Старший(-а) радник(-ця) із питань відновлення / Senior Recovery Advisor

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
PFRU

Vacancy-вакансія-dfrfycsz7
Старший(-а) радник(-ця) із питань відновлення / Senior Recovery Advisor

Загальна інформація 

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) — це багаторічна, донорська програма, що реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл» під керівництвом Міністерства закордонних справ, справ Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК) у співпраці з Урядом України. Метою ФПСУ є забезпечення українській державі кращих умов для керування інклюзивним відновленням і відродженням України в партнерстві з громадянським суспільством і приватним сектором в умовах російської агресії. Головним завданням компоненту «Раннє відновлення» програми ФПСУ є підтримка постраждалих від війни територій, в першу чергу територій, звільнених від російської окупації, які були захоплені з 24 лютого 2022 року після початку повномасштабного вторгнення, чи територій, які зазнали серйозних пошкоджень або знаходяться під постійною загрозою обстрілів. Компонент «Раннє відновлення» наразі реалізується в восьми областях: Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Миколаївська, Херсонська, Донецька, Луганська. Компонент допомагає державі вирішувати першочергові потреби громад на деокупованих територіях шляхом реалізації низки підпроєктів, зокрема із забезпечення державних послуг у громадах, захисту та безпеки громад, громадського врядування та порядку, залучення громад, стратегічної координації робіт із питань відновлення та стратегічних комунікацій.

Мета

Старший радник із питань відновлення відіграватиме провідну роль у команді компоненту «Раннє відновлення» ФПСУ. Він відповідатиме за здійснення контролю за визначенням і реалізацією окремих проєктних заходів у рамках низки субпроєктів «Раннього відновлення», зокрема із забезпечення державних послуг у громадах, захисту громад, громадського врядування, залучення громад, стратегічної координації. Старший радник із питань відновлення безпосередньо керуватиме групою регіональних радників із питань відновлення. Він підпорядковуватиметься безпосередньо керівництву «Раннього відновлення» на чолі з заступником директора з технічних питань реалізації проєктів «Раннього відновлення». Старший радник із питань відновлення відіграватиме стратегічну роль, забезпечуючи через впровадження окремих проєктних заходів максимізацію ефекту згідно з Теорією змін ФПСУ та моделлю COM-B «Раннього відновлення», а також займатиметься наставництвом, контролем, розвитком потенціалу з метою допомоги радникам із питань відновлення у консолідації запитів партнерів та дотриманні процедур реалізації проєктів.

Конкретні завдання

  • Безпосереднє керівництво групою радників із питань відновлення з метою визначення та реалізації заходів «Раннього відновлення» у співпраці з обласними адміністраціями, місцевими органами влади та партнерами з громадянського суспільства, з основним акцентом на реалізації субпроєктів «Раннього відновлення» із забезпечення державних послуг у громадах, захисту громад, громадського врядування, залучення громад, стратегічної координації.
  • Забезпечення цілеспрямованого наставництва та розвитку потенціалу радників із питань відновлення, зокрема у сфері підходів до моніторингу, оцінки й навчання на досвіді (MEL) та стабілізації конфліктів.
  • Надання консультацій і рекомендацій радникам із питань відновлення, а також забезпечення якості ідей щодо нових проєктних заходів перед поданням на розгляд менеджеру з технічних питань реалізації проєктів і на затвердження керівництву «Раннього відновлення».
  • Ввідний інструктаж нових радників із питань відновлення та місцевих координаторів із забезпеченням чіткого визначення їхніх обов’язків, проведення ключових зустрічей та наставництва на початковому етапі.
  • Забезпечення в рамках портфелю «Раннього відновлення» синергії між заходами, що реалізуються в кількох областях (наприклад, підготовка до зими) із забезпеченням скоординованого управління закупівлями та грантами, а також винесенням уроків із досвіду реалізації проєктів.
  • Комунікація наративу «Раннього відновлення» в письмовій (наприклад, щоквартальні звіти) та усній формі (наприклад, на Технічному комітеті).
  • Керівництво внутрішньою координацією між радниками з питань відновлення з метою забезпечення проактивної та активної обізнаності та участі органів влади на рівні області та громади у всіх проєктних заходах «Раннього відновлення» ФПСУ. Забезпечення належного оформлення та документування проєктних заходів, у тому числі в рамках меморандумів про співпрацю з відповідними державними підрозділами.
  • Керівництво оперативною оцінкою потреб, яку проводитиме «Раннє відновлення» ФПСУ на нещодавно деокупованих територіях для визначення нових проєктних заходів у співпраці з радниками з питань відновлення, обласною та місцевою владою, громадянським суспільством, зацікавленими сторонами. Здійснення виїздів на об’єкти для моніторингу реалізації поточних заходів.
  • Розробка та управління міжрегіональними ініціативами, спрямованими на підвищення спроможності органів державної влади керувати стратегічними, тактичними та оперативними заходами та координацією, зокрема на міжнародному, центральному, регіональному та місцевому рівнях.
  • Підтримка керівництва «Раннього відновлення» в розробці пропозицій, бюджетів і технічних завдань для нових заходів «Раннього відновлення».
  • Інтеграція гендерної складової в усі сфери роботи із забезпеченням рівноправної участі жінок у всіх заходах ФПСУ. 

Профіль

Старший радник із питань відновлення повинен мати наступну кваліфікацію та досвід:

  • Вища освіта (в ідеалі – ступінь магістра чи доктора) у сфері міжнародних відносин, міжнародного розвитку, конфліктології чи стабілізації конфліктів, державного управління чи публічного адміністрування або в суміжних галузях.
  • Мінімум 8 років досвіду роботи у сфері врегулювання чи стабілізації конфліктів, гуманітарної допомоги, реагування на надзвичайні ситуації, в тому числі досвід роботи на постраждалих від конфлікту територіях України. Підтверджений досвід роботи в інших суміжних галузях може бути розглянутий замість вищезазначеного. 
  • Дуже бажано досвід безпосередньої роботи в або у співпраці з центральними, регіональними або місцевими органами влади.
  • Дуже бажано досвід у розробці та управлінні різноманітними комплексними заходами зі стабілізації конфліктів або відновлення. 
  • Відмінні, підтверджені навички координації та вирішення проблем, у тому числі розуміння підходів і методів швидкого впровадження відповідних рішень.
  • Підтверджена здатність працювати під екстремальним тиском, іноді в умовах сильного стресу (наприклад, в умовах війни, стихійного лиха та людських страждань), наполегливість при вирішенні складних проблем або викликів та спокій у стресових ситуаціях.
  • Відмінні управлінські навички, а також навички медіації та управління конфліктами.
  • Відмінні комунікативні навички, в тому числі чіткої та ефективної усної та письмової комунікації українською та англійською мовами. 

 Місце роботи та підпорядкування

Це не дистанційна посада, вона передбачає роботу безпосередньо в офісі ФПСУ в Києві (Україна). Старший радник із питань відновлення підпорядковується безпосередньо заступнику директора з технічних питань реалізації проєктів «Раннього відновлення».

Інструкції щодо подання резюме:

Подавайтеся за допомогою цього посилання до  11 січня 2024 р. Для позицій, де англійська мова є обов’язковою, бажано (але не обов’язково) надсилати резюме на англійській мові.Закликаємо подавати заявки людям з обмеженими можливостями. Заявки розглядатимуться на постійній основі. Без запитань по телефону, будь ласка. Кімонікс зв’яжеться з фіналістами.

https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca

«Кімонікс» – це роботодавець, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам, і у якого немає при відборі та працевлаштуванні персоналу дискримінації за расою, кольором шкіри, віросповіданням, статтю, національністю, політичними переконаннями, сексуальною орієнтацією, гендерною ідентичністю, сімейним статусом, інвалідністю, генетичною інформацією, віком, членством у професійних організаціях або за іншими факторами, не пов’язаних із виконанням професійних обов’язків.

About the job 

Background 

The Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU), implemented by Chemonics International, is a multi-year, multi-donor funded program managed by the UK’s Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) and governed in collaboration with the Government of Ukraine. PFRU’s aim is to set improved conditions for the Ukrainian state, in partnership with civil society and the private sector, to lead on inclusive national recovery and revitalization in the context of Russia’s aggression. The Early Recovery component of PFRU is focused on support to areas impacted by war, primarily areas liberated following the Russian forces occupation of territory for a period of time since the start of the 24 February 2022 full-scale invasion, or areas that were heavily damaged or under the ongoing threat of shelling. Early Recovery currently works in eight Oblasts – Kyiv, Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Mykolaiv, Kherson, Donetsk, Luhansk. Early Recovery supports the state to immediate community priorities in liberated areas through a variety of sub-projects that includes community services, community protection, community safety, community governance, community security, community engagement, strategic recovery coordination and strategic communications. 

Objective 

The Senior Recovery Advisor will play a leading role on the PFRU Early Recovery component team, responsible for overseeing individual activity identification and implementation under a variety of Early Recovery sub-projects, including community services, community protection, community governance, community engagement and strategic coordination. The Senior Recovery Advisor will directly supervise a team of geographically-focused Recovery Advisors, and report directly up to the Early Recovery Leadership team under direct supervision of the Early Recovery Deputy Director – Technical Implementation. The Senior Recovery Advisor will play a strategic role ensuring individual activities maximize impact as per the PFRU Theory of Change and Early Recovery COM-B models, as well as a mentoring, oversight and capacity development focused role supporting Recovery Advisors to consolidate partner requests and adhere to implementation processes. 

