В Чернівцях обговорили співпрацю між Україною та Європейським Союзом в креативній сфері

22 серпня 2023 року бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні зібрали гостей на подію "Програма ЄС “Креативна Європа” та українська кіноіндустрія: здобутки, очікування та перспективи" в рамках ...

369789172_834131444751110_7368386326317069729_n
В Чернівцях обговорили співпрацю між Україною та Європейським Союзом в креативній сфері

22 серпня 2023 року бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні зібрали гостей на подію “Програма ЄС “Креативна Європа” та українська кіноіндустрія: здобутки, очікування та перспективи” в рамках Film Industry Office Одеського Міжнародного Кінофестивалю. Головною метою заходу було розглянути важливі питання співпраці між Україною та Європейським Союзом в креативній сфері. 

Як зазначив представник бюро, Микола Ульянов: “Важливість перспектив відкриття всіх конкурсів підпрограми МЕДІА для української кіноспільноти для представників аудіовізуального сектору важко переоцінити. Адже саме на підпрограму МЕДІА програми ЄС “Креативна Європа” йде левова частка фінансування програми. Це означає, що можливість для українських організацій брати участь у всіх конкурсах МЕДІА вже незабаром може стати одним з вагомих чинників розвитку кіноіндустрії та аудіовізуального сектору у країні”.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з можливостями програми ЄС “Креативна Європа” та партнерських програм підтримки. Презентували можливості від партнерів з Українського культурного фонду, Фонду “Ізоляція” та ГО “Інша Освіта”. Окремий блок був присвячений презентації від переможців конкурсу підпрограми “Медіа” – Albatros Communicos Film Production, що продюсували фільм “Земля блакитна, ніби апельсин”. Представниця Анна Капустіна поділилася досвідом та враженнями від участі в конкурсі.

Підсумковим акордом заходу стала панельна дискусія на тему “Участь України у конкурсах підпрограми “Медіа” програми ЄС “Креативна Європа”: досвід, очікування, перспективи” за участі Тараса Шевченка – Заступника Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, який поділився цінними новинами щодо перспективи участі українських організацій в усіх конкурсах підпрограми “МЕДІА”. Модераторка керівниця секції Кіноіндустрії Одеського Кінофестивалю Іванна Хіцінська провела жваву дискусію з учасниками.

Захід завершився нетворкінгом, де учасники знайшли можливості для подальшої співпраці.

Ця подія стала важливим майданчиком для обміну досвідом, навчання та розгляду перспектив співпраці між кіноіндустрією України та Європейським Союзом, відкриваючи нові горизонти для розвитку та співпраці в сфері культури та мистецтва.

 

“Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua
[email protected]
Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи

Власники пошкодженого чи зруйнованого житла можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків

Після великої води: як відновлюється життя у Корабельному районі Херсона

USAID спорудив навчальний простір у Богданівці на Київщині, де російські війська зруйнували школу

Актуальні літні події для громадських активістів та активісток

Триває робота з розроблення Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади