Провідний/а фахівець/чиня проєкту з відновлення житла / Shelter and Settlement Specialist

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
DarynaH

Vacancy вакансії робота
Провідний/а фахівець/чиня проєкту з відновлення житла / Shelter and Settlement Specialist

Данська Рада у справах біженців (ДРБ) є провідною міжнародною гуманітарною організацією, основною метою якої є захист, підтримка та просування довгострокових рішень для постраждалого від переміщення населення.

ДРБ існує в Україні з 2014 року. На даний момент у ДРБ працює понад 650 співробітників загалом на території України. У 2024 році DRC продовжить суттєве розширення для впровадження реагування на надзвичайні ситуації в секторах соціально-правового захисту, засобів до існування, відновлення житла та гуманітарного роззброєння і розбудови миру (гуманітарного розмінування), надаючи пряму підтримку відповідальним особам та громадським організаціям (ГО), а також їх партнерам. ДРБ надалі розвиватиме довгострокові рішення, адаптуючи їх до ситуації, що змінюється.

Наразі ДРБ шукає висококваліфікованого Провідного фахівця проєкту з відновлення житла для роботи в нашому офісі у Києві.

Загальні цілі посади:

Провідний фахівець проєкту з відновлення житла забезпечуватиме технічний нагляд за розвитком Проєкту ДРБ з відновлення житла в Україні, а також відповідатиме за впровадження нових видів діяльності та розширення інфраструктурної підтримки в рамках Проєкту. Провідний фахівець проєкту з відновлення житла забезпечуватиме технічну якість житлової програми шляхом підтримки та керівництва польовими командами при розробці та перевірці контрактів з місцевими архітектурними та інженерними консультантами, забудовниками, будівельними підрядниками та виконавцями наземних робіт, перегляду та оновлення керівних принципів, стандартних операційних процедур та інструментів, а також шляхом підтримки розвитку потенціалу персоналу Проєкту. Значна частина цієї роботи також включатиме наставництво нових співробітників Проєкту на місцях, надання їм підтримки та консультацій щодо нагляду за роботами, управління контрактами та розуміння безпеки на об’єктах. Провідний фахівець проєкту з відновлення житла доповнюватиме роботу Координатора з питань відновлення житла та поселень, підтримуючи зв’язок між розробкою та реалізацією програм. Крім того, співпрацюючи з керівником програми, Провідний фахівець проєкту з відновлення житла допомагатиме у впровадженні стратегії житла в ДРБ, яка враховує як гуманітарні потреби, так і потреби сталого розвитку/вирішення проблем вразливих груп населення, особливо щодо розвитку місцевих навичок і потенціалу.

Вашими основними обов’язками будуть:

Технічна підтримка, польовий моніторинг та розбудова потенціалу

- Надавати підтримку з розбудови потенціалу персоналу Проєкту з відновлення житла на основі узгоджених планів розбудови потенціалу та навчання, розроблених у співпраці з керівниками Проєкту.

- Підтримка ДРБ у зборі необхідної інформації про реалізацію великомасштабних інфраструктурних проєктів, включаючи зв’язок з юридичними координаторами, координаторами приватного сектору/підрядників, програмними командами, місцевими органами влади тощо.

- Надавати підтримку ДРБ у розробці планування та керівних принципів для постійного розширення програм реагування на проблеми житла та поселень на основі чіткого розуміння потреб, а також технічних та операційних вимог в українському контексті.

- Співпрацюючи з керівником Проєкту та Координатором з питань відновлення житла у країні надавати підтримку в перегляді СОПів і керівних принципів щодо житла та поселень, забезпечуючи їхню актуальність і технічну відповідність (кластерним і глобальним стандартам). Крім того, забезпечити, щоб усі команди мали спільне розуміння існуючих СОПів і керівних принципів, а також, за необхідності, провести навчання та розбудову потенціалу.

- Сприяти перегляду і розробці програмних інструментів для відновлення житла, залучаючи програмні команди, коли це доречно, і забезпечуючи відповідність інструментів проєктним, глобальним і кластерним керівним принципам та очікуванням.

- Забезпечувати інженерно-технічне керівництво для реалізації поточних програм.

- Сприяти щоденній роботі команд з питань відновлення житла, надаючи постійні рекомендації для забезпечення якісного виконання діяльності Проєкту з відновлення житла.

- Допомагати програмним командам забезпечувати ефективну реалізацію програм, дотримуючись при цьому бюджету та робочого плану.

