Експерти назвали першочергові законопроекти, необхідні для продовження децентралізації

Народні депутати Вікторія Пташник та Олександр Дехтярчук разом з представниками громадянського суспільства Юрієм Ганущаком та Анатолієм Ткачуком провели брифінг з питань децентралізації, під час ...

децентралызацыя - експерти
Експерти назвали першочергові законопроекти, необхідні для продовження децентралізації

Народні депутати Вікторія Пташник та Олександр Дехтярчук разом з представниками громадянського суспільства Юрієм Ганущаком та Анатолієм Ткачуком провели брифінг з питань децентралізації, під час якого наголосили на головних питаннях, що потребують швидкого вирішення для ефективного впровадження реформи.

Минулого року успішно розпочався процес об’єднання територіальних громад, була проведена фінансова децентралізація. В той же час для успішної подальшої реалізації реформи нам потрібно ухвалити ряд законопроектів, зокрема, №3638, який передбачає спрощену процедуру приєднання тих громад, що залишилися поза процесом об’єднання, а також №4390, який усуває існуючі недоліки регулювання містобудівної діяльності. Цей законопроект фактично унеможливить корупційне використання та розподіл земель, який призводить до того, що в парках, лісах чи навколо озер з’являються величезні приватні маєтки. Чекаємо на позитивний розгляд цих законопроектів в комітетах ВРУ“, – зазначила Вікторія Пташник.

Анатолій Ткачук та Юрій Ганущак звернули увагу на небезпеку прийняття законопроекту №4355  без чіткого планування територій.  На думку експертів, це призведе до того, що не залишиться, наприклад, земель для будівництва об’єктів інфраструктури, бо через відсутність планування землі просто будуть передаватися у приватну власність для будівництва чергових маєтків.

Джерело: Децентралізація Влади.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи