Конкурс мінігрантів для НУО, які надають допомогу вразливим категоріям

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
vladlenbmx

75a1a01fca23c0501b1f8ae2bfd1de0d62f6333f
Конкурс мінігрантів для НУО, які надають допомогу вразливим категоріям

БФ «Право на захист» за підтримки Українського гуманітарного фонду Ukraine Humanitarian Fund (UHF) відкриває реєстрацію на конкурс Мінігрантів для неприбуткових організацій, що надають допомогу вразливим категоріям цивільного населення, які постраждали під час повномасштабного вторгнення.

Встигніть узяти участь і подати свою пропозицію до 12 липня 2024 року.

БФ «Право на захист» оголошує грантовий конкурс для неприбуткових організацій, місія яких допомагати людям, що опинилися в скрутних умовах.

Переможці конкурсу можуть отримати 100 975 грн на наступні активності:

  • уможливлення й покращення доступу до соціальних послуг для людей, які належать до вразливих категорій, шляхом удосконалення соціальних установ (закладів соціального захисту, охорони здоров’я та догляду за дітьми, які надають допомогу ВПО, репатріантам, особам, які постраждали від війни, людям з інвалідністю, вразливим місцевим жителям, одиноким пенсіонерам, дітям-сиротам / позбавленим батьківського піклування) й розширення спектра послуг, що надаються;
  • розвиток інклюзивного середовища шляхом удосконалення інфраструктури для людей з інвалідністю (обмеженою мобільністю) з метою поліпшення доступу до соціальних послуг;
  • облаштування просторів для волонтерів з метою покращення умов для ведення волонтерської діяльності, підвищення рівня їхньої спроможності, мотивації та залученості до благодійної діяльності, а отже — покращення якості надання допомоги Кінцевим бенефіціарам;
  • допомога волонтерам/волонтерським групам для задоволення їхніх власних потреб щодо допомоги кінцевим бенефіціарам.

Представники Учасників грантового конкурсу можуть пропонувати інші активності, які не було зазначено, проте стосуються потреб означених цільових аудиторій.

БФ «Право на захист» залишає за собою право додавати нові типи активностей для Учасників грантового конкурсу за необхідності.

Результати, які очікуються від переможців — щонайменше 70 бенефіціарів, яким вдалося допомогти завдяки отриманому гранту. Результати потрібно буде підтвердити на етапі звітності.

Комісія БФ «Право на захист» обере 20 (двадцять) пропозицій, реалізація яких буде сприяти покращенню умов для вразливих осіб.

Серед заявок, що розглядаються, можуть бути:

  • уможливлення та покращення доступу до соціальних послуг для людей, які належать до вразливих категорій, шляхом удосконалення соціальних установ (закладів соціального захисту, охорони здоров’я та догляду за дітьми, які надають допомогу ВПО, репатріантам, особам, які постраждали від війни, людям з інвалідністю, вразливим місцевим жителям, одиноким пенсіонерам, дітям-сиротам / позбавленим батьківського піклування) та розширення спектра послуг, що надаються.
  • розвиток інклюзивного середовища шляхом удосконалення інфраструктури для людей з інвалідністю (обмеженою мобільністю) з метою поліпшення доступу до соціальних послуг.
  • облаштування просторів для волонтерів з метою покращення умов для ведення волонтерської діяльності, підвищення рівня їхньої спроможності, мотивації та залученості до благодійної діяльності, і отже, покращення якості надання допомоги кінцевим бенефіціарам.
  • допомога волонтерам/волонтерським групам для задоволення їхніх власних потреб щодо допомоги кінцевим бенефіціарам.

Також розглядаються й інші проєкти, направлені на підвищення спроможності неприбуткових організацій, а також на допомогу вразливим категоріям населення.

Позиції, на які не може бути витрачено кошти:

  • адміністративні видатки Учасника грантового конкурсу у розмірі понад 20% розміру Мінігранту;
  • придбання товарів, заборонених згідно з чинним законодавством України;
  • погашення боргів тієї чи іншої юридичної або фізичної особи;
  • надання допомоги в будь-якому вигляді чинним військовим і збройним формуванням;
  • придбання товарів або послуг для потреб військових (не можна здійснювати закупівлі в підсанкційних організаціях).

Хто може взяти участь?

Благодійні й громадські організації, що надають допомогу цивільному населенню України.

Вимоги до учасників:

  • працюють у громадах Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Чернігівської або Сумської областей.
  • наявність в учасників активного розрахункового рахунку.
  • наявність в учасників спроможності для якісної та ефективної реалізації проєкту, а також своєчасного звітування, а саме:
    - досвід реалізації подібних проєктів;
    - людський ресурс, який дає змогу реалізувати проєкт.
  • учасники мають досвід співпраці із закладами соціального захисту, охорони здоров’я та догляду за дітьми, або/також напряму надавали допомогу ВПО, репатріантам, особам, які постраждали від війни, особам з інвалідністю, одиноким пенсіонерам, дітям-сиротам / позбавленим батьківського піклування та іншим особам, які належать до категорій вразливості.
  • мають можливість прямо чи опосередковано надати допомогу щонайменше 70 особам, які є кінцевими бенефіціарами проєкту.

Як взяти участь?

Щоб узяти участь у конкурсі, потрібно заповнити онлайн-форму.

Обов`язковим є заповнення усіх полів у формі, включно з таблицею витрат бюджету, шаблон якої додано у формі.

Період подання пропозицій із 12 червня до 12 липня. Надіслати їх потрібно не пізніше 23:59 12 липня.

На реалізацію своїх проєктів учасники матимуть 3 місяці (серпень – жовтень 2024 року), а також місяць на звітування (листопад 2024).

Конкурсна комісія БФ «Право на захист» обере 20 переможців, кожен із яких отримає грант 100 975 грн. на реалізацію свого мініпроєкту.

Результати конкурсу ми оголосимо до 27 липня 2024 року. Усі претенденти отримають повідомлення про рішення в письмовому вигляді, а саме електронним листом, що надішле працівник Фонду з пошти [email protected].

Категорії кінцевих бенефіціарів

До кінцевих бенефіціарів, які відповідають критеріям вразливості належать:

  • ВПО;
  • репатріанти (особи, які повернулись на місце проживання, в якому проживали до 24.02.2022);
  • люди, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення;
  • вразливі групи населення;
  • люди з інвалідністю.

Контакти для зв’язку з нами:

Якщо у вас виникли питання, будь ласка, надсилайте їх на цю електронну адресу: [email protected].


Останні публікації цього розділу:

Конкурсний відбір від Helvetas Swiss Intercooperation для проведення тренінгів для навчання дорослого населення профтех спеціальностям у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях

Постачальник послуг редизайну веб-сайту Індексу прозорості енергетики

Тендерне оголошення про проведення відкритого тендеру із закупівлі меблів (диванів-лавок)

Тендер на закупівлю обладнання для просторів/ Invitation to participate in the Tender for the purchase of equipment for spaces

Закупівля та встановлення додатково обладнання для автомобілів Національної поліції

Конкурс на закупівлю послуг дизайну та друку інформаційно-промоційних матеріалів