Громадські активісти ділилися секретами професійних подорожей закордон

Про можливості професійних обмінів, стажування та навчання для студентів, школярів та молодих лідерів йшлося під час тренінгу «Можливості для молоді: стажування за кордоном», що відбувся 21 квітня в ...

Додано:
IVGS

професійні подорожі закордон
Громадські активісти ділилися секретами професійних подорожей закордон

Про можливості професійних обмінів, стажування та навчання для студентів, школярів та молодих лідерів йшлося під час тренінгу «Можливості для молоді: стажування за кордоном», що відбувся 21 квітня в приміщенні Центру Європейської Інформації Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки. Захід організувала громадська організація «Інститут волонтерства та громадської співпраці».

Запрошеними експертами виступили журналістка Майя Голуб, фотограф Лідія Кожевнікова та громадська діячка Юлія Євпак. Активістки мають досвід професійних обмінів, участі у всесвітніх форумах з безпеки та журналістики, арт-тренінгах, навчаннях, стажуваннях тощо в країнах Європи та Америки.

«Для того, щоб брати участь в серйозних закордонних програмах, необхідно знати англійську мову. І головне – не треба боятися стукати в різні двері», – наголошувала Лідія Кожевнікова. За її плечима не одна професійна поїздка закордон за рахунок грантових коштів, які дозволили покращити майстерність фотографування та втілити в подальшому благодійні проекти в Луцьку. Вона надала  учасникам інформацію щодо Інтернет-ресурсів, на яких можна знайти можливість для навчання (тренінг, конференція, фестиваль, конкурс) та гроші для подорожей.

Можливостями розвитку молодих журналістів, ресурсами для закордонних стажувань та  подальшої роботи на офіційні закордонні видання ділилася журналістка Майя Голуб. «Найбільше складнощів виникає в аплікантів під час написання мотиваційного листа. Моя порада – скористайтеся професійними ресурсами для журналістів, де покроково написано, що саме вказати в резюме та як саме скласти мотиваційного листа чи рекомендацію. Це спростить вам життя та зробить вашу заявку якіснішою», – розкриває власні секрети Майя.

«Коли потрапляєте в іншу країну з туристичною чи професійною поїздкою, – звертайте увагу на те, що з побаченого ви зможете втілити в Україні, зробити у власній громаді. Мотивацією до професійної подорожі мусить бути не тільки власний розвиток, але й розвиток власної країни! Розповідайте про Україну, її традиції, сучасний стан справ, – це важливо. Так, більшість інформації про нас іноземці дізнаються з новин, які не завжди її подають правдиво. Цю ситуацію мусить виправляти молодь», –  наголошує Юлія Євпак, голова громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці».

Організатори зібрали корисні посилання для всіх учасників та запрошують ознайомитися з ними у групі ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» у соціальних мережах.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах