Представники 10 громад Житомирщини навчалися ефективного управління в умовах кризи за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Про кризовий менеджмент, ресурсність фахівців ОМС та антикризові інструменти місцевого економічного розвитку розповіли представникам 10 громад Житомирської області на тренінгу 30-31 травня.Захід ...

Додано:
modernformat

IMG_9622-min
Представники 10 громад Житомирщини навчалися ефективного управління в умовах кризи за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Про кризовий менеджмент, ресурсність фахівців ОМС та антикризові інструменти місцевого економічного розвитку розповіли представникам 10 громад Житомирської області на тренінгу 30-31 травня.

Захід організувала НУО «Сучасний Формат» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Тренерка з розвитку потенціалу організацій та стратегічного планування Олена Матвійчук спробувала поєднати декілька важливих тем: управління в умовах кризи або в умовах невизначеності, відновлення ресурсності та антикризові інструменти місцевого економічного розвитку.

Олена Матвійчук, тренерка з розвитку потенціалу організацій та стратегічного планування:

«Будь-яке управління – це насамперед про людей і для людей. Ми можемо знати багато різних методів, методик, табличок, розраховувати різні коефіцієнти. Але якщо в людей немає мотивації та відчуття командної взаємодії, то ці всі методики швидше за все не спрацюють. За ці два дні зміксувати і показати, що так, є низка методів і методик, які варто використовувати, та водночас варто ставити акценти на команді, на тому, як ми набуваємо спільний досвід, як ми його рефлексуємо, напрацювати, можливо, певні зміни до структури взаємодії. І в такий спосіб наша команда стає точно сильнішою, резилієнтною, стійкішою і більш готовою до складних ситуацій, зокрема і в роботі.

Це дуже важливо, оскільки ми далі продовжуємо жити в умовах війни, ми не знаємо насправді, що нас очікує. Людського, кадрового ресурсу в Україні надзвичайно мало, і ми передусім маємо думати про те, як зберегти цих людей, які в нас вже є. І тому ми додали ще таку тему, як ресурсність.Також у межах тренінгу експерти торкнулися теми антикризових інструментів місцевого економічного розвитку (з використанням методичних напрацювань Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»)».

Жанна Соловйова, виконавча директорка НУО «Сучасний Формат»:

«Цей захід був реагуванням на запит від фахівців органів місцевого самоврядування громад, і його основний фокус був спрямований на антикризове управління. Опрацьовуючи ключові етапи управління в умовах змін та кризи, визначаючи опори та ресурси для власної стійкості, учасники заходу також приділили увагу антикризовим інструментам місцевого економічного розвитку (МЕР), а саме: фінансовий лізинг, аутсорсинг, кластери, краудфандинги та ін. Для обговорення антикризових інструментів МЕР у воєнний та післявоєнний період були використані матеріали, розроблені Проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

Ольга Сокирко, головна спеціалістка фінансового відділу Хорошівської селищної ради:

«Дуже хороший був тренінг. Було цікаво познайомитися з колегами з інших громад. Для себе я винесла декілька моментів, як ефективно і правильно
 організувати роботу в колективі, в команді, як проводити рефлексію, тобто обговорювати певні моменти».

Людмила Тодорович, заступниця начальника відділу Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА:

«Дуже позитивні враження від тренінгу. Ці знання будемо застосовувати у своєму колективі. Що найбільше запам’яталося – це, мабуть, про рефлексію, про те, що маємо все завжди обговорювати і одне одного доповнювати. Також про ресурсність було цікаво, ресурсність саме особисту, яка далі вже трансформується і в колективі».

Нагадаємо, НУО «Сучасний Формат» допомогла 10 громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в Житомирській області розробити програми місцевого економічного розвитку (МЕР). Участь у проєкті беруть Гришковецька, Ємільчинська, Звягельська, Іршанська, Коростенська, Любарська, Тетерівська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська громади.

Проєкт націлений на:

  • надання органам місцевого самоврядування (ОМС) Житомирської області методичної, просвітницької та консультативної підтримки з питань місцевого економічного розвитку;
  • здійснення територіального аналізу місцевого економічного розвитку відібраних до проєкту громад;
  • проведення навчальних заходів для представників ОМС з питань основ, процедур та процесів місцевого економічного розвитку, антикризових інструментів МЕР;
  • забезпечення швидкого реагування для вирішення соціально-економічних труднощів і потреб громад у воєнний та післявоєнний період та ін.

IMG_9521-min IMG_9542-min IMG_9544-min IMG_9547-min IMG_9570-min IMG_9578-min IMG_9594-min IMG_9601-min IMG_9617-min IMG_9622-min IMG_9628-min

——————————————————

Проєкт реалізується НУО «Сучасний Формат» у рамках проєкту «Сприяння поступовому переходу між реагуванням на надзвичайні ситуації органами місцевого самоврядування та сталим соціально-економічним розвитком і зростанням шляхом запровадження антикризових інструментів місцевого економічного розвитку (МЕР) та демонстрації програм МЕР, які передбачають відновлення території громад» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”

Перші інсайти тижневого письмового марафону «Детектор життя»