Освітній проект “Дивись ширше”

Форма реєстрації: Громадська організація

xXyITw1rZN4

Напрямки діяльності:

Види діяльності:

Населений пункт: Львів

Адреса: вул. Пекарська, 4

Телефони: +380676745226

E-Mail: [email protected]

Веб-сторінка Facebook

Керівник організації, посада: Дмитро Виговський

Місія організації

ГО «Інститут дослідження соціального капіталу» була заснована в травні 2011 року з метою поширення цінностей європейської освіти серед українських школярів, студентів та науковців.

Наша філософія. Ми віримо, що реформування української системи освіти (як шкільної, так і вищої) повинно базуватись спочатку на запровадженні в освітньому просторі України європейських цінностей, а потім вже процедур і програм. Адже саме цінності та філософія є основою морально-етичного кодексу людини.

Наша місія: поширення європейським освітніх цінностей в українському освітньому середовищі.

Мета діяльності: метою діяльності організації є впровадження щорічного проекту «Європейський освітній форум у Львові». Форум покликаний створити майданчик для обміну досвідом, обговорення, консультацій між науковцями та студентами з різних європейських країн, з одного боку, та українськими студентами і науковцям, з іншого боку. Проведення першого форуму заплановане на осінь 2015 року. З попередньою програмою Форуму можна буде ознайомитись восени 2014 року.

Наші проекти

З метою забезпечення організаційної та матеріально-технічної бази для реалізації проекту «Європейський освітній форум у Львові» ми проводимо наступні міжнародні освітні проекти:

1. Навчально-ознайомчі подорожі.

2. Мовні школи.

3. Навчальні подорожі для школярів.

4. Освітні проекти.

Навчально-ознайомчі подорожі. Метою цих подорожей є показати студентам та викладачам українських ВУЗів можливості для продовження навчання та проведення досліджень закордоном.

Кожну подорож ми починаємо з проведення спеціального семінару на тему «Життя та навчання в Австрії/Німеччині». Під час семінару досвідчений тренер детально описує систему освіти країни, в яку їдуть учасники подорожі, плюси та мінуси навчання в цій країні, знайомить з університетами, які учасники відвідають під час подорожі та детально розглядає програму подорожі, зупиняючись також на чисто побутових моментах, як-от: як купити квиток на метро, де найкраще місце для шопінгу, що саме подивитись у вільний час і т.д.

Під час подорожі ми відвідуємо декілька відомих університетів, проводимо зустрічі із професорами та студентами факультетів, обговорюємо можливості та процедуру вступу до цього університету. Акцент при зустрічах також робимо на можливості фінансування навчання або проведення наукових досліджень закордоном, адже це одне із дуже непростих питань.

Під час подорожі ми прагнемо дати учасникам відповіді на конкретні питання: чи вартує навчатись закордоном? Як це можна зробити? Як фінансувати навчання? Якою є процедура вступу? Як підібрати правильну спеціальність та ВУЗ? Як правильно та вчасно подати необхідні документи?

Крім того, в рамках подорожі ми проводимо спеціальні семінари та зустрічі на відомих підприємствах. Адже сьогоднішні студенти – це завтрашні молоді спеціалісти. Саме так і народилась ідея організації профільних подорожей. Перша така подорож буда проведена в березні 2013 року для студентів-медиків. В рамках подорожі ми відвідували медичні факультети, університетські клініки м. Дрездена та Берліна, а також відому на весь свій клініку Шаріте в Берліні. В рамках профільних подорожей студенти конкретної спеціальності дізнаються про навчання або його продовження, стипендії, стажування і можливості працевлаштування безпосередньо з перших рук.

Звичайно, подорож не обходиться без культурної та екскурсійної програми! Не треба забувати, що робота та навчання – це добре, але живе спілкування із колегами – студентами, які мають схожі прагнення чи проблеми – це набагато важливіше. А беручи до уваги, що подорож триває загалом 4 дні, можна із впевненістю сказати, що ці 4 дні будуть незабутніми!

Мовні школи. В сучасному світі знання іноземних мов перестало бути унікальним знанням декількох. Для більшості вакансій і в бізнесі, і в інших галузях вільне володіння хоча би однією іноземною мовою є обов’язковим. Європейські школярі та студенти знають крім обов’язкової англійської ще принаймні одну іноземну мову: німецьку, французьку або іспанську. Українські студенти в цьому питанні, на жаль, ще відстають.

Для виправлення цієї ситуації ми започаткували проект «Мовні школи». В рамках цього проекту проводяться дві мовні школи в рік: літня двотижнева в Німеччині (Франкфурт на Одері) та зимова десятиденна в Австрії (Відень). Обидві мовні школи забезпечують інтенсивні курси німецької мови, як найбільш популярної мови науки та бізнесу Європи.

Вивчати мову, на нашу думку, найбільш правильно та ефективно треба, по-перше, саме в автентичному середовищі та, по-друге, із застосуванням набутих навичок на практиці. Саме тому під час мовних шкіл, які проводить ГО «ІДСК», учасники відвідують не тільки аудиторні заняття (мін 4 години в день), але й семінари, спеціальні курси, зустрічі із місцевими студентами, екскурсії, поїздки та іншу культурну та розважальну програму, яка повністю проходить німецькою мовою.

Під час кожної мовної школи учасники також відвідують спеціальний семінар про навчання та життя в країні перебування, презентації в університетах та стипендійних фондах.

Такий формат навчання, як показала практика проведення мовних шкіл, дає найкращий результат вивчення мови, а його поєднання з інформаційними, екскурсійними та розважальними заходами робить програму мовної школи унікальною, яскравою та незабутньою!

Навчальні подорожі для школярів. В останні роки туристичні подорожі в будь-які країни світу стали дуже доступними. За відносно невеликі гроші можна відвідати всі історичні та культурні пам’ятки декількох європейських столиць за раз, пробігшись галопом та зробивши нову «аватарку» для соціальних мереж біля кожного можливого «пам’ятника-комусь-на-коні».

Ми прагнемо запропонувати інший підхід. Школярі – це завтрашні студенти, а згодом спеціалісти, бізнесмени, політики та науковці. Саме тому ми пропонуємо українським школярам та їх батькам проект «Навчальні подорожі для школярів».

Метою подорожі є цільове та розумне проведення осінніх або весняних канікул в поєднанні освітньої, культурної та екскурсійної програми. В рамках подорожі ми відвідуємо декілька європейських столиць/міст, забезпечуємо навчальну програму (знайомство із університетами та освітніми закладами), розважальну програму та екскурсійну програму для ознайомлення школярів з життям та цінностями європейських країн.

В подорожі зазвичай бере участь група з однієї школи, що також сприяє кращій інтеграції учнів між собою та налагодження ближчих особистих контактів з вчителями, які (обов’язково!) супроводжують групу в подорожі.

Освітні проекти. Для реалізації цілей та завдань організації ми проводимо також спеціальні освітні проекти як для студентів (Вступ до ВНЗ, Стажування), так і для викладачів або науковців українських ВУЗів (Проект підвищення кваліфікації, Публікації в міжнародному збірнику).


Останні публікації цього розділу:

ГО «Верховний Порядок»

Громадська організація «Навколо Нас. UA»

Громадська спілка «Українська академія медіації»

ГО "Дядьковицький молодіжний центр"

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я»

Благодійна організація «Благодійний фонд «ТМС Хаб Україна»

Коментувати не дозволено.