Реєстрація на онлайн тренінг «Організація викладання курсу «Висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції» для студентів факультетів журналістики та масової комунікації»

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Oleksii Sydorchuk

campaign-creators-gmsnxqiljp4-unsplash-2048x1365
Реєстрація на онлайн тренінг «Організація викладання курсу «Висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції» для студентів факультетів журналістики та масової комунікації»

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) оголошує онлайн тренінг для викладачів і викладачок факультетів журналістики та масової комунікації щодо методики викладання курсу з висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції. Тренінг складатиметься з шести онлайн модулів по 2 години кожен, що відбудуться протягом 1-17 лютого 2023 року, а також передбачатиме виконання самостійної роботи.

 Назва: «Організація викладання курсу «Висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції» для студентів факультетів журналістики та масової комунікації». 

Час проведення: 1, 3, 8, 10, 15 і 17 лютого 2023 року з 12:00 до 14:00.

Мета: підвищити обізнаність і покращити навички викладачів і викладачок факультетів журналістики та масової комунікації щодо методики викладання курсу з висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції та сприяти розумінню викладачами й викладачками методики навчання.

Напрям: викладацька майстерність, інтерактивні методики викладання, журналістські розслідування.

Програма тренінгу включає методичні рекомендації щодо аналізу фінансової звітності партій і кандидатів і проведення журналістських розслідувань у сфері політичного фінансування, а також передбачає можливість для учасників подальшої розробки власних навчальних програм із цієї тематики.

Завантажити програму.

Обсяг: 18 годин.

Форма підвищення кваліфікації: онлайн тренінг.

Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/набуватимуться (загальні, фахові тощо):

Загальні:

  • Здатність до абстрактного мислення, аналізу й синтезу
  • Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях
  • Здатність планувати й управляти часом
  • Здатність вчитися й оволодівати сучасними знаннями
  • Здатність бути критичним і самокритичним
  • Здатність до адаптації та дії в новій ситуації
  • Здатність генерувати нові ідеї (креативність)
  • Здатність працювати самостійно та в команді

Фахові:

  • Розуміння цілей, структури й логіки курсу з висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції
  • Знання з тематики курсу (політичне фінансування, політична корупція, журналістські розслідування)
  • Розуміння специфіки ролі викладача/викладачки в курсі з висвітлення тематики політичного фінансування та політичної корупції
  • Навички викладання курсу для студентів закладів вищої освіти
  • Знання й навички з використання методичних матеріалів для розробки власного курсу

Ознайомитися з реєстром сертифікатів, виданих IFES, можна за посиланням.

Для подання заявки щодо участі у тренінгу необхідно заповнити форму не пізніше 18:00 20 січня 2023 року.

Відібраних учасників повідомлять про результат не пізніше 25 січня 2023 року.

Інформація про тренерів

  • Олег Хоменок – старший радник з питань медіа Internews Network, член Ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів. Сертифікований медіа-консультант і тренер із журналістики з багаторічним досвідом у медіа-галузі, автор кількох посібників і курсів з розслідувальної журналістики.
  • Юлія Зальцберг – консультантка IFES Ukraine з питань регулювання фінансування передвиборної агітації, тренерка. Експертка з питань політичного фінансування й виборчих процесів із практичним досвідом впровадження реформи політичного фінансування в Україні.
  • Максим Опанасенко – редактор Bihus.Info, медіа-тренер.
  • Альона Шешеня – експертка IFES Україна з політичного фінансування та виборів, BRIDGE Accrediting Facilitator, тренерка з виборчої тематики та політичних фінансів. Має в доробку авторські тренінги з цієї тематики, авторка посібників про політичне фінансування.

У разі виникнення запитань щодо тренінгу, звертайтеся до асистентки проєкту IFES Богдани Сеник ([email protected], +380 73 432 3612).

Захід організовано Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать авторам та індивідуальним учасникам, і не обов’язково відображають погляди USAID або уряду США, Міністерства міжнародних справ Канади або уряду Канади або уряду Великої Британії.


Останні публікації цього розділу:

Відкритий тендер – закупівля ноутбуки (проект УОП/UHF)

Тендер на закупівлю поставки технічного обладнання

Закупівля усного синхронного та послідовного перекладу

Безоплатне навчання IT та креативним спеціальностям для 90 жінок з сільських місцевостей

Експерт/ка із сільського господарства та кліматичних технологій

Конкурс на місцеву закупівлю товарів гуманітарної допомоги сім’ям – непродовольчі товари (засоби гігієни та побутова хімія)