Лекція Нори Свеас «Возз’єднання родин, які були розлучені під час військових дій – проблеми та шляхи подолання»

Початок: 03.07.2023 о 19:00
Закінчення: 03.07.2023 о 20:00
Адреса: Україна,
Місце: онлайн

Завершено

курс
Лекція Нори Свеас «Возз’єднання родин, які були розлучені під час військових дій – проблеми та шляхи подолання»

В рамках курсу «Абетка Саморегуляції» Центру гуманістичних технологій АХАЛАР 3 липня в 19:00 відбудеться онлайн зустріч з клінічним психологом та професором кафедри психології Університету Осло Норою Свеас.

Для участі  заповніть реєстраційну форму.

Нора очолює організацію Health and Human Rights  Info (посилання на сайт https://www.hhri.org/) та є членкинею Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням.

Вона багато років працювала з постраждалими від травм і вимушеної міграції в Психосоціальному центрі для біженців UiO та  проводила дослідження з психологічного лікування біженців, як індивідуально, так і в сім’ях.

Крім того, Нора керувала спільним дослідницьким проектом у рамках програми NUFU між UiO та Центральним американським університетом, Нікарагуа в період з 1996 по 2000 рр. Дослідження, проведені в рамках цього проекту, становили частину її докторської програми.

У Норвезькому центрі досліджень травматичного стресу та насильства вона керувала двома проєктами спрямованими на психічне здоров’я в центрах прийому шукачів притулку, ініційованих Норвезьким управлінням охорони здоров’я та соціальних питань.

Вона також була норвезьким редактором Nordic Psychology і опублікувала розділи, книги та статті в галузі біженців, прав людини, клінічної та політичної психології.

Посилання на сторінку у Вікіпедії Nora Sveaass

Заняття з Норою Свеас  ініційовано центром гуманістичних технологій АХАЛАР за підтримки Європейського Союзу в рамках курсу «Абетка саморегуляції».

Курс  спрямований на підтримку ментального здоров’я українців за допомогою системи практик Mindfullness, Consonance Therapy, Янтра йога, BBTRS та інш. Курс проводять тренери центру АХАЛАР Вікторія Солоніцина, Юрій Усович, а також запрошені зарубіжні спікери.

Для тих, хто  хоче приєднатися до курсу заповніть анкету учасника.

Проект ESU / Програма «Стійкість» реалізується Фондом домів прав людини у консорціумі громадських організацій на чолі з ERIM, у партнерстві з Фондом «Східна Європа», Домом прав людини у Тбілісі, Білоруським домом прав людини імені Бориса Звозскова та Чорноморським фондом регіонального співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу та за підтримки NED Foundation.