Консультант_ка з розробки стратегії розвитку Асоціацій

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Chemonics logo
Консультант_ка з розробки стратегії розвитку Асоціацій

«ПРОГРАМА USAID З АГРАРНОГО І СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ (АГРО)» шукає Консультанта з розробки стратегії розвитку Асоціацій

Загальна інформація:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) є семирічним проектом міжнародної технічної допомоги, що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» у рамках Договору про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) починаючи з 15 листопада 2019 р.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

З метою забезпечення швидкого реагування на продовольчу кризу, що розгортається в Україні та світі, АГРО працює задля відновлення сільськогосподарського сектору, зокрема його модернізації, підвищення ефективності та диверсифікації, що в свою чергу сприятиме довгостроковому економічному відновленню України та покращенню глобальної продовольчої безпеки.

Метою роботи консультанта-підрядника з розробки стратегії розвитку Асоціацій (надалі – «Експерт з розвитку асоціацій») є розвиток спроможності національних асоціацій на прикладі розробки стратегії розвитку Громадської спілки  «Органічна ініціатива» як організації 2 -го рівня в короткостроковій та середньостроковій перспективі, на 2023-2027 роки.

Основні функції:

  • Розробити бізнес-модель організації, виходячи із необхідності диверсифікації фінансування діяльності ГС, потреби у маcштабуванні діяльності ГС на національному та міжнародному рівнях. У бізнес-моделі повинні бути розкриті цілі та вимірювані показники.  
  • Розробити план розвитку ГС в аспекті членства,  залучення нових членів, оскільки розширення за рахунок членів та розширення  переліку членів є необхідною складовою обʼєднання, розробити профілі  потенційних членів  та, відповідно, розробити пропозиції переваг  членства в організації для нових членів, а також методологію розрахунку вартості членських внесків,
  • Розробити план підвищення операційної спроможності організації в короткостроковій перспективі (2023-2024 роки) задля роботи згідно розробленої бізнес-моделі. 
  • Дослідити та описати приклади проектів та програм розвитку сектору в рамках стратегії та цілей, розробити показники задач та KPI  проектів, описати приклади таких проектів та програм, їхніх вимірюваних показників та результатів.  Запропонувати пріоритезацію проектів у випадку розвитку песимістичних сценаріїв подій в органічному секторі, таких як значне скорочення або повне зникнення органічних операторів або споживання органічної продукції на внутрішньому ринку, внаслідок військових дій або  значного падіння попиту на органічну продукцію.
  • Розробити стратегію розвитку Громадської спілки «Органічна ініціатива» як організації 2го рівня на 2023-2027 р.

Для залучення на цю посаду передбачається укладення короткострокового договору підряду, термін якого визначатиметься в залежності від обсягу визначених завдань, що включені до Річних планів робіт Проекту.

Місце виконання завдання – за місцем розташування виконавця з можливістю короткотермінових виїздів по території України.

Строк виконання завдання: з 1 жовтня 2023 по 30 червня 2024, загальна кількість днів: 130.

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

  • Досвід роботи: досвід у роботі із бізнес-об’єднаннями буде перевагою. Наявний практичний досвід у консультаційній підтримці, розвитку організаційної спроможності, залученні членів, маркетингу бізнес-об’єднань
  • Технічна сертифікація: н/а
  • Вимоги щодо освіти: Ступінь магістра з економіки, соціології, маркетингу       
  • Знання мов: українська            
  • Необхідність подорожувати: н/а
  • Навички та вміння: досвід у формуванні бізнес-моделей та стратегій різних організацій та у формуванні екосистемних проектів з розвитку підприємництва 
  • Комп’ютерні навички на рівні досвідченого користувача: спроможність використовувати в роботі такі програмні продукти як MS Project та інші програми Office 365 (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, OneNote, Power BI та інші)
  • Не менше ніж 2 років досвіду роботи в агробізнесі або в проектах міжнародної технічної допомоги

Детальний план, умови та перелік необхідних навичок дивіться у повному тексті оголошення Консультант з розробки стратегії розвитку Асоціацій

Зацікавлених кандидатів просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 30 серпня 2023 р. з поміткою «Консультант-підрядник з розробки стратегії розвитку Асоціацій» та Вашим прізвищем у темі листа. Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

 


Останні публікації цього розділу:

Начальник/ця сектору військового обліку в кадровому документообігу

Юрист/ка сектору

Довгострокове волонтерство у центрі інновацій та дизайну “Wymiennikownia”

Engineering Analyst (Electricity, Gas), NPSA-9, DS - Kyiv, National Рosition

Hazardous Waste Analyst, NPSA-8, DS - Kyiv, National Рosition

Community Mobilization Analyst, NPSA9 - National Рosition