв Небесної Сотні. Організатори – Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані та ГО “Родина Героїв Небесної сотні”. Детальніше.

Заходи в Українському домі

20 лютого в Українському домі заплановано низку заходів із вшанування подій Революції Гідності, що були організовані Українським інститутом національної пам’яті. Там співатимуть пісень Майдану, покажуть українсько-англійсько-турецький фільм про події зими 2013- 2014 років і стрічку американського режисера Дем’яна Колодія “Воля або смерть”.

Окрім того, відбудеться ретроспективний показ революційного вбрання сімох поколінь борців за свободу України. Відвідувачі Українського дому зможуть також відвідати виставку “Від незалежності до свободи” Віталія Нахмановича. Із 12-ї до 17-ї години триватиме інтерактивна акція творення історії просто сьогодні — продовження малювання історичного полотна “Україна майбутнього”. Детальніше.

Акція пам’яті в Національному музеї літератури України

20 лютого 2016 року о 13:00 в Національному Музеї Літератури України відбудеться музично-поетична акція пам’яті Героїв Небесної Сотні «Небесна Сотня в вирій полетіла». Захід відвідають поети, музиканти, друзі і родичі Героїв Небесної Сотні. Детальніше.

Фотовиставка “Обличчя Майдану” у книгарні “Буква”

20 лютого 2016 року о 14.00 на другому поверсі книгарні “Буква” (м. Київ, Б.Хмельницкого, 3Б)  будуть виставлені світлини фотографів Майдану – Юрія Чеха – автора історичного фото з барикади №8 і Вадима Гусака. Хлопці робили багато фотопортретів майданівців в 2013-2014 роках. Детальніше.

Нічні чування “Кров мучеників – насіння Церкви” (УГКЦ)

20-21 лютого в Києві в екуменічному храмі УГКЦ, що на вул . Героїв Небесної Сотні, відбудуться нічні чування “Кров мучеників – насіння Церкви”. Програма зустрічі складатиметься з двох частин: заходи по вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні та нічні чування. Детальніше.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Конкурси малюнків, квести й уроки фінансової грамотності: як залучати молодь до бюджетного процесу

Посилюємо голос ЛГБТ під час війни: реєстровані партнерства як запит спільнот на рівність перед законом

Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня

Участь жінок у місцевому економічному розвитку, заснованому на спадщині. В Івано-Франківську відбулась майстерня-практикум Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі