Публічна дискусія “Відновлення та розвиток людського капіталу”

Початок: 21.05.2024 о 15:00
Закінчення: 21.05.2024 о 16:20
Адреса: платформа Zoom із прямою трансляцією на Youtube та Facebook,
Місце: онлайн
Інститут аналітики та адвокації
Телефон: +380505667738
E-mail: [email protected]

Завершено

ЛК (3)
Публічна дискусія “Відновлення та розвиток людського капіталу”

21 травня, 15:00 – 16:20, Інститут аналітики та адвокації (ІАА) запрошує на онлайн дискусію “Відновлення та розвиток людського капіталу” у рамках презентації другого аналітичного звіту “Відбудова в умовах війни: огляд №2”. 

У 2023 році Інститут аналітики та адвокації започаткував проведення періодичних  оглядів новинних повідомлень з метою оцінки прогресу та проєктів відбудови на різних рівнях, висвітлення основних тенденцій та викликів, на які варто звернути увагу уряду та неурядових організацій.

Попри масштаби руйнувань інфраструктури не слід забувати, що насамперед страждає людина і її відновлення відбувається не так швидко, як фізична відбудова окремих об’єктів. За оцінками, станом на грудень 2023 року, 5,9 мільйона людей були зареєстровані як біженці по всій Європі, а 3,7 мільйона – як внутрішньо переміщені особи (ВПО). 

Тож однією з основних сфер, яка потребує ефективної політики на довгі роки, є сфера людського капіталу – рішення, заходи та події, які покликані забезпечити якість людського життя (освіта, охорона здоров’я, житло, соціальний сектор, робота, інновації та стартапи, ветеранська політика). 

У другому огляді ІАА відзначив позитивні зрушення у сфері людського капіталу, про що свідчить підтримка від наших партнерів і реформи з боку українського уряду, а саме їх кількість та всеохопність. Водночас можна помітити зміну підходу «тут і зараз» у більш тривалу перспективу планування. З огляду на це, на нашу думку, сфера продовжить набирати оберти і закриватиме як негайні потреби, так і працюватиме над впровадженням рішень на майбутнє.

Теми для обговорення:

  • Виклики у галузі відновлення людського капіталу на третьому році повномасштабного вторгнення;
  • Пошук можливих рішень з метою відновлення та розвитку людського капіталу в умовах війни на прикладі освіти, охорони здоровʼя та реінтеграції ветеранів
  • Політика міжнародних донорів щодо відновлення та розвитку людського капіталу в Україні.

Учасники:

  1. Вячеслав Курило – аналітик політики і даних Інституту аналітики та адвокації;
  2. Анастасія Кліміна – операційна директорка SavED;
  3. Івона Костина – голова правління і співзасновниця Ветеран Хаб;
  4. Наталія Тулінова – Голова Національної агенції гуманітарної допомоги “Zdorovi”.

Модераторка: Олена Андрєєва, керівниця департаменту аналітики Інституту аналітики та адвокації

Дата та час: 21 травня, 15:00 – 16:20 (за київським часом)

Формат: онлайн зустріч на платформі Zoom із прямою трансляцією на Youtube та Facebook сторінки ІАА

Робоча мова: українська. 

Попередня реєстрація за посиланням.

Публічна дискусія відбудеться в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст дискусії є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.