«Розкажи світу про свій досвід життя в окупації». СЦГІ відкриває набір на другу навчальну програму написання текстів про особистий досвід перебування в російській окупації

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
eucci

ДЛЯ_сайту_новий
«Розкажи світу про свій досвід життя в окупації». СЦГІ відкриває набір на другу навчальну програму написання текстів про особистий досвід перебування в російській окупації

Східноукраїнський центр громадських ініціатив відкриває другий* набір на навчальний курс з написання текстів про особистий досвід  перебування в російській окупації. До участі ми запрошуємо людей, які безпосередньо пережили жахи російської окупації, і хочуть розповісти українцям та світу про побачене. 

Ви бачили злочини, які приносить російська агресія?  Відчуваєте внутрішню потребу не замовчувати біль? Хочете, аби про злочини росіян знали у світі? 

Доєднуйтеся до нашого навчання! Описаний вами досвід може наблизити іноземців до кращого розуміння чому  варто підтримувати Україну в її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

Навчання проведе Слава Світова  – письменниця, сертифікована експертка з креативності, тренерка зі словесної майстерності та творчості.

Тренерка допоможе вам написати якісні тексти, навчить доносити в них свої переживання, писати про складний досвід. 

Навчання складатиметься з офлайн тренінгу та міжтренінгових завдань.

Кращі з блогів, створених в ході навчальної програми, будуть опубліковані на інтернет-ресурсах, а їх автори отримають гонорар. Обрані тексти ми перекладемо і поширюватимемо на західну аудиторію.

Під час навчального курсу учасники зможуть:

  • навчитися структурувати особисту  інформацію та почуття для написання тексту;
  • навчитися визначити основну ідею/мету тексту;
  • складати план власної історії; 
  • отримати індивідуальні рекомендації тренерки із вдосконалення тексту;
  • підготувати невеликий публіцистичний текст.

Дата і місце проведення. Тренінг відбудеться у червні-липні 2023 р., найімовірніше в Києві та триватиме три дні. 

Умови участі

Участь відібраних учасників у тренінговому курсі безкоштовна. Центр забезпечує проживання та харчування під час тренінгу та компенсує документально підтверджені витрати, пов’язані із подорожжю до місця проведення тренінгу. 

Охочі взяти участь у навчанні повинні:

  • Мати досвід створення власних текстів у малих жанрах (статті, дописи у соціальних мережах, блоги, шкільні твори, тексти «в стіл» тощо).
  • Мати власну історію про життя в окупації (в т.ч. на тимчасово окупованих територіях з 2014 р.), якою ви хочете поділитися зі світом.
  • Бути готовим в рамках навчального курсу підготувати текст обсягом до 1000 слів.

Група учасників курсу формуватиметься на основі конкурсу.

Зацікавлені кандидати запрошуються подати заявку до 15 червня 2023 року за посиланням  https://forms.gle/ErB8u316Ms74ghAQA  

Кандидати запрошені до участі в тренінгу будуть повідомлені про результати відбору до 20 червня.

* У квітні цього року відбувся аналогічний тренінг для  першої групи учасників. 

Не згайте шансу отримати знання, які допоможуть Вам удосконалити письменницьку майстерність та зробити внесок в перемогу України! 

Про навчальний курс. Даний навчальний курс відбудеться в рамках проєкту “Розширення можливостей громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницький внесок у протидію агресії Росії”, що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) – це громадська правозахисна організація. Від початку війни на Донбасі Центр працює над відновленням справедливості та миру в Україні. Організація документує порушення прав людини, надає правову допомогу постраждалим і стимулює суспільний діалог щодо питань, важливих для відновлення миру та справедливості (https://totalaction.org.ua/).

Kurve Wustrow (Німеччина, Вустров) – центр навчання та взаємодії з питань ненасильницьких дій.

 


Останні публікації цього розділу:

Відкрита закупівля послуг з розробки дизайну та створення сайту, який представлятиме молодіжну столицю Європи

БО TBPeopleUkraine оголошує конкурсні торги (тендер) на закупівлю будівельних робіт

Конкурс на закупівлю меблів

Конкурс на подання концептуальних документів для реалізації ініціатив щодо покращення продуктивності сільського господарства в Україні

Тендер продовжено: послуги з розробки онлайн гри

Тендерне оголошення для закупівлі будівельних матеріалів/ інструментів