Конференція з нагоди відкриття проекту Твіннінг з реформування ринку електроенергії

Початок: 14.03.2016 о 14:30
Закінчення: 14.03.2016 о 15:30
Адреса: вул. Смоленська, 19, Київ, Україна
Місце: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Завершено

енергетична політика
Конференція з нагоди відкриття проекту Твіннінг з реформування ринку електроенергії

14 березня 2016 року у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), відбудеться конференція з нагоди відкриття проекту Твіннінг з реформування ринку електроенергії. Цей проект реалізується за фінансової підтримки ЄС і має на меті реформування ринку електроенергії в Україні відповідно до зобов’язань, які Україна взяла на себе, підписавши Угоду про асоціацію та Договір про заснування Енергетичного Співтовариства.

Україна взяла на себе зобов’язання імплементувати Директиву 2009/72/ЕC, частину так званого 3-го пакету енергетичного законодавства ЄС, відповідно до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства і Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Ключовим положенням цієї Директиви ЄС є забезпечення ефективного і належного регулювання конкуренції на ринку електроенергії, що надасть змогу споживачу вибрати найкращу пропозицію на ринку.

Зокрема, проект Твіннінг сприятиме зміцненню потенціалу НКРЕКП в частині доступу учасників ринку до електричних мереж, регулювання постачання електроенергії та питань, пов’язаних із захистом споживачів, підтримкою у впровадженні нових сегментів ринку електричної енергії (ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок та ринок допоміжних послуг), здійсненням моніторингу ринку електричної енергії, сертифікацією Оператора системи передачі та відокремленням послуг з розподілу електричної енергії.

Конференція 14:30 – 15:30.  Брифінг для преси 15:00 – 15:30.

Місце проведення: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (вул. Смоленська, 19, м. Київ)

Акредитація ЗМІ за тел.: +38044 204 7020, 204 7054 або e-mail: [email protected]. Акредитація відкрита до 17:00, 11 березня 2016 року.

Учасники:

– Дмитро Вовк, Голова НКРЕКП

– Ян Томбінські, Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні

– Юрай Сівачек, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні 

Будь-ласка, перейдіть за посиланням, http://www.nerc.gov.ua/?news=5007 щоб побачити програму. 

Довідково

Проекти Твіннінг об’єднують українські державні органи та органи держав-членів ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками в роботі щодо впровадження узгоджених реформ.

Цей проект Твіннінг буде реалізований в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з використанням  досвіду Словацької Республіки, а також досвіду інших держав-членів ЄС з Вишеградської групи: Польщі, Чехії та Угорщини. Також в рамках проекту передбачено тісну співпрацю з Агентством зі співробітництва регуляторів енергетики (ACER).

Бюджет проекту складає 1,6 млн. євро і тривалість проекту становить 24 місяці. Повна назва проекту “Підтримка Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в процесі реформування ринку електроенергії”. Партнер проекту з країни-члена ЄС – Офіс Регулювання Мережевої Енергії (RONI, Словаччина).

Джерело: Урядовий портал