Пластуни і харцери переглянули та спільно обговорили документальний фільм у Здолбунові

Пластуни і харцери традиційно під новий рік збираються в стінах Здолбунівського краєзнавчого музею. Цьогоріч зустріч вирішили поєднати з подією в межах 19 Мандрівного міжнародного фестивалю ...

Додано:
Svitlana_Kukharuk

Мандрівний Docudays UA на Рівненщині
Пластуни і харцери переглянули та спільно обговорили документальний фільм у Здолбунові

Пластуни і харцери традиційно під новий рік збираються в стінах Здолбунівського краєзнавчого музею. Цьогоріч зустріч вирішили поєднати з подією в межах 19 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині

Переглядали фільм режисера Дмитра Грешка “Між небом та горами”, який, зокрема, піднімає тему прав людини в контексті права на здоров’я. Опісля захопливого перегляду досить колоритного фільму відбулася жвава дискусія про систему охорони здоров’я в Україні та важливість вчасного звертання за медичною допомогою.

Учасники та учасниці обговорили зміни до системи охорони здоров’я в Україні. Одна з учасниць була вражена різницею в доступі до медичної допомоги:

“У фільмі висвітлено, наскільки іноді складніше буває надавати медичну допомогу людям, що проживають у гірській місцевості. Наприклад, одна з головних героїнь нарікала, що відповідно до протоколу вони зобов’язані прибути до пацієнта за 10 хвилин, однак це буває складно зробити через місцеві особливості.”

Один з учасників також зауважив, що українцям варто відповідальніше ставитися до свого здоров’я:

“На жаль, з покоління в покоління часто українцям передавалася культура звертатися до лікаря, коли проблема/біль вже є нестерпними. Нам потрібно вчитися піклуватися про себе і робити це вчасно.”

До цього одна з учасниць додала, що піклуватися про своє здоров’я і ставитися до нього відповідально важливо, адже в майбутньому може також з’явитися ризик обтяжити життя своїх близьких та рідних у разі виникнення ускладнень.

Також обговорили колоритність, висвітлену у фільму, а деякі з учасниць та учасників звернули увагу на особливий говір, яким спілкуються герої та героїні.

До слова, пластуни і харцери організовують спільні зустрічі вже три роки поспіль. Під час них діляться емоціями про проведений скаутський рік та співають пісень.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Розпочався проєкт «Впровадження підходу, інформованого про травму, у громадянській освіті»

Інкубатор демократичних ініціатив розпочинає проєкт зі зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства

Види когнітивних спотворень та їхній вплив — на тренінгу про психологічну безпеку журналістів

21 Docudays UA: Саунд­скейпінг пам’яті, низові культурні простори та європейський кіноринок — добірка дискусій DOCU/PRO та DOCU/СИНТЕЗ

Пів тисячі молодих лідерів і лідерок закінчили "Школу молодіжних рад"

Доступ до публічної інформації в ОМС: як зробити так, щоб усе запрацювало?