Specific Tasks 

  • Directly supervise a team of Recovery Advisors to identify and implement Early Recovery activities in collaboration with Oblast Administrations, local authorities, and civil counterparts, with a focus on delivery under the Early Recovery community services, community protection, community governance, community engagement and strategic coordination sub-projects.  

  • Provide dedicated mentoring and capacity building of Recovery Advisors, in particular regarding MEL and stabilization approaches. 

  • Provide guidance and advice to Recovery Advisors and quality assure ideas for new activities before they are submitted to the Technical Implementation Manager for review and the Early Recovery Leadership team for approval. 

  • Onboard new Recovery Advisors and Field Coordination Officers, ensuring clarity of their responsibilities, key meetings are set and mentorship in early stages is provided. 

  • Ensure synergies across the Early Recovery portfolio for activities that occur in several Oblasts (e.g. winterization efforts), ensuring coordinated procurement and grant management, and capturing of lesson learned. 

  • Communicate the Early Recovery narrative in writing (e.g. Quarterly Reporting) and verbally (e.g. to Technical Committee). 

  • Lead internal ER coordination efforts with Recovery Advisors to ensure that Oblast and Hromada level authorities are proactively and actively aware and engaged on all PFRU Early Recovery activities. Ensure activity engagements are appropriately formalized and documented, including within memoranda of understanding with relevant government departments. 

  • Lead PFRU Early Recovery Rapid Field Assessments in recently liberated areas to identify new activities in collaboration with Recovery Advisors, Oblast and Hromada level authorities, civil society and community stakeholders. Conduct field site visits to monitor implementation of existing activities.  

  • Design and manage cross-regional capacity development initiatives to improve government authorities’ ability to lead strategic, tactical and operational activities and coordination, including at the international, central, regional and local levels.  

  • Support the Early Recovery Leadership Team to develop proposals, budgets and Terms of Reference for new Early Recovery activities. 

  • Incorporate a gender inclusive perspective in all areas of work, ensuring equitable participation in all PFRU activities. 

Profile 

 The Senior Recovery Advisor will have the following qualifications and experience: 

  • A university degree (and ideally a post-graduate degree) in international relations, international development, conflict or stabilization studies, government or public administration or related fields. 

  • A least 8 years’ experience in the conflict, humanitarian, emergency or stabilization sectors, including experience in conflict affected areas of Ukraine. Demonstrable experience in other related sectors can be considered in lieu of the above.  

  • Experience working directly or in collaboration with central, regional or local government highly desired. 

  • Experience in the design and management of a variety of complex stabilization or recovery activities highly desired.  

  • Excellent and demonstrable coordination and problem-solving skills, including an understanding of approaches and techniques to rapidly implement appropriate solutions. 

  • Demonstrated ability to work under extreme pressure, on occasion in a highly stressful environment (e.g. in the context of war, natural disaster and human misery), showing persistence when faced with difficult problems or challenges and remaining calm in stressful situations. 

  • Excellent management skills, as well as mediation and conflict management skills. 

  • Excellent communications skills including speaking and writing clearly and effectively in Ukrainian and English. 

Place of Assignment and Reporting 

This is an in-person position working directly from the PFRU office in Kyiv, Ukraine. The Senior Recovery Advisor will report directly to the Early Recovery Deputy Director – Technical Implementation.  

Application Details

Please click on the Apply button above and fill out the Smartsheet form. The application for this role will remain open till January 11, 2024. We encourage to apply people with disabilities. No telephone inquiries, please. Chemonics will contact finalists.

Application link:   https://app.smartsheet.com/b/form/a44f8791237c4df2a2c0d3d2ad86b2ca  

Chemonics is an equal opportunity employer and does not discriminate in its selection and employment practices on the basis of race, color, religion, sex, national origin, political affiliation, sexual orientation, gender identity, marital status, disability, genetic information, age, membership in an employee organization, or other non-merit factors.

 


Останні публікації цього розділу:

Начальник/ця сектору військового обліку в кадровому документообігу

Юрист/ка сектору

Довгострокове волонтерство у центрі інновацій та дизайну “Wymiennikownia”

Engineering Analyst (Electricity, Gas), NPSA-9, DS - Kyiv, National Рosition

Hazardous Waste Analyst, NPSA-8, DS - Kyiv, National Рosition

Community Mobilization Analyst, NPSA9 - National Рosition