Директор(-ка) компоненту «Раннє відновлення»/ Component Director Early Recovery

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
PFRU

Vacancy вакансія dfrfycsz(2)
Директор(-ка) компоненту «Раннє відновлення»/ Component Director Early Recovery

Загальна інформація:

 Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) – це багаторічна, донорська програма, якою керує Міністерство закордонних справ, справ Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК).

 Метою ФПСУ є забезпечення українській державі кращих умов для керування процесом інклюзивного відновлення та відродження України в партнерстві з громадянським суспільством і приватним сектором в умовах російської агресії.  Це має сприяти розбудові більш соціально згуртованої, інклюзивної, демократичної та процвітаючої України за рахунок посилення її стійкості. ФПСУ надає фінансову підтримку українським і міжнародним партнерам-виконавцям і реалізує проєкти на основі результатів досліджень і доказової бази.

Основний напрям роботи компоненту ФПСУ «Раннє відновлення» – підтримка державної служби з надзвичайних ситуацій, регіональних і місцевих органів влади та громад на територіях, деокупованих українськими військами з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. «Раннє відновлення» допомагає державі вирішувати першочергові пріоритети громад і забезпечувати громадську безпеку, а також очолює процес відновлення ключових державних послуг, комунальних служб та інфраструктури.

Директор компоненту «Раннє відновлення» здійснює загальне стратегічне керівництво компонентом «Раннє відновлення» з метою реалізації Теорії змін ФПСУ. При цьому він несе загальну відповідальність за досягнення стратегічних цілей, у тому числі експертну розробку концепцій проєктів «Раннього відновлення», а також здійснює контроль за розробкою та реалізацією всіх підпроєктів. Директор очолює управлінську команду «Раннього відновлення» (директор, виконавчий директор і два заступники директора), керує процесом стратегічного планування та постановки цілей, координує процес навчання на досвіді проєкту на основі досліджень і практики, а також забезпечує своєчасну адаптацію з урахуванням винесених уроків і зміни ситуації.

Обов’язки

Директор компоненту «Раннє відновлення» здійснює стратегічне керівництво компонентом, забезпечуючи при цьому: 

Реалізація проєктів

  • Ефективну та результативну реалізацію компонентом підпроєктів із забезпеченням впровадження необхідних систем і процедур для вчасного досягнення очікуваних результатів і проміжних етапів в рамках бюджету.
  • Ефективне та своєчасне відстежування, контроль і звітування перед вищим керівництвом, групою управління проєктом, урядом і фінансовими партнерами щодо стратегічних вхідних даних, результатів, пов’язаних із ними змін у поведінці та прямих стабілізаційних ефектів;
  • Координацію вимог до реалізації проєктів через вище керівництво ФПСУ, MEL, GESI, операційний підрозділ, інші підрозділи ФПСУ, а також (за потреби) з іншими проєктами, підрозділами головного офісу, операційним, юридичним підрозділом, підрозділами ризиків, комплаєнсу, кадрів та інформаційних технологій Кімонікс в інших країнах.
  • Ефективну координацію та залучення громадськості в кожному цільовому регіоні, проєкті та підпроєкті, а також максимальне посилення стабілізаційного ефекту через ефективні стратегічні комунікації.
  • Визначення та розуміння командою «Раннього відновлення», MEL-командою, іншими підрозділами ФПСУ, субпідрядниками та партнерами індикаторів і відповідних цільових показників ефективності, показників прогресу та інших результатів проєктів, поведінки бенефіціарів і прямих стабілізаційних ефектів, очікуваних від стратегічних проєктів компоненту. 
  • Ефективного щомісячного та щоквартального звітування та звітування про результати за портфелем підпроєктів. 
  • Чітке стратегічне керівництво розробкою бюджетів і загальний контроль за прийняттям рішень щодо витрат за проєктами «Раннього відновлення». Контроль за процесом моніторингу та аналізу витрат, а також погодження всіх запитів на проведення закупівель перед поданням на розгляд закупівельному підрозділу.

Керівництво

  • Сильне та чітке керівництво, контроль і підтримку для команди «Раннього відновлення» ФПСУ для ефективної реалізації стратегічних проєктів і підпроєктів; 
  • Створення та сприяння керівництвом «Раннього відновлення» розвитку орієнтованого на успіх, інклюзивного та підзвітного середовища в команді «Раннього відновлення». Формування культури відкритості до нового, позитивності та колегіальної співпраці в командах стратегічних проєктів та підпроєктів «Раннього відновлення», а також в цілому в ФПСУ.
  • Міцні ключові стратегічні відносини з партнерами в центральних і регіональних органах влади та міжнародними фінансовими партнерами, міжнародними стабілізаційними проєктами, системою Гуманітарного кластера ООН і пов’язаними з ним агенціями гуманітарної допомоги та розвитку, а також іншими відповідними національними та міжнародними партнерами, що надають технічну допомогу та проводять дослідження.
  • Постійну роботу над удосконаленням команди «Раннього відновлення», заохочення особистого та професійного розвитку всіх її членів, створення можливостей для винесення уроків.

