Прес-конференція: “Поліпшення державно-приватного співробітництва по боротьбі з кіберзлочинністю та у питаннях, що стосуються електронних доказів в регіоні Східного партнерства”

Початок: 07.04.2016 о 09:00
Закінчення: 07.04.2016 о 09:30
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 30, Київ,
Місце: готель Hilton

Завершено

cybercrime
Прес-конференція: “Поліпшення державно-приватного співробітництва по боротьбі з кіберзлочинністю та у питаннях, що стосуються електронних доказів в регіоні Східного партнерства”

Зустріч в рамках проекту CyberCrime@EAP III, організована Радою Європи в готелі Hilton (Київ, Україна).

Співпраця між органами кримінального правосуддя та організаціями приватного сектора, в тому числі, зокрема, постачальниками послуг, має важливе значення для захисту суспільства від злочинності. Таке співробітництво в першу чергу стосується доступу з боку поліції та прокуратури до даних, що зберігаються постачальниками послуг для цілей кримінального правосуддя, а також обміну інформацією і досвідом, та навчання.

В останні роки питання державно-приватної співпраці і, зокрема, питання про доступ кримінального правосуддя до даних, стають все більш складними. Це також вірно для країн-учасниць Східного партнерства. Часто місцеві і міжнародні провайдери послуг не хочуть співпрацювати, заходи кримінального правосуддя і заходи в області національної безпеки не розділені чітко, і суспільна довіра обмежена. Крім того, правоохоронні органи, такі як ті, які передбачені в Будапештській конвенції про кіберзлочинність, не завжди чітко визначені в кримінально-процесуальному праві, і це негативно впливає на співпрацю між правоохоронними органами та постачальниками послуг, а також на права людини і верховенство закону.

Проект спрямований на підтримку країн регіону Східного партнерства у зміцненні існуючих механізмів співробітництва з приватним сектором (державно-приватне співробітництва) з питань кіберзлочинності та електронних доказів. Це буде досягнуто за рахунок поліпшення можливостей установ, реформування законодавчої бази, а також підтримки спільних платформ для обміну інформацією та досвідом. Робота в рамках проекту буде спиратися на відповідні стандарти Будапештської конвенції про кіберзлочинність та інші чинні стандарти і передові практики державно-приватного співробітництва, в тому числі, але не обмежуючись ними, “Керівні принципи для співпраці між правоохоронними органами та постачальниками інтернет-послуг в розслідуванні кіберзлочинів”, прийняті Радою Європи на конференції Octopus у 2008 році.

Як частина проекту спільної програми Європейського Союзу / Ради Європи щодо підвищення якості державно-приватного співробітництва у питаннях кіберзлочинністі та електронних доказів в регіоні Східного партнерства (Cybercrime@EAPIII), який розпочався у 2015 році і триватиме до кінця 2017, зустріч збере представників органів кримінальної юстиції, регуляторів телекомунікацій, а також великих постачальників послуг, щоб ініціювати проект і визначити ключові питання та ініціативи, що стосуються державно-приватного співробітництва в регіоні Східного партнерства.

Даний проект буде реалізуватися Офісом Ради Європи по боротьбі з кіберзлочинністю в Румунії (C-PROC) паралельно із проектом CyberCrime@EAPII, який стосується міжнародного співробітництва.

Журналісти запрошуються на пленарне засідання і прес-конференцію в четвер, 7 квітня, 09:00 – 9:30.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, див. веб-сайт, програму заходу, та звертайтесь до:
Ліліана Трофім
Рада Європи
Офіс по боротьбі з кіберзлочинністю (C-PROC)
+40212017825
[email protected].