Місцевий(-а) консультант(-ка) з питань закупівельної діяльності (2 позиції)

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Vacancy вакансія dfrfycsz(1)
Місцевий(-а) консультант(-ка) з питань закупівельної діяльності (2 позиції)

Global Communities шукає кваліфікованих короткострокових консультантів для програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE):

 ПОЗИЦІЯ:                                                                     2 (два) місцеві консультанти з питань закупівельної діяльності

 ПЕРІОД ВИКОНАННЯ:                                              11 місяців (листопад 2023 року – вересень 2024)

 МІСЦЕ ВИКОНАННЯ:                                                 Київ

 МЕТА:

 Програма USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) – це дев’ятирічна програма, що виконується Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма DOBRE тісно співпрацює зі 100 територіальними громадами (ТГ) у десяти областях України, щоб допомогти їм реалізувати переваги та справитися із викликами, які приносить децентралізація. Програма DOBRE надає технічну та матеріальну підтримку ТГ задля допомоги їм здійснювати урядування відкрито та підзвітно; відповідати на потреби громадян; підтримувати активну залученість громадян до прийняття рішень та вироблення політик. Підтримка з боку Програми DOBRE враховує низку секторів: стратегічне планування; просторове планування; фінансове управління; надання муніципальних послуг; місцевий економічний розвиток; зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування; практики доброго урядування; а також гендерно орієнтовані та молодіжні політики.

 Упродовж 2022-2025 років Програма DOBRE співпрацюватиме напряму із щонайменше з 60 ТГ України, аби допомогти їм подолати наслідки війни, відновити та відбудувати, і продовжувати їхню траєкторію позитивного та сталого розвитку. Партнерами Глобал Ком’юнітіз у консорціумі виконавців Програми DOBRE є Український кризовий медіа-центр (УКМЦ), Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), та Малопольська школа публічної адміністрації при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща.

 Мета завдання

З введенням воєнного стану та початком повномасштабних військових дій в Україні проведення тендерних закупівель фактично було призупинено. У жовтні 2022 року, з прийняттям змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та набуттям чинності Постанови Кабінету Міністрів України ” Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування “, конкурентні процедури закупівель повністю повернулись до системи ProZorro.

 Ефективність закупівель ускладняється недостатнім рівнем знань та компетентності спеціалістів з закупівель в територіальних громадах. З початком військових дій значна кількість досвідчених спеціалістів покинула свої посади, а персонал, який їх замінив, не завжди має потрібний досвід для проведення ефективних закупівель.

 У зв’язку з цим важливо продовжувати надання консультацій з актуальних питань закупівель з метою дотримання законодавства. Наприклад, протягом 2023 року консультанти з закупівель надали 451 консультацію територіальним громадам. Додатково, з відновленням державних закупівель, існує потреба оцінити закупівельну діяльність громад з погляду правової відповідності. Наприклад, у 2023 році було проведено аналіз закупівельної діяльності в 24 громадах, було виявлено загалом 713 порушень законодавства.

 Метою завдання є поліпшення діяльності з закупівель у партнерських територіальних громадах (шляхом надання консультацій та оцінки закупівельної діяльності в ТГ з метою виявлення порушень та їх подальшого усунення).

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ:

Консультанти повинні виконати наступні завдання, пов’язані з вищезазначеними завданнями:

  • Провести онлайн-вебінари для представників ТГ;
  • Провести дводенний виїзний навчальний семінар для спеціалістів з закупівель ТГ;
  • Надавати консультації ТГ; звіти, які відображають надані консультації з проблемних питань;
  • Провести оцінку закупівельної діяльності громад у 24 ТГ;
  • Провести онлайн-зустрічі з кожною з 24 ТГ;
  • Надати звіт з виявленими недоліками у процесі закупівель у 24 ТГ та з узагальненими рекомендаціями щодо їх усунення;
  • Підготувати фінальний звіт про результати роботи.

Вимоги до консультантів:

  • Наявність досвіду роботи з територіальними громадами в сфері державних закупівель, а саме:
    • Надання фахових консультацій по проблемним питанням;
    • Досвід оцінки закупівельної діяльності в територіальних громадах з метою виявлення помилок та формування рекомендацій щодо їх усунень;
    • Проведення тренінгів в сфері державних закупівель.
  • Можливість проведення виїзного дводенного тренінгу у місці, яке буде вказано Програмою.

 Усі Деталі ви знайдете у прикріпленому документі Annex 2 cons_procurement 2024 for consultant

Для розгляду вашої заявки будь ласка надішліть наступний пакет документів на корпоративну пошту [email protected] з темою листа Консультант(-ка) з питань закупівельної діяльності не пізніше 6 жовтня 2023 р., до 15:00

  1. ваші CV та cover letter
  2. Annex 2 cons_procurement 2024 for consultant- надайте вартість ваших послуг у дол. США у таблиці завдань з дедлайнами ; 
  3. документи ФОП

Global Communities is an Equal Opportunity Employer. All qualified applicants will receive consideration for employment, without regard to age, race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, disability.

Global Communities is committed to ensuring a safe and respectful environment for all staff, representatives, partners, participants, and anyone with whom Global Communities interacts worldwide, especially children and adults at risk. All Global Communities staff and representatives are explicitly prohibited from engaging in any activity that may result in any kind of breach of our safeguarding policies. In addition, it is Global Communities’ policy that it is the responsibility of anyone engaged with Global Communities to proactively build a safe and supportive environment in our work. All our staff and representatives are expected to conduct themselves in a manner consistent with this commitment and obligation.


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)