Технічна експертиза

  • Винесення уроків командою «Раннього відновлення» та стратегічних проєктів на основі досліджень і досвіду під час реалізації, а також ефективну адаптацію з метою забезпечення послідовної реалізації Теорії змін ФПСУ; 
  • Врахування стабілізаційних принципів «Раннього відновлення»: оперативність реалізації, інклюзивність і політичний ефект від відновлення, адаптивність до мінливих обставин, узгодженість із іншими заходами ФПСУ, уряду та міжнародних акторів.
  • Сильне стратегічне бачення, а також надійні та добре задокументовані системи оцінки, відбору проєктних заходів і пріоритезації в «Ранньому відновленні» та всіх його підпроєктах.
  • Аналіз результатів реалізації проєктів спільно з фахівцями з MEL та GESI, оцінку їхнього ефекту порівняно з відповідними MEL- і GESI-планами, Теорією змін, внесення стратегічних коректив і адаптацію з метою досягнення поставлених цілей.
  • Цей перелік обов’язків не є вичерпним і може бути доповнений іншими обов’язками за потреби.
     

Профіль

  •  Післядипломна університетська освіта в галузі міжнародних відносин, міжнародного розвитку, конфліктології, права, інженерних дисциплін, менеджменту, бізнес-адміністрування чи подібних галузях.
  • Сильні лідерські та управлінські навички у сфері реалізації проєктів стабілізації або відновлення, в тому числі готовність неухильно забезпечувати ефективність і підзвітність міжнародної допомоги, а також глибоке технічне розуміння відповідних проєктних і технічних процедур, у тому числі процедур МЗС СК із розробки, реалізації та моніторингу проєктів стабілізації та відновлення, а також звітування за показниками MEL та фінансовими показниками.
  • Значний досвід технічного керівництва та управління у сфері стабілізації, розвитку чи відновлення в регіонах, що постраждали від конфлікту, з підтвердженим досвідом контролю великих донорських програм і проєктів, у тому числі досвід розробки та управління різноманітними складними проєктами стабілізації чи відновлення. 
  • Відмінні та наочні навички координації та вирішення проблем, у тому числі розуміння способів оптимізації розподілу  та використання людських і фінансових ресурсів шляхом ефективного аналізу програм і бюджетів і звітування.
  • Досвід керівництва та управління різноманітними експертними проєктними командами, в тому числі продемонстровані навички ефективного керування в умовах екстремально високого стресу (наприклад, в умовах війни, стихійного лиха та гуманітарної кризи), наполегливість у вирішенні складних проблем або викликів та вміння зберігати спокій у стресових ситуаціях.
  • Креативність мислення та відмінні навички лідерства, вирішення проблем, комунікації та презентування англійською мовою, як в усній, так і в письмовій формі.   
  • Вільне володіння українською та англійською мовами. 

Місцезнаходження:

Ця посада передбачає роботу безпосередньо в офісі ФПСУ в Києві (Україна). 

Підпорядкування:

Директор компоненту «Раннє відновлення» підпорядковується заступнику директора групи з питань реалізації проєктів.

Інструкції щодо подання резюме:

Подавайтеся за допомогою цього посилання до 27 листопада 2023 р. Для позицій, де англійська мова є обов’язковою, бажано (але не обов’язково) надсилати резюме на англійській мові.Закликаємо подавати заявки людям з обмеженими можливостями. Заявки розглядатимуться на постійній основі. Без запитань по телефону, будь ласка. Кімонікс зв’яжеться з фіналістами.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca 

Кімонікс – це роботодавець, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.

Summary:   

 The Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU) is a multi-year, multi-donor funded programme managed by the UK’s Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO).   

 The aim of PFRU is to set improved conditions for the Ukrainian state, in partnership with civil society and the private sector, to lead on inclusive national recovery and revitalisation in the context of Russia’s aggression. This outcome is designed to facilitate and strengthen resilience for a more socially cohesive, inclusive, democratic, and prosperous Ukraine. The PFRU provides funds to Ukrainian and international delivery partners and implements projects based on research and evidence.  

The Early Recovery component of PFRU is focused on supporting the state emergency services, regional and local government and communities in areas liberated by Ukrainian forces since the start of the 24 February 2022 full-scale invasion. Early Recovery supports the state to meet immediate community priorities and helps ensure public safety and security and spearheads the restoration of key public services, utilities and infrastructure. 

The Component Director Early Recovery provides overall strategic direction for the Early Recovery component to deliver the PFRU Theory of Change. This means providing overall responsibility for strategic objectives, including technical design authority for Early Recovery projects and oversees the design and delivery of all sub-projects. The Director leads the Early Recovery Management Team (Director, Chief of Staff and two Deputy Directors), drives strategic planning and goal setting, coordinates project learning from research and practice, and ensures timely adaptation to lessons leaned and changing circumstances. 

Responsibilities

The Component Director Early Recovery provides strategic leadership for the PFRU Early Recovery component, ensuring: 

Delivery 

  • The Recovery component effectively and efficiently delivers its sub-projects; ensuring systems and procedures are in place to deliver expected outputs and delivery milestones on time and on budget. 

