Лише 1 місто буде відстоювати честь та ідентичність України під час Європейського тижня проти расизму

В 2016 році Івано-Франківськ став єдиним містом в Україні, яке 12- 21 березня офіційно долучається до Європейського тижня проти расизму (European Action Week Against Racism), ініційованого ...

32
Лише 1 місто буде відстоювати честь та ідентичність України під час Європейського тижня проти расизму

В 2016 році Івано-Франківськ став єдиним містом в Україні, яке 12- 21 березня офіційно долучається до Європейського тижня проти расизму (European Action Week Against Racism), ініційованого міжнародною мережею UNITED.

За даними правозахисників та лідерів культурних товариств на заході країні почастішали випадки побиття і пограбування представників видимих меншин – людей іншої релігії та іншого кольору шкіри (перш за все іноземних студентів). Завдяки участі Івано-Франківська у Європейському тижні дій проти расизму, правозахисні організації та міжнародні інституції спостерігатимуть за заходами, які заплановані у нашому місті, та розповідатимуть про події на загальноєвропейському ресурсі weekagainstracism.eu для всієї Європи.

European Action Week Against Racism

Організаторами Тижня проти расизму на Прикарпатті виступають організація з підтримки іноземних студентів в Україні «EL&OL», Літературне угруповання «СТАН» та громадська організація «Антикорупційна Платформа». Задля отримання стійких результатів та розбудови України, як демократичної держави, в якій шануються європейські цінності та права людини, організатори планують проведення інтерактивних освітніх та культурних заходів з залученням школярів, студентів, спортсменів, журналістів, поліцейських, громадських активістів та діячів культури.

В рамках Тижня проти расизму на Прикарпатті відбудуться наступні заходи.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади