Англійська, ІТ та власний бізнес. Добірка безплатних курсів для українських ветеранів/ок

З початку повномасштабного вторгнення на захист України стали сотні тисяч людей. Чимало з них стали ветеранами і потребують адаптації до цивільного життя, однак мають труднощі із пошуком роботи або ...

Додано:
goncharenkocentre

for veterans
Англійська, ІТ та власний бізнес. Добірка безплатних курсів для українських ветеранів/ок

З початку повномасштабного вторгнення на захист України стали сотні тисяч людей. Чимало з них стали ветеранами і потребують адаптації до цивільного життя, однак мають труднощі із пошуком роботи або прагнуть перекваліфікуватися. 

Команда освітньо-культурної мережі Гончаренко центр зібрала добірку можливостей для безоплатного навчання та перекваліфікації для ветеранів та військовослужбовців — від ІТ-курсів до навчання англійської з подальшим працевлаштуванням. 

 

Курс з основ роботи з базами даних

Український ветеранський фонд, платформа для пошуку роботу Lobby X та ІТ-компанія SoftServe оголосили набір на безплатний спільний курс «Основи роботи з базами даних». Його створили для ветеранів та ветеранок, військовослужбовців та членів їхніх сімей – детальніше про програму можна дізнатися за цим посиланням. 

Навчання розпочнеться в липні. На курсі можна навчитися проєктувати та керувати базами даних, писати SQL-запити, а також продовжити навчання за будь-яким напрямом розробки. Заняття відбуватимуться щопонеділка та щочетверга впродовж восьми тижнів (з 18:00 до 20:00 на платформі Zoom). Зареєструватися на курс можна тут.

 

Безоплатні курси англійської з подальшим працевлаштуванням для ветеранів та чинних військових

Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр проводить набір на безкоштовний онлайн-курс англійської мови для ветеранів та військовослужбовців з інвалідністю внаслідок війни. Для них розробили спеціалізовану програму, яка поєднуватиме вивчення англійської, допомогу з реабілітацією та підготовку до подальшого працевлаштування. По завершенню учасники отримають рівень знань upper-intermediate та навички написання резюме та проходження інтерв’ю. Це допоможе їм краще відповідати вимогам цивільного ринку праці. 

Усі заняття повністю безкоштовні, а кожна зустріч охоплюватиме нову тему. Завдяки цьому приєднатися до навчання можна на будь-якому етапі, а всі навчальні матеріали дублюватимуться в чаті групи. Аби долучитися до навчання, ветеранам та ветеранкам достатньо заповнити гугл-форму за цим посиланням.

Освітня мережа також проводить спеціалізовані онлайн-курси для військовослужбовців Сил оборони. Програма курсу охоплює теми та термінологію, необхідну для спілкування з іноземними інструкторами та вивчення документації до озброєння від країн-партнерів. Для участі достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням.

 

IT-курси для ветеранів та членів їхніх сімей

Robot Dreams запустили онлайн-курс «Кібербезпека та захист інформаційних систем». До участі запрошують військових, ветеранів та членів їхніх родин. Вони зможуть навчитися вибудовувати захист, можливі ризики та грамотно менеджерити процеси безпеки — під менторством експерту з 13-річним досвідом. Детальніше про курс та подача заявка за цим посиланням. Старт навчання — 9 липня. 

 

Навчальна програма з підприємництва для ветеранів та ветеранок «Мрії без меж»

Це ініціатива для тих, хто втратив працездатність внаслідок війни від громадської організації «Центр підтримки та захисту ветеранів, осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб». Програма спрямована на те, як зробити перші кроки у відкритті власної справи, а також прокачати навички бізнесового маркетингу та брендингу, як впроваджувати інновації. Дізнатися більше та зареєструватися можна тут. Навчання відбуватиметься з 5 до 8 липня 2024 року, а основні заходи відбудуться у Києві. 

 

Курс для ветеранів та ветеранок з адаптації до цивільного життя

Це курс для ветеранів та чинних військовослужбовців на платформі Prometheus. Курс пояснює, що відбувається з ветераном у перший місяць після повернення додому. Надає розуміння, що таке психотерапія, які є міфи та якими методами користуються психотерапевти, як обрати спеціаліста з психічного здоров’я, які можуть бути стосунки з близькими під час адаптації. Курс висвітлює не тільки психологічні та фізичні реакції тіла й розуму на довготривалий стрес, а надає поради щодо відновлення та самопідтримки, спілкування з партнером та дітьми, які можуть допомогти в адаптації до цивільного життя. Пройти курс можна за цим посиланням. 

 

Курси для ветеранів від LobbyX

Рекрутингова агенція Lobby X разом Українським ветеранським фондом запускали курс, який надасть можливість безкоштовно опанувати професію ІТ-фахівців. Ветерани та ветеранки можуть навчатися мови верстки та програмування, розробки вебсайтів і застосунків, створення клієнт-серверних додатків та написання баз даних. Обрати можна один з двох форматів навчання — у групах або індивідуально з ментором. Курс допоможе у написанні проєктів і підготовці до проходження кваліфікаційних тестів. Зареєструватися можна за посиланням. 

 

«IT для Ветеранів» від EPAM

EPAM запрошує ветеранів опанувати основи комп’ютерних наук. У межах соціальної програми адаптації та реінтеграції захисників EPAM запустили освітню програму «IT для Ветеранів» з основ комп’ютерних наук та програмування для ветеранів та їхніх рідних. Отримані базові знання знадобляться далі для опанування спеціалізованих ІТ-напрямів. Навчання безоплатне й передбачає менторський супровід учасників на всіх етапах навчання.

Для участі необхідно володіти англійською на рівні А2 (Pre-Intermediate). Зареєструватися на курс «IT для Ветеранів» та детальніше ознайомитися з програмою можна за посиланням.  


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Медіації для запобігання булінгу у шкільному середовищі навчаються учителі міста Мукачево

Як Офіс розвитку Боратинської громади вчить жителів писати проєкти

У Німеччині Новобілоуська громада представила два проєкти відновлення

У Богуславі вчилися оцифровувати культурну спадщину

Чому політики з ментального здоров'я зараз важливі для громадського сектору України