- Співпрацювати з командою з постачання та Керівниками проєкту з відновлення житла для створення комплексного алгоритму (тендер, технічне завдання та специфікації) для залучення спеціалізованих підрядників для реконструкції ключових будівель, інфраструктури та об’єктів.  Це може включати відновлення громадських будівель, об’єктів водопостачання, санітарії та інших об’єктів інфраструктури, визначеної громадами як необхідна для якнайшвидшого відновлення після конфлікту.

- Підтримувати гармонізацію та стандартизацію взаємодії житлових команд з командами з постачання та фінансів шляхом визначення загальних процедур та обов’язків.

- Регулярно відвідувати регіональні офіси для взаємодії з програмними командами задля подолання поточних викликів, обговорення можливостей для нових програм, моніторингу поточних програм та сприяння співпраці та обміну досвіду між командами.

Звітність та забезпечення якості

- Забезпечувати технічне керівництво та технічний внесок у контракти та реалізацію програми.  

- Допомагати у розробці технічної документації Проєкту.

- У координації з MEAL та програмними координаторами допомагати у відстеженні проєктів та складанні звітів, коли це доречно.

- Допомагати команді з реалізації проєктів та грантів розробляти обгрунтовані пропозиції відповідно до стратегії, потреб та технічних можливостей ДРБ.

Для того, щоб бути успішним у ролі Провідного фахівця проєкту з відновлення житла, ми очікуємо, що ви матимете щонайменше 3-5 років практичного досвіду роботи в цьому секторі в міжнародних неурядових організаціях, вищу освіту в галузі будівництва або аналогічну освіту, або щонайменше 7 років досвіду та документально підтверджені навички планування та розробки проектів, складання проектів, розрахунків та написання технічних текстів.

Крім того, ми очікуємо:

  • Відмінне володіння MS Word, Excel та PowerPoint
  • Досвід управління проєктами, зокрема великомасштабними проєктами громадської інфраструктури та відновлення будівель і громадських об’єктів.
  • Досвід нагляду/розробки програм як в гуманітарному контексті, так і в контексті рішень буде перевагою
  • Досвід роботи з національними партнерами, місцевими/державними органами влади та організаціями ООН
  • Вільне володіння англійською мовою на професійному рівні

Для усіх посад ДРБ вимагається, щоб особи, які їх займають, володіли ключовими компетенціями, визначеними ДРБ: 

  • Прагнення до досконалості: Зосередженість на досягненні результатів з одночасним забезпеченням ефективності процесів.
  • Співпраця: Залучення відповідних сторін та їх заохочення до надання зворотного зв’язку.
  • Ініціативність: Особистий контроль ситуації та взяття на себе ініціативи, з одночасним прагненням до інновацій.
  • Спілкування: Вміння ефективно і чесно слухати та говорити.
  • Доброчесність: Дотримання та просування найвищих стандартів етичної та професійної поведінки стосовно цінностей та Кодексу поведінки ДРБ, включаючи захист від сексуальної експлуатації, насильства та домагань. 

Ми пропонуємо:

  • Контракт: Для національних контрактів – безстроковий; для іноземних контрактів – 6-місячний строковий контракт з можливістю продовження за умови фінансування.
  • Рівень: G – неуправлінський 
  • Місце виконання обов’язків: Київ 
  • Дата початку: 25 березня 2024

Ця посада відкрита для національних та міжнародних кандидатів. Заробітна плата та умови будуть відповідати умовам працевлаштування Данської ради у справах біженців.

Процес подачі заявки:

Усі кандидати повинні надіслати супровідний лист та оновлене резюме (не більше чотирьох сторінок) англійською мовою. Заявки, надіслані електронною поштою, розглядатися не будуть. 

Щоб відгукнутися, натисність ТУТ

Кінцевий термін подачі заявок: березня 2024 року. 

ДРБ залишає за собою право обрати кандидата до кінцевої дати, якщо кандидата буде визначено. На співбесіду будуть запрошені лише ті кандидати, які відповідають досвіду.


Останні публікації цього розділу:

Довгострокове волонтерство в науковому центрі Гдині

Спеціаліст/ка з питань розвитку та комунікацій

Начальник/ця сектору військового обліку в кадровому документообігу

Юрист/ка сектору

Довгострокове волонтерство у центрі інновацій та дизайну “Wymiennikownia”

Engineering Analyst (Electricity, Gas), NPSA-9, DS - Kyiv, National Рosition