  • Strategic project inputs, outputs and associated behavioural changes and direct stabilisation benefits are tracked, monitored and reported to the SMT, PMU and government and financing partners in an effective and timely manner;  

  • Project delivery requirements are coordinated through the PFRU SMT, MEL, GESI, operations, other PFRU components, and – as necessary – with the various projects, HQ business units, operations, risk, legal, compliance, HR and information technology departments within Chemonics globally. 

  • Effective coordination and community engagement in every target region, project and sub-project and maximise the amplification of stabilisation impact through effective strategic communications.  

  • The Recovery team, MEL team, other teams in PFRU, sub-contractors and partners define and understand the metrics and targets for relevant performance indicators, progress markers and other project outputs, beneficiary behaviours and direct stabilization benefits expected by component strategic projects.  

  • Effective monthly and quarterly and results reporting of portfolio of sub-projects.  

  • Clear strategic direction for the development of budgets and hold overall authority for expenditure decisions on Recovery component projects. Provide oversight for expenditure monitoring and review and authorise all Procurement Action Requests before submission to the procurement team. 

Leadership 

  • The PFRU Recovery component team are given strong and clear leadership, supervision and support to effectively deliver strategic projects and sub-projects;  

  • The Early Recovery Management Team  builds and fosters a success-oriented, inclusive and accountable environment within the Early Recovery team. Nurtures a forward-leaning culture of positivity and collegiate collaboration within Early Recovery component strategic project and sub-project teams, and across the PFRU team. 

  • Strong key strategic relationships with central and regional government counterparts and international financing partners, international stabilisation projects, the United Nations Humanitarian Cluster system and aligned humanitarian and recovery agencies and other relevant domestic and international technical assistance and research partners and counterparts. 

  • Continued investment in the Early Recovery team, encouraging personal and professional development across the whole team and creating the space for learning.   

Technical excellence 

  • The Recovery component and strategic projects learn from research and experience during implementation, and are effectively adapted to ensure they continually deliver the PFRU Theory of Change;  

  • That the recovery component stabilisation principles are addressed: speed of implementation, inclusivity and political impact of the recovery, adaptability to changing circumstances and coherence with other PFRU, government and international efforts. 

  • Strong strategic perspective as well as robust and well-documented systems for assessment, activity selection and prioritisation within the team, and across all Early Recovery sub-projects.  

  • Project results are reviewed with the MEL and GESI teams and assess impacts against relevant MEL and GESI plans and the Theory of Change, make strategic adjustments and adaptations to ensure targets are met.  

  •  This list of responsibilities may not be all-inclusive and can be expanded to include other duties or responsibilities as needed. 

Profile 

  • A postgraduate university degree in international relations, international development, conflict studies, law, engineering, management, business administration or similar. 

  • Strong stabilisation or recovery leadership and project management skills, including a deep commitment to effective and accountable international assistance and a strong technical understanding of the relevant project design and technical processes, including those of FCDO for the design, delivery and monitoring of stabilisation and recovery projects and reporting on MEL and financial metrics. 
     

  • Significant technical leadership and management experience in stabilisation, development or recovery in conflict affected regions, with proven oversight expertise in large donor-funded programmes and projects including experience in the design and management of a variety of complex stabilisation or recovery projects.  

  • Excellent and demonstrable coordination and problem-solving skills, including an understanding of how to optimise human and financial resource allocation and utilisation through effective programme and budget analysis and reporting. 

  • Experience in the leadership and management of diverse technical delivery teams, including a demonstrated ability to lead effectively under extreme pressure in highly stressful environments (e.g. in the context of war, natural disaster and humanitarian crises), showing persistence when faced with difficult problems or challenges and remaining calm in stressful situations. 

  • Creative thinker with excellent leadership, problem solving and communications and presentation skills in English, both verbal and written.    

  • Fluency in Ukrainian and English required.  

Location

This position will be based in Kyiv, Ukraine. For national candidates only.

 Supervision 

The Component Director Early Recovery will report to the Deputy Team Leader: Projects. 

Application Details 

Please click on the link below and fill out the Smartsheet form. The application for this role will remain open till November 27, 2023. We encourage to apply people with disabilities. No telephone inquiries, please. Chemonics will contact finalists.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca

Chemonics is an equal opportunity employer and does not discriminate in its selection and employment practices on the basis of race, color, religion, sex, national origin, political affiliation, sexual orientation, gender identity, marital status, disability, genetic information, age, membership in an employee organization, or other non-merit factors.


Останні публікації цього розділу:

Адміністратор(к)и у Навчально-технічні простори «Maker spaces» на базі навчальних закладів у Вінницькій, Хмельницькій та Черкаській областях

Експерт/ка: Реформа державного управління та нарощування потенціалу

Travel and Event Support Assistant до WHO

HR Assistant до WHO

Програмний/на та фінансовий/ва спеціаліст/ка / Programme and Finance Officer

Фінансовий/ва менеджер/ка (Хмельницька область)