Асистент_ка проєкту «Раннє відновлення»/Recovery Assistant

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
PFRU

Vacancy вакансія dfrfycsz
Асистент_ка проєкту «Раннє відновлення»/Recovery Assistant

Загальна інформація

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) — це багаторічна, донорська програма, що реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл», керує якою Міністерство закордонних справ, справ Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК) у співпраці з Урядом України. Метою ФПСУ є забезпечення українській державі кращих умов для керування інклюзивним відновленням і відродженням України в партнерстві з громадянським суспільством і приватним сектором в умовах російської агресії. Головною метою компоненту «Раннє відновлення» програми ФПСУ є підтримка нещодавно деокупованих громад, які знаходилися протягом певного періоду під російською окупацією з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Компонент «Раннє відновлення» наразі реалізується в шести областях (Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Миколаївська, Херсонська), і планується розширення діяльності компоненту на інші області на півдні та сході України. Компонент надає підтримку державі в задоволенні першочергових потреб громад на деокупованих територіях шляхом реалізації низки підпроєктів, зокрема із забезпечення державних послуг у громадах, захисту та безпеки громад, громадського врядування та порядку, залучення громад, стратегічної координації та стратегічних комунікацій.

Опис посади

Асистент проєкту «Раннє відновлення» надаватиме підтримку радникам із питань раннього відновлення у реалізації компоненту «Раннє відновлення» на нещодавно деокупованих територіях України, в першу чергу в розробці та впровадженні різноманітних підпроєктів, у тому числі забезпечення державних послуг у громадах, захист громад, громадське врядування, залучення громад, стратегічна координація. Асистент надаватиме адміністративну та операційну підтримку одному або декільком радникам з питань відновлення з метою сприяння розробці, впровадженню та закриттю проектів в одній або декількох областях (залежно від потреб). Асистент також тісно співпрацюватиме з керівництвом проєкту «Раннє відновлення», представниками обласних і районних адміністрацій, а також центральних органів влади з метою координації стабілізаційних заходів та їхнього впливу.

Основні обов’язки та відповідальність

  • Надання безпосередньої підтримки радникам з питань відновлення у розробці та впровадженні заходів з раннього відновлення у визначених областях у співпраці з обласними адміністраціями, місцевими органами влади та цивільними партнерами, в першу чергу, забезпеченні державних послуг у громадах, захисті громад, громадському врядуванні, залученні громад, стратегічній координації, зокрема, підтримку в підготовці адміністративної, операційної та закупівельної документації.
  • Допомога в координації роботи з обласною та місцевою владою, щоб усі сторони були проактивно та активно поінформовані та залучені до всіх заходів з раннього відновлення в рамках проекту «Раннє відновлення» у закріплених регіонах. Забезпечення належної формалізації та документування заходів, у тому числі в рамках меморандумів про взаєморозуміння з відповідними державними підрозділами.
  • Допомога в проведенні швидкої оцінки потреб із раннього відновлення на нещодавно звільнених територіях для визначення нових заходів у співпраці з обласними та районними органами влади, громадянським суспільством та зацікавленими сторонами. Відвідування об’єктів із метою моніторингу реалізації поточних заходів. 
  • Допомога спеціалістам із залучення громад проєкту «Раннє відновлення» забезпечувати інтеграцію залучення громад у заходи, використовуючи та розвиваючи існуючу інфраструктуру та мережі громадянського суспільства та створюючи інноваційні ідеї щодо використання ресурсів громад для досягнення максимального впливу.
  • Допомога в розробці та управлінні ініціативами з розвитку потенціалу для покращення спроможності державних органів влади керувати стратегічними, тактичними та операційними заходами та координацією, в тому числі на міжнародному, центральному, регіональному та місцевому рівнях. 
  • Допомога в розробці пропозицій, бюджетів та технічних завдань для нових заходів «Раннього відновлення».
  • Допомога в поточному аналізі потреб, у тому числі оцінка та інтеграція інформації з різних джерел для оцінки потреб у стабілізаційних ресурсах і досягнутого впливу, а також визначення нових заходів і інтервенцій «Раннього відновлення». Інтеграція винесених уроків, адаптація та тісна координація з фахівцями ФПСУ з моніторингу, оцінки та навчання на досвіді з метою розробки індикаторів та етапів для моніторингу, звітування та максимізації впливу. 
  • Допомога в інтеграції гендерної інклюзивності в усі напрями роботи із забезпеченням рівноправної участі в усіх заходах ФПСУ.

