У Рубіжному обговорили інструменти громадського контролю та участі громадян у вирішенні місцевих проблем

22 квітня в Рубіжному пройшов медіа-клуб «Інструменти участі громадян в реалізації політики на місцевому рівні», в ході якого учасники обговорили існуючі механізми підвищення прозорості органів ...

Додано:
pela-lug

Rubizne_peticii_1
У Рубіжному обговорили інструменти громадського контролю та участі громадян у вирішенні місцевих проблем

22 квітня в Рубіжному пройшов медіа-клуб «Інструменти участі громадян в реалізації політики на місцевому рівні», в ході якого учасники обговорили існуючі механізми підвищення прозорості органів місцевого самоврядування, співпраці місцевої влади і громадянського суспільства.

Під час заходу громадськості було презентовано інтернет – портал “Електронні петиції до органів місцевого самоврядування Луганської області“, який був створений з ініціативи ГО «Суспільна служба правової допомоги». Для створення петиції необхідно авторизуватись на сайті за допомогою облікового запису однієї з соціальних мереж або поштових сервісів, сформулювати зміст петиції і зібрати 250 підписів протягом 90 днів. Після цього петиція буде передана на розгляд до відповідного органу місцевого самоврядування. Відповідь буде розміщена на сайті в відведений законодавством термін. Портал електронних петицій до органів місцевого самоврядування дозволить залучити широке коло громадян до вирішення проблем їх громад, створити ефективні механізми громадського контролю та комунікації з владою.

Rubizne_peticii_2

“Електронні петиції – реально діючий механізм завдяки якому можна привернути увагу і влади, і громадськості до багатьох злободенних проблем, які цілком під силу місцевим органам самоврядування. Це хороша можливість як впливу, так і контролю з боку населення за органами влади”, – говорить голова ГО « Суспільна служба правової допомоги» Максим Данильченко.

Rubizne_peticii_4

Громадська ініціатива «Муніципальна варта» реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи

Власники пошкодженого чи зруйнованого житла можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків

Після великої води: як відновлюється життя у Корабельному районі Херсона

USAID спорудив навчальний простір у Богданівці на Київщині, де російські війська зруйнували школу