Хто зриває виконання Постанови Кабміну про відкриті дані?

Виконання Постанови Кабміну про відкриті дані під загрозою зриву. 21 квітня спливає шестимісячний термін, відведений органам державної влади на публікацію на Порталі відкритих даних, зазначених у ...

open_data
Хто зриває виконання Постанови Кабміну про відкриті дані?

Виконання Постанови Кабміну про відкриті дані під загрозою зриву. 21 квітня спливає шестимісячний термін, відведений органам державної влади на публікацію на Порталі відкритих даних, зазначених у Постанові наборів інформації.

Станом на 2 квітня 2016 року на порталі відкритих даних було доступно 126 наборів даних із необхідних 302, тобто лише 41,7 % від потрібної кількості. Дванадцять відомств не опублікували жодного набору даних із зазначених у Постанові.

На Порталі відкритих даних опубліковано 512 наборів даних. Значна частка з цього – саме типові набори даних, які не представляють великого інтересу. Значна частина з опублікованих наборів даних – дуже низької якості і не відповідає самому визначенню “відкритих даних”. Держагентство з електронного урядування веде з розпорядниками роз’яснювальну роботу, але на швидкий результат тут розраховувати не варто.

Лише чотири відомства опублікували всі необхідні набори даних на Порталі: Верховна рада України (3 з 3 наборів даних), Міністерство молоді і спорту (8 з 8 наборів даних), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (1 з 1 набору даних), Міністерство культури (4 з 4 наборів даних).

Відомства, які не виклали жодного набору даних з обов’язкових до оприлюднення відповідно до Постанови: Міністерство фінансів, Державна реєстраційна служба, Міністерство освіти і науки, Держрибагентство, Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство аграрної політики та продовольства, Держветфітослужба, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національна рада, України з питань телебачення і радіомовлення, Вищий господарський суд.

Детальніше у дослідженні  Texty.org.ua

 

 

 

 

 


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

В Одесі пройшли дві презентації книги «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»

Послуги для ВПО: де отримати консультацію лікарів, юристів і психологів щодо захворювань

Четвертий випуск секс-просвітницького подкасту «про «доросле» від ГО «Феміністична майстерня»

У вінницькій книгарні «Герої» презентували книгу «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»

«Компенсація чи її ілюзія»: Центр громадянських свобод презентував дослідження щодо ситуації з позовами до РФ в українських судах

«Виходь грати!»: у Дніпрі стартує проєкт з підвищення психологічної стійкості дітей та їхніх батьків