Зазимська громада розпочинає процес стратегічного планування

Зазимська сільська рада розпочала працювати над розробкою Стратегічного плану розвитку громади на 2024-2027 роки. 24 травня відбувся перший захід для учасників Робочої групи із стратегічного ...

Додано:
lekotan

pexels-monstera-5273559
Зазимська громада розпочинає процес стратегічного планування

Зазимська сільська рада розпочала працювати над розробкою Стратегічного плану розвитку громади на 2024-2027 роки. 24 травня відбувся перший захід для учасників Робочої групи із стратегічного планування. На початку зустрічі сільський голова Віталій Крупенко розповів про поточний соціально-економічний стан в громаді та можливості бюджету задовольняти вирішення всіх нагальних потреб. Також він висловив свої очікування від стратегічного бачення розвитку Придесення. Зі слів голови,  після об’єднання всіх сіл наприкінці 2020 року громада досить швидкими темпами досягла рівня спроможності. Внутрішні та зовнішні умови дозволяли говорити про перспективи та великий розвиток. Але після 24 лютого 2022 року можливості почали зменшуватися в геометричній прогресії. З постійним збільшенням запитів з підтримки військових та соціального забезпечення населення діяльність ОМС стала більше зосереджуватися на вирішенні поточних питань.

Голова правління ГО «Громадська ініціатива Луганщини» розповіла про формат подальшої роботи. А доктор економічних наук, професор, завідувач відділу ДУ «Інститут економіко-правових досліджень ім. В.К. Мамутова НАН України» Інна Заблодська презентувала складові Стратегічного плану та особливості роботи над розробкою документа.

Учасники зауважили, що про розвиток громади не можна забувати. Навіть в нинішніх умовах необхідно розробляти проєкти з покращення соціально-економічного стану громади та шукати можливості їх реалізації. Для цього, зокрема, потрібне бачення майбутнього розвитку. Також варто зауважити, що відповідно до законодавчих змін кожна громада повинна мати свій стратегічний план розвитку. Його можна розробити за одним з двох принципів: на виконання вимоги або для того, щоб цей документ став дієвим інструментом.

Орієнтуючись на майбутні перспективи, Зазимська сільська рада обрала другий варіант. Він передбачає активне залучення до розробки документа не тільки працівників апарату сільської ради, але й експертів та представників громадськості. На довготермінову перспективу врахування думки населення є вкрай важливою. Відповідно до цього, анонсуючи початок роботи над Стратегією, було запропоновано жителям Придесення увійти до робочої групи. Було отримано понад 10 відгуків.

Учасники зустрічі могли поставити питання доповідачам. Після цього було визначено алгоритм наступних дій. Найближчий місяць на всіх чекає найскладніша частина роботи – збір та аналіз інформації.

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту  «Забезпечення ефективності процесів відновлення та розвитку 2-х сільських територіальних громад Київської області» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Медіації для запобігання булінгу у шкільному середовищі навчаються учителі міста Мукачево

Як Офіс розвитку Боратинської громади вчить жителів писати проєкти

У Німеччині Новобілоуська громада представила два проєкти відновлення

У Богуславі вчилися оцифровувати культурну спадщину

Англійська, ІТ та власний бізнес. Добірка безплатних курсів для українських ветеранів/ок

Чому політики з ментального здоров'я зараз важливі для громадського сектору України