Комунікації, інформування, прозорість: як створити основу партисипації

Початок: 19.01.2023 о 14:00
Закінчення: 19.01.2023 о 16:00
Адреса: Платформа Zoom,
Місце: Онлайн

Завершено

тренінг, воркшоп, майстер клас, навчання, освіта
Комунікації, інформування, прозорість: як створити основу партисипації

Комунікація, інформування та прозорість є одними з ключових запорук ефективної громадської участі. Комунікації та інформування мешканок і мешканців громади — наскрізний процес на кожному з етапів партисипативних проєктів і форматів. Відкритість і доступ до публічної інформації — це незамінні складові прозорої роботи органів місцевого самоврядування, які посилюють можливості громадської участі. Вони є передумовою для створення довіри між мешканками і мешканцями громад та органами влади.

В умовах повномасштабної війни громади зіштовхнулися з новими комунікаційними викликами, а старі проблеми могли лише загостритися. Водночас інформування, планування стратегічних і проєктних комунікацій, аналіз аудиторії і стейкхолдерів продовжують бути незамінними інструментами для успішного залучення жительок і жителів до розвитку громади.

19 січня, з 14:00 до 16:00 за київським часом запрошуємо на воркшоп про комунікації для залучення в громадах. Під час події ми поговоримо про комунікаційні виклики, пов’язані з війною і воєнним станом, підходи, які можна використовувати для комунікацій з різними акторами в громаді, інформування на кожному етапі партисипації як передумову успішної громадської участі. Спочатку спікерки і спікери поділяться своїм практичним досвідом, а потім учасниці та учасники події матимуть можливість поставити їм питання і отримати відповіді на них.

Гості події:
Анастасія Пустова, керівниця кампанії проєкту «Твій сімейний лікар»;
Катерина Цибенко, випускниця University College London і колишня консультантка Open Data Institute (London);
Рудольф Граф, архітектор, працював міським планувальником у Чернівцях;
Яна Чайковська, координаторка проекту «Малі річки Вінниці», представниця КП «Інститут розвитку міст».

Подія відбудеться онлайн у Zoom з синхронним перекладом між українською і англійською мовами. Для того, щоби взяти участь події і мати змогу приєднатися до дискусії, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням.

Ця подія розпочинає серію воркшопів про партисипацію в громадах у контексті створення місцевих програм відновлення. Її організовано за підтримки Європейського Союзу і його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії, Естонії та Словенії через Програму «U-LEAD з Європою». Зміст події є виключною відповідальністю аналітичного центру Cedos та не може жодним чином сприйматися як такий, що відображає погляди Програми «U-LEAD з Європою», уряду України, Європейського Союзу і його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії, Естонії та Словенії.