Кваліфікаційні вимоги

Асистент проєкту «Раннє відновлення» повинен мати наступну кваліфікацію та досвід:

  • Вища освіта (в ідеалі – аспірантура) в галузі міжнародних відносин, міжнародного розвитку, конфліктології або стабілізації, державного або публічного управління або в суміжних галузях.
  • Щонайменше 1 рік досвіду роботи у сфері конфліктів, гуманітарної діяльності, надзвичайних ситуацій або стабілізації, в тому числі досвід роботи в постраждалих від конфлікту регіонах України. Демонстрований досвід роботи в інших суміжних галузях може бути розглянутий замість вищезазначеного. 
  • Досвід роботи безпосередньо або у співпраці з центральними, регіональними чи місцевими органами влади або організаціями громадянського суспільства є дуже бажаним.
  • Відмінні та продемонстровані навички координації та вирішення проблем, включаючи розуміння підходів та методів швидкого впровадження відповідних рішень.
  • Продемонстрована здатність працювати під екстремальним тиском, іноді в умовах сильного стресу (наприклад, в умовах війни, стихійного лиха та людських страждань), проявляти наполегливість при вирішенні складних проблем або викликів та зберігати спокій у стресових ситуаціях.
  • Відмінні комунікативні навички, включаючи вміння чітко та ефективно розмовляти та писати українською та англійською мовами.

Місце роботи

Ця посада в Києві на повний робочий день

Звітність

Асистент безпосередньо підпорядковуватиметься одному чи декільком радникам із питань відновлення.

Інструкції щодо подання резюме:

Подавайтеся за допомогою цього посилання до 26 березня 2024 р. Для позицій, де англійська мова є обов’язковою, бажано (але не обов’язково) надсилати резюме на англійській мові.Закликаємо подавати заявки людям з обмеженими можливостями. Заявки розглядатимуться на постійній основі. Без запитань по телефону, будь ласка. Кімонікс зв’яжеться з фіналістами.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca 

Programme Background

The Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU), implemented by Chemonics International, is a multi-year, multi-donor funded program managed by the UK’s Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) and governed in collaboration with the Government of Ukraine. PFRU’s aim is to set improved conditions for the Ukrainian state, in partnership with civil society and the private sector, to lead on inclusive national recovery and revitalization in the context of Russia’s aggression. The Early Recovery component of PFRU is focused on support to recently liberated areas where Russian forces had occupied territory for a period of time since the start of the 24 February 2022 full-scale invasion. Early Recovery currently works in six Oblasts – Kyiv, Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Mykolaiv, and Kherson – with plans to expand to other Oblasts in the South and East. Early Recovery supports the state to immediate community priorities in liberated areas through a variety of sub-projects that includes community services, community protection, community safety, community governance, community security, community engagement, strategic coordination, and strategic communications.

Position Description   

The Recovery Assistant will support Early Recovery Recovery Advisers in delivery of PFRU’s Early Recovery component in recently liberated areas of Ukraine, with a focus on development and implementation of a variety of sub-projects including community services, community protection, community governance, community engagement and strategic coordination. The Recovery Assistant will provide administrative and operational support to one or more Recovery Advisers to support activity design, delivery, and closeout in one or more assigned Oblasts (to be determined based on need). The Recovery Assistant will also work closely with the Early Recovery Leadership Team, Oblast and Hromada Administration officials, as well as central government authorities, to coordinate the delivery of stabilization interventions and impact. 

Principal Duties and Responsibilities  

  • Directly support Recovery Advisors in the development and implementation of PFRU Early Recovery activities in assigned Oblasts in collaboration with Oblast Administrations, local authorities and civil counterparts, with a focus on delivery of community services, community protection, community governance, community engagement and strategic coordination activities. This includes support with administrative, operational, and procurement documentation. 
  • Assist in coordination efforts with Oblast and Hromada level authorities to ensure all parties are proactively and actively aware and engaged on all PFRU Early Recovery activities in assigned geographies. Ensure activity engagements are appropriately formalized and documented, including within memoranda of understanding with relevant government departments.
  • Assist in PFRU Early Recovery Rapid Field Assessments in recently liberated areas to identify new activities in collaboration with Oblast and Hromada level authorities, civil society and community stakeholders. Conduct field site visits to monitor implementation of existing activities. 
  • Assist Early Recovery Community Engagement Officers to ensure community engagement is woven into activities, drawing on and building upon existing civil society infrastructure and networks and creating innovative ideas for tapping into community resources to maximize impact.
  • Assist in design and manage capacity development initiatives to improve government authorities’ ability to lead strategic, tactical and operational activities and coordination, including at the international, central, regional and local levels. 
  • Assist in the development proposals, budgets and Terms of Reference for new Early Recovery activities.
  • Assist in ongoing needs analysis, including the evaluation and integration of information from a variety of sources to assess stabilization resource requirements and impacts and target new activities and interventions for Early Recovery. Integrate learning and adaptation and closely coordinate with PFRU Monitoring, Evaluation and Learning team personnel to develop indicators and milestones to monitor, report on and maximize impact. 
  • Assist in incorporating a gender inclusive perspective in all areas of work, ensuring equitable participation in all PFRU activities.

Location

 This position will be based in Kyiv, Ukraine.

 Supervision 

Recovery Assistant will report directly to one or more Recovery Advisers.

Application Details 

Please send an email with your CV and cover letter (optional) attached and “Recovery Assistant” in the subject line by March 26th, 2024. No telephone inquiries, please. We encourage to apply people with disabilities. Chemonics will contact finalists.

Chemonics is an equal opportunity employer and does not discriminate in its selection and employment practices on the basis of race, color, religion, sex, national origin, political affiliation, sexual orientation, gender identity, marital status, disability, genetic information, age, membership in an employee organization, or other non-merit factors.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)