Обговорення UAEITI з громадськістю Борівського району на Харківщині

24 березня 2016 року у Борівському районі на Харківщині обговорювали впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI).       Метою робочої зустрічі є ...

shale-gas-usa
Обговорення UAEITI з громадськістю Борівського району на Харківщині

24 березня 2016 року у Борівському районі на Харківщині обговорювали впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI).

UAEITIGIZ

лого Боровского района

 

 

 

Метою робочої зустрічі є налагодження діалогу між населенням, владою і видобувними компаніями, інформування та пояснення основних положень Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI), обговорення перспектив та економічної доцільності Ініціативи.

До дискусії у рамках робочого круглого столу долучилися представники Борівської районної державної адміністрації, громадські активісти, голови сільських та селищних рад.

Віталій Кіян (голова Борівської районної державної адміністрації) розповів про потенціал Борівського району у нафтогазовій складовій Харківського регіону, зазначивши його цінність, а також роз’яснив існуючі труднощі та проблеми громади.

Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко пояснив головні завдання Комунікаційної ії Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні. «UAEITI – це інструмент, який дозволяє реально оцінювати якісні та кількісні показники діяльності нафтогазового комплексу в регіоні кожному члену громади. UAEITI є методом контролю щодо використання коштів державою та місцевою владою з боку громади,» — відзначив Віталій Филенко.

Представників громади цікавили важливі та болючі питання, наприклад, чому громади не отримують кошти на поліпшення соціально-економічного стану територій? Яким чином залучити кошти на розвиток інфраструктури району? Які діючі інструменти можна задіяти для розв’язання існуючих питань у громаді: ремонт доріг, забруднення повітря, ґрунту, води, утилізація відходів, тощо.

UAEITIце стандарт прозорого управління у видобувних галузях, що дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат регіону, сприяючий сталому розвитку громад.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

В Одесі пройшли дві презентації книги «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»

Послуги для ВПО: де отримати консультацію лікарів, юристів і психологів щодо захворювань

Четвертий випуск секс-просвітницького подкасту «про «доросле» від ГО «Феміністична майстерня»

У вінницькій книгарні «Герої» презентували книгу «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»

«Компенсація чи її ілюзія»: Центр громадянських свобод презентував дослідження щодо ситуації з позовами до РФ в українських судах

«Виходь грати!»: у Дніпрі стартує проєкт з підвищення психологічної стійкості дітей та їхніх батьків