Киян запрошують долучатися до міжнародного флешмобу “30 днів на велосипеді”

Київ долучається до міжнародного флешмобу 30 Days of Biking (30 днів на велосипеді). Його суть: їздити на велосипеді щодня у квітні: будь-куди, на будь-яку відстань і з будь-якою метою. Ініціатором ...

30daysofbiking-calendar
Киян запрошують долучатися до міжнародного флешмобу “30 днів на велосипеді”

Київ долучається до міжнародного флешмобу 30 Days of Biking (30 днів на велосипеді). Його суть: їздити на велосипеді щодня у квітні: будь-куди, на будь-яку відстань і з будь-якою метою. Ініціатором акції в Києві є Асоціація велосипедистів Києва.

«30 днів на велосипеді» – це всесвітній флешмоб. Щоб приєднатися, достатньо дати собі обіцянку їздити на велосипеді щодня протягом квітня, зареєструватися на сайті та ділитися враженнями в соціальних мережах.

Для участі у флешмобі потрібно:

  • дати собі обіцянку їздити щодня на велосипеді у квітні;
  • зареєструватися на сайті 30daysofbiking.com (аби потім побачити, скільки людей долучається до акції по всьому світу);
  • ділитися щоденними враженнями від їзди на велосипеді в соціальних мережах, використовуючи хештеги #30daysofbiking і #30daysofbikingUA – аби надихнути інших.

“Мета будь-якого флешмобу – привернути увагу до певного питання. Суть не так у тому, щоб буквально кожного дня їздити на велосипеді, головне – зробити крок і змінити свої звички на корить раціонального транспорту”, – пояснюють в Асоціації велосипедистів Києва. “Що більше людей користуватимуться велосипедами, то більше переваг отримають як самі велосипедисти, так і місто в цілому, адже розвиток велотранспорту робить міське середовище комфортнішим і безпечнішим, а вело-пішохідні зони приносять прибутки локальним бюджетам”.

Велосипедні події у квітні

Ознайомитися з календарем велосипедних подій квітня можна на сайті Асоціації велосипедистів Києва.

Довідка: За рік кількість велосипедистів у Києві збільшилася на 11% у будній день та на 50% у вихідний. Такі висновки можна зробити за результатами останнього підрахунку велосипедистів (вересень 2015).

Більше половини всіх велосипедистів їздять по тротуарах, що свідчить про запит на безпечну велосипедну інфраструктуру. Жінок-велосипедисток у Києві 10-15%.

Найбільш популярне перехрестя – Московський міст / Труханівська. У будень тут проїжджає 220 велосипедистів на годину, у вихідний – 285.
Підрахунки велосипедистів проводить Асоціація велосипедистів Києва двічі на рік з 2014 року, по середах та суботах.

Контакти:
Олеся Сторожук
Асоціація велосипедистів Києва
медіа-координаторка
media(at)avk.org.ua
066 310 31 33

Джерелоavk.org.ua


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють "медіаційні патрулі" у школах

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення