Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють “медіаційні патрулі” у школах

У Закарпатській області продовжується впровадження проєкту, який спрямовано на протидію та запобігання булінгу у закладах освіти Мукачівської міської територіальної громади серед підлітків з числа ...

Додано:
Natalia_Krivoruchko

450246623_449435087855187_505344733958723574_n
Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють “медіаційні патрулі” у школах

У Закарпатській області продовжується впровадження проєкту, який спрямовано на протидію та запобігання булінгу у закладах освіти Мукачівської міської територіальної громади серед підлітків з числа ВПО та приймаючої громади. Черговим етапом реалізації проєкту є проведення презентації “Положення про організацію діяльності “медіаційних патрулів” у школах міста Мукачево”. Беручи до уваги той факт, що проєкт безпосередньо торкається і проблем ВПО, імплементуючою організацією ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” було прийнято рішення провести першу презентацію на засіданні Ради з питань ВПО Мукачевської МТГ. 

До розробки “Положення про організацію діяльності “медіаційних патрулів” у школах міста Мукачево” була залучена кандидатка юридичних наук, професорка Ужгородського національного університету пані Марія Менджул. Положення базується на досвіді роботи медіаторів/медіаторок Національної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна» з урахуванням Європейського кодексу поведінки для медіаторів, Кодексу етики медіатора ГО «Національна асоціація медіаторів України», зарубіжних стандартів і вітчизняної практики діяльності медіаторів. 

Цікавими були і відгуки Ради з питань ВПО, які були присутніми на презентації.

“Ми не розділяємо дітей на ВПО та місцевих. Усі діти мають право на навчання, дозвілля, повагу. Діти мають відвідувати школи безпечно, і ми, як управління освіти, все для цього зробимо. Ми не хочемо створювати додаткову сегрегацію серед дітей. Тому для нас вони всі рівні. А конфліктні ситуації будемо вирішувати професійно та спільно”, — зазначила Бабуняк Наталія Федорівна, заступниця начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачевської міської ради.

“Треба шукати нові форми взаємодії з сучасними дітьми. Вони дуже сконцентровані на гаджетах, мають слабкі навички комунікації. Саме тому необхідно впроваджувати у закладах освіти різні способи вирішення конфліктів, подолання стереотипів та подолання непорозумінь”, — додає Анжела Бабкіна, заступниця голови ради з питань ВПО Ужгородської міської ради, членкиня Ради з питань ВПО Мукачевської міської ради.

Презентація відбулася на базі Інтеграційного хабу “Платформа спільних дій”.

Програма “Єднання заради дії” впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен суппорт сервісез» та за підтримки Державного департаменту США. IREX має 25-річний досвід роботи в Україні, в тому числі безпосередню роботу з ВПО, міністерствами, представниками ЗМІ та місцевими громадами для підтримки ВПО в Україні. Основна мета програми - посилення стабілізації України через сприяння інтеграції ВПО, підвищення згуртованості громад, надання всебічної підтримки щодо розробки місцевих та національних планів для зменшення вразливості груп ВПО.

Цей матеріал став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” та необов’язково відображає поглядиIREX та Державного департаменту США.

 


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

У Дніпрі суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великої Британії для транспарентності місцевої влади в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час