Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) шукає Радника/цю з інноваційного фінансування

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Chemonics logo
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) шукає Радника/цю з інноваційного фінансування

Загальна інформація:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) є семирічним проектом міжнародної технічної допомоги, що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» у рамках Договору про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) починаючи з 15 листопада 2019 р.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

З метою забезпечення швидкого реагування на продовольчу кризу, що розгортається в Україні та світі, АГРО працює задля відновлення сільськогосподарського сектору, зокрема його модернізації, підвищення ефективності та диверсифікації, що в свою чергу сприятиме довгостроковому економічному відновленню України та покращенню глобальної продовольчої безпеки.

Кімонікс-АГРО працює над втіленням започаткованої USAID Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна – з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. АГРО зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності як закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, розширення доступу аграріїв до фінансування, надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Мета роботи

Метою роботи Радника з інноваційного фінансування (надалі – «Радник з інноваційного фінансування») є покращення доступу до кредитного фінансування та інших фінансових продуктів, розроблених згідно потреб с/г МСП та зростання використання фінансових послуг, продуктів та інструментів з боку с/г МСП.

Основні обов’язки та зобов’язання (основні функції):

  • аналіз ринку фінансування Агро ММСП банками та небанківськими фінансовими установами  з визначенням вузьких місць та можливих шляхів їх покращень;  
  • розширення ринку агрокредитування ММСП небанківськими фінансовими установами в колаборації з постачальниками товарно матеріальних ресурсів, сервісів, інновацій та ІТ-послуг за рахунок здешевлення вартості кредиту, автоматизації оцінки кредитоспроможності та оформлення кредиту в дистанційному форматі;
  • проведення пошуку інноваційних ідей та рішень від партнерів для проектування і тестування через грантові механізми;
  • робота з визначеними партнерами з метою тестування і впровадження рішень та відслідковування впливу;
  • організація співпраці з партнерами задля масштабування та запуску продуктів, послуг, інструментів та технологій;
  • поширення досвіду, передових практик, інструментів та методик з метою поширення та засвоєння моделей, адаптування підходів та рішень за потреби та на основі раніше отриманих результатів.

Терміни роботи та обсяг зайнятості:

Для роботи на цій посаді передбачається укладення строкового трудового договору терміном дії на один рік на умовах повної зайнятості з можливою щорічною пролонгацією до завершення строку впровадження Програми (13 листопада 2026 р.) за умови включення відповідних завдань до наступних Річних планів робіт Програми.

Місце роботи – Київський офіс Проекту (тимчасово дистанційно через онлайн, присутність в Україні обов’язкова).

Працівник/Працівниця періодично їздитиме у відрядження в інші регіони України.

Радник з інноваційного фінансування працює в складі команди з допоміжних послуг під безпосереднім керівництвом та підпорядковується Керівникові групи з допоміжних послуг або призначеній ним/нею особі, або іншій(им) призначеній(им) Керівником проекту особі(ам).

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

  • щонайменше рівень бакалавра, бажано рівень магістра в сфері фінансів, менеджменту, економіки, або суміжних спеціальностей.
  • 5 років і більше досвіду роботи в організаціях, які здійснюють, або причетні до фінансування бізнесу;
  • демонстрація досвіду в досягненні конкретних результатів в сфері залучення фінансування, аналізі кредитних заявок або розробки фінансових інструментів;
  • наявність досвіду роботи/досвіду співпраці з агробізнесом буде перевагою;
  • досвід спільних проектів з IT рішеннями, агро та банками;
  • досвід роботи в проектах USAID або інших проектах міжнародної технічної допомоги буде перевагою.
  • гарні комунікативні навички;
  • відмінні презентаційні вміння та навички;
  • значні міжперсональні навички, навички побудови команди (team building);
  • здатність дотримуватися стандартних практик та процедур, отримувати загальні інструкції та здійснювати нагляд за ходом роботи та робити значний внесок для досягнення результатів;
  • вільне володіння українською мовою;
  • добре знання письмової та розмовної англійської мови буде перевагою;
  • впевнений користувач програм Microsoft365:спроможність використовувати в роботі такі програмні продукти Microsoft365 як Word, Excel, Outlook, Teams, Planner, PowerPoint тощо;
  • успішний досвід роботи у багатонаціональних і багатомовних колективах під тиском та в умовах стислих термінів;
  • готовність і можливість подорожувати за необхідності.

Порядок подання резюме

Просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 29 серпня 2023 р. з поміткою “Радник з інноваційного фінансування” та Вашим прізвищем у темі листа. Бажано подавати заявки якомога раніше. Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

Компанія «Кімонікс» − роботодавець, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)