Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Команда Feel Touch Новояворівського вищого професійного училища Львівської області представила Україну на європейському молодіжному фестивалі з підприємництва і вперше виборола призове місце для ...

Gen-E_2024_2
Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Команда Feel Touch Новояворівського вищого професійного училища Львівської області представила Україну на європейському молодіжному фестивалі з підприємництва і вперше виборола призове місце для України серед інноваційних бізнес-проєктів 2024 року.

4 липня у місті Катанія, на острові Сицилія, Італія завершився молодіжний фестиваль з підприємництва Gen-E, який щороку проводить міжнародна неурядова організація Junior Achievement Europe. Учнівські компанії, що перемогли у національних відборах, змагались за перемогу серед інших 40 країн зі всієї Європи. Цього року учасниками стали понад 1000 юних підприємців разом з вчителями та наставниками.

Feel Touch розробили інноваційний пристрій, який допомагає керувати ґаджетами людям з обмеженими можливостями. Учні виготовляють пристрій для людей з травмованими, паралізованими та втраченими верхніми кінцівками. Він дозволяє їм користуватися телефонами, телевізорами, планшетами та ноутбуками без твердої поверхні під собою. Керування відбувається рухом у просторі. Пристрій пройшов успішні випробування у реабілітаційних центрах, і отримав схвальні відгуки користувачів та лікарів.

«Для нас велика честь і радість здобути перемогу на цьому конкурсі. За досить короткий термін нам вдалося пройти шлях від ідеї до повноцінного робочого пристрою. Ми цінуємо, що наш продукт зрозуміли і підтримали та пишаємося своєю командою», – поділились враженнями учасники команди Feel Touch Христина Палюх, Любов Слобода, Олександр Тарасюк, Роман Хомік і Вероніка Хім’як.

«Ми можемо створювати і підтримувати команди, які гідно конкурують з потужними європейськими проєктами, що створювалися не за один рік. Це надає впевненості для подальшої активної роботи», – розповів Тарас Кривуляк, викладач Новояворівського ВПУ.

«Європейський конкурс підприємництва Gen-E дає змогу молоді представити власні бізнес-проєкти на міжнародному рівні, розвинути презентаційні навики, познайомитися і обмінятися підприємницьким досвідом з однолітками з інших країн. Наша команда надзвичайно радіє призову місцю учасників. Це неймовірний позитивний досвід, який надихає готуватися ще краще до наступного Gen-E 2025 у Греції», – розповіла Віра Другова, менеджерка програм JA Ukraine.

Нагадаємо, учні були слухачами курсу «Компанія» завдяки ініціативі «Бізнес-навички для зростання економіки», яка впроваджується Junior Achievement Ukraine в рамках програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», яка реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини. У травні учнівська команда здобула перемогу на національному конкурсі «JA Компанія року 2024» серед 31 навчального проєкту з 8 регіонів України.

 

Довідка

Junior Achievement – міжнародна неприбуткова організація, що розробляє і пропонує молодіжні освітні програми з підприємництва, фінансової грамотності і підготовки до початку професійної кар’єри. Junior Achievement заснували у США понад 100 років тому провідні бізнесмени та корпорації.

Сьогодні програми Junior Achievement успішно розвивають у 40 країнах Європи та більш ніж у 100 країнах світу. Минулого навчального року мережа організації в Європі охоплювала понад 6 мільйонів молодих людей за підтримки понад 140 тисяч вчителів і викладачів та 100 тисяч волонтерів з бізнес-середовища. В Україні організація працює з середніми школами, закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, залучаючи щороку до навчання понад 10 тисяч молодих людей.

Навчальна програма «Компанія» – це річний курс з підприємництва, розрахований на повний навчальний рік для вікової категорії учнів 15–20 років. Програма «Компанія» передбачає роботу учнів в групах над розвитком власної бізнес-ідеї з моделюванням діяльності справжнього підприємства – з етапами розробки бізнес-плану, виготовлення товару або послуги, маркетингу, продажів, фінансового обліку та закриття навчальної фірми. Наприкінці навчального року шкільні фірми беруть участь у національних змаганнях серед навчальних закладів, переможець яких стає учасником найбільшого європейського конкурсу молодіжного підприємництва Gen-E.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють "медіаційні патрулі" у школах

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення